Kouvot palaa kotiluolaan perjantaina

Kouvot (16/17) palaa viikon ja yhden vierasmatsin jälkeen tutun kotiluolan parketille Jatke Areenalle kun sen vieraaksi saapuu perjantaina Uudenkaupungin Korihait (8/25). Kouvot johtaa kauden keskinäisiä voitoin 2-1 hävittyään ensimmäisen kohtaamisen vieraissa. Keskinäisissä otteluissa kautta aikain on Kouvot selvästi edellä (61-20).

Kouvot kävi taistelemassa keskiviikkona tärkeän vierasvoiton Nokialla kun se kaatoi näätälauman pistein 86-91. Kouvot johti ottelua ainoastaan pari minuuttia lopussa, mutta se riitti tällä kertaa voittoon. Kyseessä oli joukkueen ensimmäinen voitto BC Nokiasta kuluvalla kaudella. Tästä vierasvoitosta on hyvä ammentaa voimaa viimeiseen seitsemään runkosarjaotteluun.

Korihait on napsinut voittoja sieltä ja toisen täältä. Kahta voittoa putkeen joukkue ei ole onnistunut ottamaan koko kautena. Sen sijaan tappioputkia on, yksi kuuden ottelun mittainen ja kaksi neljän ottelun, joista toinen on menossa tällä hetkellä. Korihailla on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta pudotuspeleihin, mutta kovin ohueksi on siima käymässä. Joukkue on voittanut viisi ottelua kotonaan (5/12) ja kolme ottelua vieraissa (3/13). Tiukoista otteluista Korihait on voittanut yhden neljästä mahdollisuudesta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Piristynyt Korihait tarjoaa hyvän haasteen aktiivisella pelaamisellaan. Me yritämme jatkaa Nokia-pelin neljännen jakson hyvällä intensiteetillä.”

Korihaiden pelaavaa ulkomaalaisnelikkoa on vaikeata ennakoida sillä joukkueen uusi päävalmentaja Pedro Monteiro on merkkauttanut kaikki viisi GTD50% -merkinnällä. Tarkoittaa siis selkokielellä sitä, että asia selvinnee vasta noin tuntia ennen ottelun alkua kun pelaavat kokoonpanot ilmoitetaan toimitsijapöydälle. Näistä viidestä siis neljä pukee illalla haipaidan ylleen: 191-senttinen takamies Mario Edwards (10.3/3.9/6.3), 198-senttinen laituri Stephon Jelks (11.3/8.3/1.7/1.3r), 203-senttinen laituri Chris Jenkins (13.2/5.5/3.0/1.6r), 201-senttinen laituri Brandon Conley (12.8/6.4/1.3/1.3t) tai 198-senttinen sentteri Bryan Coleman (12.7/4.6/1.2).

Kotimaisista pelaajista Marius van Andringa (13.3/1.8/2.4) ja Topias Kuukkanen (8.6/2.5/1.4) ovat pelanneet vahvan kauden. Van Andringa on joukkueensa pisteykkönen. Mika Nuolivirta (7.2/2.7) on myös pelannut hyvin. Miikka Marttinen (4.5/2.1) ja Roope Viinikkala (0.1/0.1) täydentävät haiden kokoonpanon.

Korihaiden päävalmentaja Pedro Monteiro ensimmäisestä visiitistään Kouvolan Jatke Areenalle: ”Toinen kivikova vierasottelu kolmen päivän sisään. Ei tule olemaan helppoa, mutta taistelemaan lähdetään. Kapea rosteri tuo lisää tuskaa tällä tahdilla.”

Ilmoitetut kokoonpanot otteluun:

Kouvot: Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, David Gonzalvez, Ville Kaunisto, Jeremy Morgan, Teemu Knihtinen, Thomas Gipson ja Brian Asbury.

Korihait: Roope Viinikkala, Marius Van Andringa, Mika Nuolivirta, Miikka Marttinen, Topias Kuukkanen, Mario Edwards (GTD50), Bryan Coleman (GTD50), Stephon Jelks (GTD50), Brandon Conley (GTD50) ja Chris Jenkins (GTD50).

Kouvot – Korihait perjantaina 22.3. klo 18:30 Jatke Areenalla.

Kuva: Matti O Koskinen