Kouvot palaa kotiluolaan Karhu-tappion jälkeen

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot kävi viime viikon lauantaina pohjanmaalla Kauhajoen Karhun vieraana ja vierasjoukkue joutui lähtemään pitkälle paluumatkalle 83-69 (27-46) tappio seuranaan. Kauhajoella käyty ottelu oli hyvin kaksijakoinen sillä Kouvot vei suvereenisti ensimmäistä puoliaikaa, mutta pitkältä tauolta tullut ärsytetty Karhu oli kotisalissaan täysin pitelemätön vastaavasti toisella puoliajalla.

20151118-_DSC3658Ottelun ensimmäinen jakso (14-18) oli hienoista Kouvojen hallintaa, mutta vasta toisella jaksolla (13-28) vierasjoukkueen virkaa hoitaneet kouvolalaiset pääsivät kunnolla vauhtiin. Kouvojen puolustus toimi hyvin ja esimerkiksi kaikki kotijoukkueen ensimmäisen 20-minuuttisen kolmen pisteen heittoyritystä (0/11) osuivat rautoihin. Vastaavasti Kouvojen kaukoheitot (8/13) napsuivat mukavasti keskelle korirengasta. Puoliajalle lähdettäessä Kouvot johti ottelua reilun tuntuisesti 19 pisteellä (27-46) ja kaikki näytti hyvältä. Mutta sitten…Karhu tuli toiselle puoliajalle hurjasti puolustaen ja se sekoitti täysin Kouvojen hyökkäyspään konseptin. Kouvot ei saanut tehtyä kolmannella jaksolla kuin kuusi vaivaista pistettä (27-6) ja kun ensimmäisellä jaksolla hyvin toiminut puolustus vuosi kuin laho vene, siirtyi Karhu selvääkin selvemmin kuskin paikalle. Viimeiselle tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden pisteen johdossa (54-52). Tässä vaiheessa selvää oli se, että mikäli Kouvot ei saa ryhtiä omaan tekemiseensä, tulee Karhu menemään menojaan. Karhu painoi neljännen jakson alkuun edelleen kaasu pohjassa ja kasvatti eron parhaimmillaan 14 pisteeseen eikä Kouvot enää päässyt serkkupojan kyytiin mukaan. Päätöspisteet 83-69 (27-46) syntyivät lopulta ilman sen suurempaa ottelun viimeisten minuuttien kliimaksia.

Mitä toisella puoliajalla sitten tapahtui? Karhu jätti Kouvot vaivaiseen 23 pisteeseen kun samaan aikaan kotijoukkue itse heitti peräti 56 pistettä. Kouvot ei onnistunut heittämään toisella puolikkaalla yhtään kolmosta sisään, vapaaheitot (15/25) kolisivat rautoihin, ensimmäisen puoliajan kaksi pallon menetystä kasvoi lopulta lukemaan 17, levypallot hävittiin rumasti (48-30) ja mikä ratkaisevinta, joukkuepelaaminen muuttui Karhun paineessa yksinyrittämiseksi. Karhu pelasi jäätävän hyvän, ja kovan, toisen puoliajan ja ansaitsi näin hienon kotiyleisönsä edessä voiton sekä kaksi tärkeätä sarjapistettä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Emme osanneet joukkueena ratkaista toisella puoliajalla Karhun asettamaa painetta, vaan yritimme henkilökohtaisilla ratkaisulla päästä takaisin rytmiin. Se on kuitenkin tyypillistä tässä vaiheessa kautta ja iso tavoite onkin huhtikuun peleissä. Puolustus on paras hyökkäys ja hyökkäys paras puolustus. Karhu sai nopeita koreja ja pääsivät heti puolustamaan aggressiivisesti. Missatut vapaaheitot varsinkin kolmannella neljänneksellä masentaa ja meillä oli mahdollisuus Karhun heikon kolmosprosentin takia johtaa peliä selvästi. Karhu pelasi hienosti ja me olemme vasta matkalla kohti parasta peliä.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Karhun Lance Williams ja Kouvojen Austen Rowland.

Karhu: Lance Williams 28/10/2r, Timothy Troutman 17/7/1s/1r, Antti Kanervo 10/0/3s, Juho Lehtoranta 8/2/2s/1r, Bojan Sarcevic 7/3/8s/1r, Lawrence Kinnard 6/13/6s/5r, Cade Davis 5/5/2s, Aleksi Akpaso 2/0 ja Samuli Vanttaja 0/2.

Kouvot: Austen Rowland 20/4/3s/2r, David Gonzalvez 12/1/2s/2r, Alexander Madsen 10/3, Thomas Gipson 7/9/2s/1r, Ville Kaunisto 7/7/3s/1t, Kyle Shiloh 7/3/1s, Tuomas Hirvonen 5/0/2s ja Arttu Saarijärvi 1/1.

Korisliiga_MV

Sarjanelonen Kouvot (13/11) isännöi Mansikka-aholla keskiviikon korisliigakierroksen ainoassa ottelussa sarjanousija BC Nokiaa (9/14). Nokialaiset ovat aloittaneet ylimmällä sarjatasolla melkoisen pirteästi sillä joukkue on sarjataulukon sijalla seitsemän. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmilla kerroilla kotijoukkue on ollut selvän oloisesti niskan päällä.

Kouvot voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun lopulla kotonaan Mansikka-aholla pistein 106-77 (54-41). Kouvot ratkaisi ottelun lopullisesti vietyään kolmannen jakson selvästi (30-18) ja näin viimeiselle jaksolle ei jäänyt enää jännitettävää eron ollessa jo 25 pistettä (84-59). BC Nokia oli puolestaan vahvempi joulukuun puolivälissä Nokialla kun kotijoukkue voitti ottelun selvästi pistein 88-67 (34-34). Ottelun viimeiselle jaksolle lähdettiin nokialaisten pisteen johdossa (57-56), mutta kun viimeinen jakso päättyi kotijoukkueen hyväksi peräti 20 pisteellä (31-11) oli tämäkin ottelu selvä jo huomattavasti ennen päätössummerin soittoa. Kouvot on ollut tähän asti vahva joukkue kotonaan (8/2) ja vastaavasti Nokian vieraspelit (2/9) ovat sujuneet mollivoittoisesti. Viimeisestä viidestä ottelustaan Kouvot on voittanut kaksi ja BC Nokia yhden. Keskiviikon ottelussa Kouvot yrittää kasvattaa peräkkäisten kotivoittojen määrän viiteen. Kouvoilla on runkosarjaa jäljellä 12 ottelua joista se pääsee pelaamaan kotisalissaan peräti kahdeksan kertaa.

DSC_2288BC Nokian kenties mielenkiintoisin nimi ja ehkäpä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja on kesken kauden joukkueeseen hankittu kokenut 207-senttinen serbisentteri Dragan Labovic (21.5/7.7/1.8s). 10 ottelua näätäpaidassa pelannut Labovic omaa isoksi pelaajaksi erinomaisen pelikäsityksen ja vahvuutena voidaan pitää myös kolmen pisteen heittoa (35%). Kauden alusta alkaen Nokialla pelanneet 208-senttinen sentteri David Kravish (15.2/7.8/1.3t) ja jo viime kaudella joukkueessa pelannut laituri Daniel Bailey (13.6/6.9/1.2r) ovat pelaamassa hyvää kautta. Tarkat keskimatkan kakkoset (63%) ovat Kravishin tavaramerkki kun Bailey luottaa enemmän nopeuteen ja urheilullisuuteensa. Ainoastaan kesken kauden joukkueen vahvuuteen liittynyt 185-senttinen takamies Vincent Simpson (14.2/2.9/4.6s) on ulkomaalaisvahvistuksista pienoinen kysymysmerkki. Vaikka Simpson oli kesällä joukkueen valmennusjohdon ykkösvaihtoehto pelintekijäksi, ovat takamiehen peliesitykset olleet melkoista vuoristorataa. BC Nokian kotimainen osasto on suhteellisen laaja sekä hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen kokeneempaa kaartia edustavat Eldar Skamo (10.1/4.2/3.0s), Henri Hirvikoski (7.9/1.6) ja Joni Harjula (3.8/1.7). Varsinkin Skamo ja Hirvikoski ovat pelanneet vahvasti. Kokemusta edustavat myös pienellä peliajalla operoivat Antti Nikkilä (1.5/0.9) ja paluun parketille tehnyt seuraikoni Timo Riihelä (2.3/2.1). Nuorempaa osastoa ovat puolestaan Niko Mattila (3.4/2.0), ex-kouvo Daniel Dolenc (2.4/1.3) ja Joni Herrala (1.4/1.0). Erityisesti Herralan peliaika on ollut viime peleissä vahvasti lisääntymään päin.

Coach Lehtosen mietteet keskiviikon ottelusta: ”Nokia on kokenut joukkue, josta  löytyy laajuutta. Fyysinen ja isokokoinen etukenttä pystyy scoraamaam monipuolisesti. Pallonliike ja pallonpaine tarkkailussa tässä ottelussa.”

Kouvot – BC Nokia keskiviikkona 27.1. klo 18:30 alkaen Mansikka-ahon hornankattilassa. Tervetuloa nauttimaan vauhdikkaasta lajista ja kannustamaan Kouvot voittoon.

 

Fanseat banneri 468x400