Kouvot palaa maaottelutauolta tositoimiin keskiviikkona

Kouvot (13/18) palaa kahden viikon mittaiselta maaottelutauolta kehiin keskiviikkona jolloin kotoisalle Jatke Areenalle saapuu samoista sijoista taisteleva BC Nokia (15/17). Kouvot on sarjataulukossa kaksi sijaa kuudentena olevaa Nokiaa perässä. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana vasta kahdesti, molemmat joukkueet voittivat vieraissa (1-1).

Taistelu pudotuspeliviivan molemmilla puolilla kiihtyy mitä vähemmän runkosarjaa on jäljellä. Kouvoilla on vielä 13 ottelua tahkottavana joista peräti 9 pelataan maaliskuun aikana. Pikainen vilkaisu sarjataulukkoon osoittaa, että tämän hetken tilanteen mukaan 5-7 joukkuetta taistelevat 3-4 viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Tiukimmin taistossa ovat Kouvojen ja Nokian lisäksi mukana Jamar Wilsonin palkannut Kataja Basket (15/16) sekä sarjanousija Lahti Basketball (12/21). Viidentenä oleva Tampereen Pyrintö (17/15) on jo hyvissä asetelmissa ja ainakin Kouvojen näkökulmasta neljäntenä olevaa KTP Basketia (19/13) on jo perin vaikea tavoittaa. Yhdeksäntenä olevan lahden lisäksi pudotuspeliviivan alapuolella paikkaa kärkkyvät vielä Ura Basket eGameStars (10/21) ja Kobrat (8/23). Korihait (6/26) alkaa jo olla liian kaukana kahdeksan parhaan joukosta tämän kauden osalta.

Pudotuspeliviivan tuntumassa olevilla joukkueilla keskinäiset matsit ovat tärkeässä asemassa. Myös tasapisteisiin päätyminen runkosarjan päätteeksi on mahdollista jolloin keskinäisten ottelujen lopputulokset entisestään korostuvat.

Tästä alkoi nousu voittoon Nokialla joulukuun lopulla. Kouvot voitti viimeisen jakson 16 pisteellä (8-24) ja marssi voittoon. Derrick Barden nakutti tupla tuplan (22/10) ja riisti pelivälineen peräti 7 kertaa. Kuva: Niko Toivonen.

BC Nokia on yksi sarjan parhaita vierasjoukkueita. Näädät ovat hakeneet kauden aikana jo 7 voittoa vierasparketilta (7/9). Kotonaan se on voittanut puolet otteluistaan (8/8). Ero Nokian ja Kouvojen välillä sarjataulukossa tulee pääosin vierasotteluiden voitoissa. Kouvot on voinnut kotonaan 9 kertaa (9/7), mutta vieraissa homma on takunnut (4/11). Keskiviikon kohtaamiseen lähdetään päinvastaisista asetelmista, Nokia kahden voiton putkessa ja Kouvot kahden tappion putkessa. Tosin vastuskin on ollut erilainen. Nokia voitti Ura Basket eGameStarsin (90-82) ja Korihait (71-102), Kouvot puolestaan hävisi Karhulle (94-86) ja KTP:lle (85-95).

Yksi BC Nokian mielenkiintoisimpia nimiä on huippukautta pelaava 205-senttinen sentteri Daniel Dolenc (11.2/5.6/1.2, teh 12.5). Dolenc pelasi Kouvojen paidassa kausilla 2013-2015. Kuluva kausi on sentterin viides peräkkäinen Nokialla. Syystä tai toisesta Dolenc on tällä kaudella iskenyt kovimmat tehot tauluun juuri Kouvoja vastaan, 16.5 pistettä ja 5.0 levypalloa ottelua kohden.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ” Maajoukkuetauon jälkeen takaisin tositoimiin uudistunutta Nokiaa vastaan. Nokia pelaa energisesti ja on erittäin vaarallinen etenkin avoimella kentällä.”

Kouvojen kokoonpanoon on tullut muutoksia sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen: Avery Woodson (18.9/3.5/2.6/1.3r, 3p 52%) ja Kevin Johnson Jr (12.8/11.0/2.8, teh 20.8) ovat hypänneet remmiin. Nokian rosteriin ovat tulleet viime kaudella Kobrissa loistanut 195-senttinen laituri Larry Anderson (10.0/5.0/3.3) ja alkukauden Korihaissa pelannut 203-senttinen sentteri Jalen Henry (6.8/5.0/2.3). Kuva: Matti O Koskinen.

Toimituksen nostot:

1. Intesiteetti ja fyysisyys. BC Nokian on niin tällä kaudella kuin aiemminkin tunnettu juuri intensiivisestä pelistä jossa pyritään juoksemaan paljon nopeita hyökkäyksiä. Nokia on myös isokokoinen ja fyysinen joukkue. Kouvojen pitää ottaa hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja, pallosta täytyy pitää huolta ja puolustukseen tulee palata vauhdilla. Myös vastustajan fyysiseen pelitapaan pitää pystyä vastaamaan.

2. Levypallopeli. Vastakkain ovat sarjan paras ja toiseksi huonoin levypallojoukkue. BC Nokia (40.1) on kahminut sarjassa eniten irtopalloja kun Kouvojen (36.4) hyppysiin on tarttunut vajaat neljä levypalloa vähemmän. Hyökkäyslevyissä tilanne on tasaisempi, BC Nokia (12.1) ykkösenä ja Kouvot (11.7) kakkosena. Levypallopeli ja niistä tehdyt pisteet tulevat olemaan tärkeässä roolissa illan ottelussa.

3. Kahden viikon tauko. Kuinka pitkähkö tauko on vaikuttanut joukkueisiin? Yleensä parin viikon tauon jälkeen kestää hetken ennen kuin homma parketilla alkaa rullaamaan. Kumpi pääsee ottelussa nopeammin kiinni normaaliin pelirytmiin lähtenee viemään ottelua.

Kouvot – BC Nokia keskiviikkona 26.2. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan.