Kouvot palasi tyylikkäästi voittojen tielle

Kouvojen (7/6) neljän ottelun mittainen tappioputki katkesi näyttävästi perjantai-iltana kun Jatke Areenalle vieraaksi saapunut Tampereen Pyrintö kaatui pistein 102-86 (46-38). Kouvot johti ottelua alusta loppuun. Kouvot on voittanut nyt molemmat kauden keskinäiset ottelut.

Kouvoja viimeisessä kuudessa ottelussa vaivanneista ongelmista ei ollut tietoakaan kun kotijoukkue tuli sisään todella päättäväisesti ja hyvällä intensiteetillä. Kouvot vei ensimmäistä jaksoa (27-13) suvereenisti ja Pyrinnön piti pelissä mukana 10 pistettä jaksolla nakuttanut BJ Raymond (31/4).

Toinen jakso (19-25) oli Kouvoilta illan hankalin. Tapahtui kaksi asiaa, Kouvojen intensiteetti laski aavistuksen ja Pyrintö pelasi puolustuksessa paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla. Hieman jakson puolivälin jälkeen Pyrintö tuli 9 pisteen runillaan seitsemän pisteen päähän (40-33) ja ero pysyi puoliajalle lähdettäessä suurin piirtein samana (46-38).

Kouvojen Silas Melson oli illan pistekuningas 28 pisteellään. Melson nakutti Kouvojen irtiottovaiheessa ensimmäisellä puoliajalla 18 pistettä. Takamies on heittänyt kauden aikana kolmoset sisään mainiolla 44%:n tarkkuudella.

Kouvojen hyökkäyspään tekeminen oli parhaimmillaan kolmannella jaksolla jolloin kotijoukkue nakutti peräti 33 pistettä (33-25). Kouvojen 13 pisteen runin myötä ero käväisi jakson jälkimmäisellä puoliskolla suurimmillaan jo 26 pisteessä (75-49). Pyrintö onnistui kuitenkin nipistämään erosta 10 pistettä pois lähdettäessä viimeiselle tauolle (79-63).

Viimeisellä jaksolla (23-23) Kouvojen voitto ei ollut enää uhattuna vaan se hallitsi tilanteen kentällä kohtuullisen helpon oloisesti. Tappioputken katkaiseva voitto kirjattiin lopulta pistein 102-86 (46-38).

Pirteän ottelun pelannut Kouvojen Tomi Lommi (12/3): ”Jaksettiin tänään toteuttaa meidän hyökkäyspään konseptia lähes koko matsin ajan. Pallon liike oli hyvää ja kun pallo liikkuu niin miehet liikkuu ja saadaan dynaamisia liikkeitä joista tehdä koreja eikä olla niin paljon 1vs1 hyökkäyksen varassa. Neljä tappiota alla, ei kukaan tykkää hävitä, että kaikki pelit lähdetään voittamaan. Kun oli pari tappiota alla niin kyllä se voitontahto vähän enemmän nousi sieltä esiin.”

Kouvojen illan otteet toivatkin mieleen viiden ottelun voittoputkessa nähdyn pelaamisen ja se näkyi myös pelaajien kasvoilta. Pelaaminen oli jälleen hauskaa ja kaikki tuntuivat nauttivan. Ulkomaalaiskolmikko oli totutun tehokas ja pirteästi pelasi kapteeni David Gonzalvezkin (5/2/5) kunnes loukkaantui toisella puoliajalla eikä enää palannut parketille. Kotimaisista korisliigan piste-ennätyksensä heittänyt Tomi Lommi ja Severi Kaukiainen (10/1/4) olivat tehokkaimmat.

Tehokas kolmikko: Kouvojen Duke Shelton (25/16) ja Derrick Barden Jr (19/12) sekä Pyrinnön BJ Raymond (31/4).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tänään me saatiin sellaista meininkiä hyökkäyspäähän millaista se on ollut myös harjoituksissa. Meillä on ollut ongelmia kärsivällisyyden ja toteuttamisen kanssa, mutta tänään jaettiin palloa ja toteutettiin loppuun asti juttuja ja sitten se pelaaminen olikin kummasti kivaa kun löytyy vapaita pelaajia ja pallo menee paremmista paikoista sisään. Me ollaan kyllä harjoiteltu näitä asioita, mutta nyt se näkyi konkreettisesti.”

”Pystyttiin Seagulls -pelin noin 20 hyvästä minuutista nostamaan monta minuuttia tälle päivälle lisää. Katsotaan tästä pelistä palaute ja yritetään kehittyä vielä muutamissa asioissa ennen kuin mennään kohti Korihait -matsia keskiviikkona.” – Oja jatkaa.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Silas Melson ja Pyrinnön BJ Raymond. Makeimman pelaajan Kouvolan lakuilla palkittiin kotijoukkueen Tomi Lommi ja vieraiden Antero Lehto (11/2/5).

Kouvot: Silas Melson 28/1/2/1r, Duke Shelton 25/16/1/1t, Derrick Barden Jr 19/12/2/3r, Tomi Lommi 12/3/1/2r, Severi Kaukiainen 10/1/4, David Gonzalvez 5/2/5/1r, Mika Nuolivirta 3/0, Teemu Knihtinen 0/1/2/1r, Oscar Storgård 0/0 ja Henri Permanto 0/0.

Kuvat: Matti O Koskinen