Kouvot palasi voittojen tielle ja matkustaa lauantaina Loimaalle

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot (9/2) palasi komeasti voittokantaan keskiviikon korisliigakierroksella päihittämällä kotijoukkueen virkaa hoitaneen Seagullsin (7/5) pistein 81-85 (41-37). Ottelu oli Kouvojen näkökulmasta varsin kaksijakoinen sillä Seagulls uhkui kuuden ottelun voittoputkessaan valtavia pelihaluja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Voitollaan Kouvot vankisti asemaansa liigan kärjessä.

Historian havinaa kumpuavassa Töölön Kisahallissa saatiin todistaa tasaista ja hyvätasoista koripalloa kun yhteen ottivat Helsinki Seagulls ja Kouvolan Kouvot. Kouvot oli pelannut jo kaksi aikaisempaa tappioon päättynyttä peliään kohtuullisen hyvä tasolla ja kovalla intensiteetillä eikä keskiviikon ottelu tuonut tähän poikkeusta, paitsi poikkeavan lopputuloksen muodossa. Seagulls oli kotisalissaan niskan päällä valtaosan ensimmäistä puoliaikaa ja varsinkin toisella jaksolla Kouvoilla oli täysi työ pysyä vauhdissa mukana. Helsinkiläisten hyökkäys toimi kouvolalaisia paremmin ja Seagullsin puolustus tuotti tukun harmaita hiuksia vierasjoukkueelle. Erinomaisen ottelun pelannut Kouvojen Tuomas Hirvonen (18/3) piti Kouvot kuitenkin vaikeina hetkinä mukana pelissä viimeistellen kahdeksan pistettä kriittisiin paikkoihin. Puoliajalle lähdettiin Seagullsin neljän pisteen johdossa (41-37) vaikka kotijoukkue onnistui kasvattamaan etumatkansa parhaimmillaan kaksinumeroisille pisteille.

Kouvot on tällä kaudella monessa voittoon päättyneessä ottelussaan karistanut vastustajan kannoiltaan yhden tai kahden jakson hyökkäyspään ilotulituksellaan ja intensiivisellä puolustuksellaan. Kahdessa edellisessä ottelussa ilotulitteet oli unohdettu lukittuun varastoon, mutta Helsingissä oli mukana jälleen kunnon latinki. Tällä kertaa ottelun kolmas jakso (18-31) oli puhdasta Kouvojen näytöstä ja viimeiselle tauolle lähdettiin näin vierasjoukkueen yhdeksän pisteen johdossa (59-68). Hieman huolellisemmalla pelillä eroa olisi voinut olla enemmänkin. Seagulls ei kuitenkaan Kouvojen hyökyaallosta nujertunut vaan tuli viimeiselle jaksolle voitto kirkkaana mielessä. Kotijoukkue terävöitti puolustustaan ja kiri eroa kiinni kori korilta. Kun ottelua oli pelaamatta reilut kolme minuuttia oltiin jälleen tasatilanteessa (75-75). 20 sekuntia edellisestä ja riiston päätteeksi Seagullsin Carl Lindbom (8/1) siirsi lokit jälleen johtoon (77-75). Paria vapaaheittoa ja muutamaa pelitilanneheittoa myöhemmin oltiin jälleen tasoissa (79-79) ja kun 40 sekuntia oli pelikellossa jäljellä, oli puolestaan Kouvojen johto pisteen suuruinen (81-82). Loppunumerot viimeisteltiin vapaaheittoviivalta kun jälleen mahtipelin pelannut Kouvojen Thomas Gipson (23/9) nakkasi kaksi vapaaheittoa ja DJ Richardson (11/3) yhden vapauttavan vaparin sisään. Peli oli Kouvoille kolmas peräkkäinen jossa voittaja ratkaistiin viimeisen parin minuutin, tai jopa minuutin, aikana. Tällä kertaa Kouvot poistui parrasvaloista voittajana pistein 81-85 (41-37).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Lyötiin koko ensimmäinen puoliaika päätämme seinään. Vastustajan puolustus oli tosi kova tänään ja meillä kesti hetki löytää lääkkeet sen murtamiseen. Toisella puoliajalla yksinkertaistettiin meidän peliä ja pelattiin omilla vahvuuksilla. Toinen puoliaika oli sitten tasapainoisempaa peliä. Meillä oli neljä onnistujaa tänään, siihen kun saadaan joka otteluun pari lisää niin hyvä tulee.”

Kouvojen ykkönen oli jälleen väkivahvasti esiintynyt Thomas Gipson. Tuomas Hirvonen palasi parin ottelun tauon jälkeen ryminällä ja nuorukainen nakkasi pisteensä aina kun Kouvot niitä eniten tarvitsi. Myös kapteeni Ville Kaunisto (13/8) oli pirteällä pelipäällä. Tres amigos DJ Richardson – Kyle Shiloh (9/4) – David Gonzalvez (9/4) ei loistanut, mutta toisaalta ei pettänytkään. Alexander Madsen (2/5) oli ensimmäisen puoliajan lievästi tuuliajolla, mutta paransi huomattavasti toisella puolikkaalla ollen mies paikallaan. Pallon menetykset olivat koitua Kouvojen kohtaloksi kun ensimmäisellä puoliajalla peliväline menetettiin 11 kertaa. Onneksi toisella puoliajalla tilanne oli päinvastainen (kolme menetystä). Levypalloissa Kouvot oli jälleen vahva vieden ne selvästi (24-41) nimiinsä. Huomattavan suuri ero oli hyökkäyspään levypalloissa (3-14) vierasjoukkueen eduksi. Seagullsin eliittiä olivat alati vaaralliset Jason Conley (22/7) ja James Sinclair (22/4). Kaksikolle oivaa taustatukea tarjosivat Terrence Watson (14/3) ja Timo Heinonen (12/1). Lokkien lopuista pisteistä vastasivat Carl Lindbom (8/1) ja Nanayaw Awuah Addae (3/0).

Ottelun parhaimpina pelaajina palkittiin Seagullsin Terrence Watson ja Kouvojen Ville Kaunisto.

Seagulls: Jason Conley 22/7/2s/1r, James Sinclair 22/4/2s/3r, Terrence Watson 14/3/1s/1r, Timo Heinonen 12/1/1s/2r, Carl Lindbom 8/1/1r/1t, Nanayaw Awuah Addae 3/0, Antto Nikkarinen 0/4/3s/2r/1t, Lauri Toivonen 0/1/1r ja Jarkko Kyllönen 0/0/2s.

Kouvot: Thomas Gipson 23/9/2s, Tuomas Hirvonen 18/3, Ville Kaunisto 13/8/3s/2r, DJ Richardson 11/3/1s, Kyle Shiloh 9/4/2s/1r, David Gonzalvez 9/4/1s/1r/1t ja Alexander Madsen 2/5/3s/1t.

Lauantaina Kouvoilla on edessään uudet haasteet kun karavaani siirtyy halki eteläisen Suomen aina Loimaalle asti. Luvassa on jälleen kärkipään ottelu kun Kouvot kohtaa sarjataulukossa kolmantena olevan Bisonsin (7/3). Loimaalaiset ovat voittaneet viidestä kotimatsistaan neljä kun Kouvojen vierassaldo on viisi voittoa kuudesta ottelusta. Tällä kaudella Loimaalta on onnistunut sarjapisteet hakemaan vasta Helsinki Seagulls (63-75) kuluvan kuun puolivälissä.

Kouvot ja Bisons ovat kohdanneet toisensa kertaalleen kun Mansikka-aholla lokakuun puolivälissä käyty ottelu päättyi kotijoukkueen suvereeniin voittoon pistein 113-71 (46-36). Tuon ottelun Kouvot ratkaisi lopullisesti kolmannella jaksolla kun se heitti korisukkaan peräti 41 pistettä loimaalaisten 24 vastaan (87-60). Kouvoista ylsi kaksinumeroisille pisteille peräti kuusi pelaaja ja tehokkaimmin pistehanoja juoksuttivat DJ Richardson (28) sekä Kyle Shiloh (21) ja Ville Kaunisto (20). Ottelusta oli sivussa David Gonzalvez. Bisonsin parhaat pistemiehet olivat kaksinumeroisille operoineet Martin Zeno (15), Ronnie Clark (15) ja Ike Udanoh (11). Tästä ottelusta ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä lauantain otteluun sillä loimaalaiset ovat takuuvarmasti kotonaan valmiita heti alusta alkaen eivätkä tule antamaan tuumakaan ilmaiseksi.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson: ”Kouvot on erinomainen ja erinomaisesti valmennettu joukkue. Meidän pitää ehdottomasti eliminoida heidän 3-pisteen heittonsa. Meidät nolattiin heidän kotikentällään kuukausi sitten, joten toivotaan, että meillä on tällä kertaa jonkinlainen fokus pelissämme.”

dtyujkjhgf

Ennakkotiedon mukaan Bisons lähtee otteluun ulkomaalaisnelikolla Martin Zeno (14.7/3.9/3.4s) – Paul Hill Jr (11.7/3.4/1.7s) – Jacob Burtschi (9.0/3.5) – Ike Udanoh (12.8/5.0/1.2r/1.0t). Kahden mestaruuden takuumies Martin Zeno nauttii Loimaalla jo kulttiasemasta ja hyvin hän on tämänkin kauden jälleen aloittanut. Laituri on vaarallisimmillaan nopeissa hyökkäyksissä ja keskimatkan kakkosissa. Zenon teholukema (13.9) on joukkueensa korkein. Takamies Paul Hill Jr tuli kesken kauden Loimaalle ja on pikku hiljaa saamassa paremmin juonen päästä kiinni. Laituri Jacob Burtschi aloitti kauden vahvasti, mutta on viime peleissä ollut ehkä hieman hiipumaan päin. Kolmen pisteen heitto lähtee kuitenkin edelleen nopeasti ja tarkasti. Sentteri ja mainio duunari Ike Udanoh on tuttu mies jo aiemmalta Loimaan visiitiltä sekä viime kaudelta Tapiolan Hongan riveistä. Pyyteetön taistelija joka jaksaa taistella jokaisesta pallosta loppuun asti. Ottelusta on sivussa mitä ilmeisimmin sentteri Justin Jackson (7.3/6.7/1.3r/1.4t).

Kotimainen osasto on loimaalaisilla tuttuun Bisons tyyliin laaja ja laadukas. Puolustuksen kovan ytimen muodostaa 34-vuotias ja 205-senttinen susijengin puolustuksenkin kulmakivi Tuukka Kotti (8.1/5.3). Kouvoista täksi kaudeksi Loimaalle siirtynyt Ilari Seppälä (8.7/1.9/3.4s) on löytänyt nopeasti roolinsa uudessa ympäristössä. Jo kouvoaikoina Ilari osui hyvin Loimaan liikuntahallin koreihin joten lauantaina miehen kanssa pitää olla tavallistakin tarkempana. Mikko Koivisto (3.8/2.7/1.5s) teki paluun (jälleen) Loimaalle, mutta kolmostykin heitto on ollut alkukaudesta vielä kateissa. Pientä heräämisen merkkiä on ollut kuitenkin viime otteluissa selkeästi havaittavissa. Toivottavasti ketsuppipullo on vielä lauantaina kateissa. Ville Mäkäläinen on ollut sivussa tositoimista koko alkukauden, mutta taistelijan paluu parketille lienee enää päivien kysymys. Olisiko se päivä jo Kouvoja vastaan? Kotimaisen statuksella operoiva Ronnie Clark (8.1/5.4) tuo rutkasti lisää heitto- ja ratkaisuvoimaa loimaalaisten kokoonpanoon. Muita uusia kasvoja joukkueessa ovat puolustuspään kova luu Matias Ojala (4.3/3.4), Villematti Kopio (2.4/1.0) ja kolmessa ottelussa korisliigassa esiintynyt Henri Niemistö (1.3/0.3).

DSC_8720(1)

Kouvot lähtee Loimaalle tutulla ryhmällä sillä poissa on ainoastaan loukkaantumisesta pikku hiljaa toipuva Arttu Saarijärvi. Jos on Bisons valmiina lauantain otteluun voidaan samaa sanoa Kouvoista. Joukkueilla alkaa olla jo mukavasti yhteistä historiaa kun kaksi edellistä kautta joukkueet ovat kohdanneet pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Molemmilla kerroilla Bisons on rynninyt jatkoon ja pleijaripelit ovat loimaalaisille 6-1. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet pääsarjatasolla 24 kertaa joista Bisons on voittanut 19 ottelua. Tuntuu siltä, että Kouvojen pelaajilla on aina pieni ekstralataus päällä kun vastassa on Bisons. Toivottavasti tästä on hyötyä lauantain varmasti kovassa ja fyysisessä taistossa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Bisons on laadukas joukkue. Joka pelipaikalle löytyy 2-3 hyvää pelaajaa. Meidän keskittyminen on omassa puolustuskonseptissa. Meidän pitää saada rajoitettua pallonliikettä, huomioitava transitionpuolustukseen ryhmittäytyminen, palloscreen tilanteiden sekä spacingin tunnistaminen. Hyvin konseptiaan toteuttavaa joukkuetta vastaan pelaaminen paljastaa heikkouksiamme.”

Bisons – Kouvot lauantaina 28.11. klo 17:00 Loimaan liikuntahallilla.

Korisliiga_MV

Fanseat banneri 468x400