Seuraava otteluKataja Basket — Kouvot/27.3.2019/LähiTapiola Areena

Kouvot pitkästä aikaa kotiluolan parketilla

Kouvot (17/14) palaa kahden viikon maaottelutauolta kotiparketille keskiviikkona kun Jatke Areenan luolastoon saapuu vieraaksi Uudenkaupungin Korihait (6/25). Kotisalissaan Kouvot on pelannut kotonaan edellisen kerran kolme viikkoa sitten joten paluu tutulle parketille on tervetullut tapahtuma. Kouvot pelaa seuraavan neljän viikon aikana yhteensä yhdeksän ottelua joista kotiluolassaan viisi. Kouvojen runkosarja päättyy kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan huhtikuun 4. päivänä.

Vaikka Kouvot ja Korihait eivät enää loppukauden aikana taistele samoista sijoituksista, on keskiviikon ottelu kotijoukkue Kouvoille niin sanottu pakkovoiton paikka. Kouvot hävisi joulukuun lopulla Kobrille (6/26) ensin kotonaan (81-88) ja tammikuun lopulla vielä vieraissa (99-72) sekä Korihaille tammikuun puolivälissä vieraissa (110-96). Vastaaviin tappioihin ei ole enää varaa runkosarjan viimeisen kuukauden aikana. Kouvot taistelee mitä ilmeisimmin runkosarjan sijoituksista kahdesta seitsemään.

Toisena olevan vahvavireisen Karhu Basketin (21/12) ohittaminen vaatii toki ensin Karhun voittamista kotonaan Kauhajoella kuluvan viikon lauantaina sekä myös muilta osin todella vahvaa viimeistä kuukautta. Muutenkin runkosarja on heti sarjakärki Salon Vilppaan takana äärimmäisen tasainen joten jokaisella sarjapisteellä on suuri merkitys, samoin keskinäisten otteluiden korierolla.

Kouvot lähtee Korihaita vastaan kahden ottelun tappioputkessa hävittyään vieraissa niin Helsinki Seagullsille (96-77) kuin Salon Vilppaalle (100-80). Kyseisiä joukkueita vastaan Kouvot voitti runkosarjassa vain yhden ottelun (1/7) joten tasan puolet Kouvojen tämän kauden tappioista on tullut tätä kaksikkoa vastaan. Toisaalta runkosarjan aikana näitä joukkueita ei enää viimeisenä kuukautena kohdata.

Kotonaan Kouvot on voittanut kaksi viimeistä otteluaan kun Jatke Areenalla ovat kaatuneet Espoo United (88-82) ja KTP-Basket (83-81). Kouvot on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan neljä ja viimeisestä viidestä kolme. Kotonaan joukkue on voittanut 10 kauden 15 ottelustaan.

Korihait on muutaman kerran kauden aikana saanut alleen hyvän vaihteen, mutta harmittavasti nämä hyvät jaksot ovat jääneet kovin lyhyiksi. Kouvolaan joukkue saapuu viiden ottelun tappioputkessa, mutta viimeisestä 10 ottelustaan hailauma on saalistanut kuitenkin kolme voittoa. Vierasotteluistaan Korihait on hävinnyt kolme viimeistä putkeen. Kauden 15 vierasottelustaan joukkue on onnistunut voittamaan kaksi.

Kouvot ja Korihait ovat kohdanneet kaudella kolmesti Kouvojen johtaessa keskinäisiä voitoin 2-1. Kouvot voitti Korihait ensin vieraissa (67-85) ja sitten kotonaan (105-67), mutta kärsi harmittavan tappion (110-96) todella hyvällä energialla pelanneelle kotijoukkueelle Uudessakaupungissa tammikuun puolivälissä. Viimeisessä ottelussa Korihait hyödynsi pituusalivoimaansa pelaamalla hyvin nopeata peliä samalla voittaen hyökkäyspäässä turhan helposti 1vs1 -tilanteet.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Korihait on undersize-joukkue, joka aiheuttaa meille ongelmia puolustuspäässä. Meidän pitää voittaa korinaluskamppailut selkeästi, jotta saamme yliotteen.”

Edellisessä kolmessa kohtaamisessa Korihaiden pisteykkönen on jokaisella kerralla ollut sentteri Juan Pattillo (22.0/7.9/1.9/1.7r, teh 22.0). Pattillo on kurittanut Kouvoja keskimäärin 26 pisteellä ottelua kohden. Pattillon puolustamiseen ei tulevassa ottelussa kuitenkaan tarvitse sen enempää keskittyä sillä mies sai joukkueesta potkut ja uutena sentterinä Korihait tuo Jatke Areenalle 208-senttisen Julius Brooksin (4.0/6.7/1.0t, teh 5.3). Korihait on pelannut Brooksin kanssa kolme ottelua jotka kaikki se on hävinnyt. Kouvolalaisittain ehdottomasti mielenkiintoisin vierasjoukkueen pelaaja on ex-kouvo Matt Gibson (9.0/4.8/6.5/1.5r). 195-senttinen tulisieluinen takamies pelasi Kouvoissa kausilla 2013-2015 yhteensä 44 ottelua. Iso laituri Sean O’Brien (14.2/7.3/2.2) ja 10 ottelua haiparvessa pelannut takamies-laituri Kevin Bracy-Davis (17.0/5.0/1.6, 3p 55%) täydentävät vierasjoukkueen ulkomaalaisvahvistusnelikon.

Kotimaisten pelaajien osalta ehkäpä nimekkäimmät ovat Marius van Andringa (11.0/1.7/2.0, 3p 41%), Teemu Sulonen (6.8/1.5/1.8, 3p 40%), Justus Kilpinen (5.6/2.4) sekä viimeisimpänä joukkueeseen liittynyt Markus Molenius (9/5/3). Van Andringa on liittynyt joukkueeseen kuluvalla kaudella kahteen eri otteeseen ja on pelannut Korihaiden paidassa 22 ottelua. Molenius puolestaan siirtyi Ukiin juuri ennen siirtorajan umpeutumista ja pelannut yhden ottelun. Teemu Sulonen on hyvänä päivänä erinomainen kaukoheittäjä ja Kilpinen puolestaan hyvä peruspelaaja varsinkin puolustuspäässä. Mikael Herbert (4.4/2.1) on pystynyt pelaamaan kauden aikana vain kahdeksan ottelua. Lopuista joukkueen tehoista vastaavat Eero Lehtonen (3.3/1.3), Akseli Mäkelä (2.5/0.8) ja Vesa-Pekka Laine (2.9/1.1).

Kouvot – Korihait keskiviikkona 7.3. klo 18:30 Jatke Areenalla Kouvolassa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Numeroidun paikkalipun saa viidellä eurolla.

Kuvat: Tuula Aronen