Kouvot pitkästä aikaa kotiparketilla

Sarjakakkonen Kouvot (8/5) päättää keskiviikkona kahden viikon harjoittelutauon pelaamalla kotiluolassaan Jatke Areenalla maaottelutauon aikana uudistunutta Uudenkaupungin Korihaita (3/9) vastaan. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Uudessakaupungissa vei nimiinsä mustiin vierasnuttuihin pukeutunut Kouvot. Tasaisessa sarjataulukossa Kouvojen lisäksi peräti neljällä muulla joukkueella on tilillään viisi tappiota. Kouvot on voittanut viimeiset viisi kotiotteluaan.

Vaikka Korihait löytyy tällä hetkellä sarjataulukon pohjalta ei sitä kannata missään nimessä aliarvioida, ei edes kotisalissa. Konkaritakamies Mikko Jalonen jätti lopettaessaan hienon uransa viime kauden päätteeksi joukkueeseen ison aukon ja lisäksi Korihait on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista. Joukkueen ulkomaalaishankintojen vaihtoruletin ollessa päällä ukilaiset ovat hävinneet toki kuusi viimeistä otteluaan, mutta sitä ennen voittosuhde oli 50% (3/3). Nyt Korihait on saanut täydennettyä jenkkinelikkonsa ja on varmasti vaarallinen vastus mille joukkueelle tahansa.

Joukkueiden välinen ensimmäinen kohtaaminen Uudenkaupunki 400 Areenalla lokakuun alussa päättyi vierasjoukkue Kouvojen voittoon pistein 67-85 (30-44). Kouvot meni tuolloin lopullisesti menojaan ottelun kolmannella jaksolla (16-20) ja parhaimmillaan vieraat johtivatkin ottelua 23 pisteellä. Hyvin joukkueena pelanneen Kouvojen tehokkaimmat olivat Thomas Gipson (27/11), James Sinclair (20/8/4) ja Ville Kaunisto (10/13/3t). Myös Severi Kaukiainen (8/0/2) oli hyvällä pelipäällä. Kotijoukkueesta kovimmat tehot iskivät Juan Pattillo (18/8/4r), joukkueesta myöhemmin lähtöpassit saanut Deng Deng (13/10/4/2t) ja Sean O’Brien (10/6/3).

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula: ”Nyt nähdään, mitä tauon aikana on saatu aikaan. Kivenkova Kouvot on kyllä pahin mahdollinen vastus tähän kohtaan, mutta toisaalta hyvä mittari näyttämään missä mennään.”

Korihaiden tehokkaimmat kotimaiset pelaajat ovat alkukaudesta olleet Pyrinnöstä kesän aikana siirtynyt Justus Kilpinen (7.1/3.0) ja kesken kauden Uuteenkaupunkiin pyrähtänyt Marius Van Andringa (11.0/1.6). Teemu Sulonen (5.2/1.3) ja Eero Lehtonen (3.6/1.4) ovat väläytelleet osaamistaan ajoittain. Mikael Herbertin (5.7/1.7) lopullista läpilyöntiä ovat haitanneet terveyshuolet.

Korihaiden uudet ulkomaalaisvahvistukset 193-senttinen takamies Kenney Funderburk (4.0/2.0/2.0) ja 198-senttinen laituri Quinton Chievous (9.0/5.0/3.0) ovat vasta hiljattain saapuneet Suomeen ja ehtineet pelata vasta yhden ottelun haipaidassa. Tästä syystä parin viikon harjoitustauko on varmasti tehnyt hyvää joukkueelle. 203-senttinen sentteri Juan Pattillo (19.8/7.2/2.1r) ja 198-senttinen laituri Sean O’Brien (13.0/6.9) ovat pelanneet joukkueessa kauden alusta lähtien.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Tauon jälkeinen ottelu on haastava molemmille joukkueille. Meidän pelaajat huilasivat ja tekivät muutaman fysiikkaharjoituksen. Meidän pelikonsepti on kunnossa ja voimme turvautua konseptiimme lyhyestä valmistautumisesta huolimatta. Korihait hakee uutta nousua uusien pelaajien kanssa. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja sitoutuneita, jotta pisteet jäisivät Kouvolaan.”

KouvotKorihait keskiviikkona 29.11. klo 18:30 alkaen Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan tunnelmaan ja kannustamaan Kouvot kuudenteen peräkkäiseen kotivoittoon.