Kouvot pyörähtää keskiviikkona Helsingissä

Kouvot (1/1) lähtee kauden kolmanteen runkosarjaotteluunsa kenties yhteen sarjan vaikeimmista vieraspaikoista kun se kohtaa keskiviikkona Seagullsin Töölön Kisahallin parketilla. Seagulls (2/0) on kahden täyden sarjakierroksen jälkeen yksi kolmesta liigan tappiottomasta joukkueesta. Kaksi muuta ovat KTP Basket (2/0) ja Kouvot avauskierroksella voittanut Tampereen Pyrintö (2/0).

Kouvojen on onnistunut alkukaudesta tuottamaan hyökkäyksessä ihan kohtuullisesti pisteitä (82.5), mutta puolustus on ollut vielä toistaiseksi se akilleen kantapää. Vastustaja on tehnyt Kouvojen päätyyn kahdessa ottelussa keskimäärin 89 pistettä. Kouvojen joukkue soveltuisi mainiosti nopeaan pelitapaan ja nopeisiin hyökkäyksiin, mutta se edellyttää stoppeja puolustuksessa. Toki otanta on vasta kahden ottelun mittainen joten turhan suuria johtopäätöksiä on vielä turha tehdä.

Kouvojen vahvuus käydyissä otteluissa on ollut laaja materiaali ja sen käyttäminen. Kouvot on käyttänyt otteluissa 10 pelaajan rotaatiota ja peliajat asettuvat mukavasti 11-28 minuutin haarukkaan. Laaja materiaali mahdollistaisi kuitenkin aggressiivisemman puolustuksen ja koko kentältä. Tätä on nähty toistaiseksi harvoin, mutta se lienee tavoite jota kohti pyritään.

Tuomas Hirvonen on jakanut alkukaudesta 8.5 syöttöä matsia kohden. Tumpin +- -tilasto oli molemmissa matseissa plussalla (yht +12). Kuva Tuula Aronen.

Vahvuutena voidaan pitää myös kahden pisteen heittotarkkuutta (58%) ja hyökkäyslevypallojen (13.5). Kouvot on myös onnistunut hyvin jalostamaan hyökkäysribat pisteiksi. Puolustuksen, niin joukkue- kuin henkilökohtaisen puolustuksen lisäksi parannettavaa on etenkin kaukoheittojen tarkkuudessa (26%). Henri Permanto (46%) ja Oscar Storgård (40%) ovat osuneet hyvin, mutta muilla on vielä ollut sihti hukassa. Myös joukkueen vapariprosentti (63%) jättää toivomisen varaa. Tuomas Hirvonen (10.0/1.5/8.5) on muuten tarjoillut lähes puolet joukkueen syötöistä (18.5). Kouvojen piste- ja levypalloykkönen on ollut Jacoby Armstrong (16.5/8.0).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Oman pelaamisen on jälleen kehityttävä, kun lähdemme haastamaan mestarisuosikkia.

Seagulls on voittanut siis molemmat pelaamansa ottelut. Ei kuitenkaan mitenkään suvereenisti. Avauskierroksella kaatui kotona hallitseva tuplamestari Karhu Basket kahdella (84-82) ja myöhemmin vieraissa BC Nokia kuudella (74-80) pisteellä.

Seagullsin voidaan varovasti sanoa uudistuneen täksi kaudeksi. Käytännössä uudistukset rajoittuvat hyvin pitkälle ulkomaalaisvahvistuksiin. Kotimainen konkariosasto Shawn Huff (16.5/5.5/2.0) – Tuukka Kotti (6.0/7.0/3.0) – Timo Heinonen (1.0/4.0/2.0) – Antti Kanervo (9.0/1.5/3.0) muodostaa edelleen joukkueen kovan ytimen. 18-vuotias Max Besselink (3.5/3.5) on mielenkiintoinen tulokas Korisliigaan.

Kouvojen iso kaksikko Moses Greenwood (15.5/6.5/2.0t) – Jacoby Armstrong (taustalla) joutuu/pääsee keskiviikkona kovaan testiin. Matti Nuutisen (21) takaa kurkkivan Antonio Ballardin (9.0/8.0/2.0) levyripreesensille on varmasti käyttöä. Kuva: Tuomo Tulokas.

Takamies Kendale McCullum (15.5/4.5/4.5/3.0r) ja 201-senttinen sisäpelaaja Wayne Martin Jr (18.0/9.0) pelaavat jo alkukaudesta erinomaisesti yhteen. Kokenut laituri Porter Troupe (13.0/0.0) pelasi ensimmäisen ottelun, mutta oli toisesta sivussa. Otteista kuitenkin huomasi, että kyseessä on pelimies. Sen sijaan Mambi Diawara (4.5/2.5) on ainakin alkuun pieni kysymysmerkki.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso: ”Taas tehty pieniä viilauksia omaan tekemiseen eli askel kerrallaan kohti parempaa ja sujuvampaa toteutusta. Pääsemme takaisin Kisahalliin, jossa vastassa on fyysinen Kouvot. Voitto mielessä lähdemme kohti keskiviikkoiltaa, toivottavasti mahdollisimman runsaslukuisen fanijoukon siivittämänä.

Seagulls – Kouvot keskiviikkona 21.10. klo 18:30 Töölön Kisahallilla ja Ruutu+:lla.