Kouvot Pyynikin kautta Kymenlaakson derbyyn

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot pelaa kuluvalla viikolla kaksi ottelua ja molemmat vieraskentällä. Toinen ottelu on jo historiaa ja toinen pelataan tänään perjantaina. Kouvot kävi keskiviikkona hakemassa tärkeät sarjapisteet Pyynikiltä kun se voitti Pyrinnön selvästi pistein 62-92. Näin Kouvot lähtee perjantaina Kotkaan kauden ensimmäiseen Kymenlaakson derbyyn puhtaalla pelillä kun se on voittanut kaikki kauden seitsemän otteluaan.

Alkuun muutama sananen keskiviikon voitto-ottelusta. Kouvot ja Pyrintö olivat vain vajaata viikkoa aikaisemmin kohdanneet Mansikka-aholla jolloin Kouvot voitti tasaisen ottelun pistein 88-82 (53-44) joten Pyynikillä oli lupa odottaa jälleen tiukkaa ja tasaista vääntöä. Toisin kuitenkin kävi. Kouvot tuli keskiviikon uusintaan todella intensiivisesti, nälkäisenä ja valmiina. Pyrintö oli käytännössä saavana osapuolena ensiminuuteista alkaen ja kotiyleisönsä edessä pelanneet tamperelaiset eivät päässeet kunnon rytmiin koko avauspuolikkaan aikana. Kouvot vei ensimmäisen jakson 17 ja toisen jakson 15 pisteellä joten puoliajalle lähdettiin Kouvojen johtaessa pistein 21-53. Kun Kouvot pystyi vastaamaan vielä Pyrinnön kiriin kolmannen jakson viiden ensimmäisen minuutin aikana (34-65) alkoi ottelun voittaja olla selvillä hyvissä ajoin ennen loppusummeria. Vaikka Kouvojen johto kävi suurimmillaan 43 pisteessä sai Pyrintö viimeisten minuuttien aikana hieman kaunisteltua loppunumeroita pisteisiin 62-92 (21-53). Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Pyrinnön Topias Palmi ja torstaina korisliigan kuukauden pelaajaksi valittu Kouvojen David Gonzalvez.

Kouvojen Kyle Shilohille ottelu oli varmasti ikimuistoinen sillä ensimmäisen puoliajan aikana hänen vaimonsa synnytti toisella puolella maapalloa tyttövauvan. Kyle on näin nykyään onnellinen kahden tyttären isä. Kouvot perhe onnittelee.

Pyrintö: Damon Williams 13/10/2r/1t, Topias Palmi 11/1, Antero Lehto 10/1/2s, Akeem Wright 7/9/2s, Joonas Cavén 7/3/1s, Mikael Sandberg 4/4/1s, Alex Vaenerberg 4/1/1s/1r, Petri Heinonen 3/4/2s/1r, Osku Heinonen 3/2, Ville Pekkola 0/2/1s/1r ja Chukwudiebere Maduabu 0/2/1r/2t.

Kouvot: David Gonzalvez 24/2/6s/2r, Thomas Gipson 21/10, Kyle Shiloh 15/3/5s/2r, Tuomas Hirvonen 13/3/2s/1r, DJ Richardson 10/6/2s/1r, Ville Kaunisto 6/9/1s/3r, Alexander Madsen 3/3/2s/1r/1t ja Miikka Luosmaa 0/2.

Kouvot on jälleen tulessa 48 tuntia Pyynikin ylösheiton jälkeen. Tällä kertaa vuorossa on kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby ja vastassa tietysti rakas paikallisvastustaja KTP-Basket. Jos Kouvoilla kausi on lähtenyt käyntiin onnellisten tähtien alla niin samaa ei voida sanoa kotkalaisista. KTP on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä kun se on voittanut kahdeksasta pelaamastaan ottelusta vain yhden. Voiton KTP haki vieraskentältä pari viikkoa sitten voittamalla helsinkiläisen Seagullsin jatkoajan jälkeen (76-81). KTP:n pelaajamateriaali on kuitenkin sitä kaliiberia, että on vain ajan kysymys kun kotkalaisten alkukauden kurssi kääntyy.

KTP:n pelaajistossa kävi viime kauden jälkeen kova kato. Kaiken kokenut Jukka Matinen päätti hienon pelaajauransa, Timo Heinonen siirtyi Seagullsiin ja ex-kouvot Samuli Vanttaja sekä Aleksi Akpaso Kauhajoelle Karhun vahvuuteen. Kotimaiseen osastoon tuli tilalle toki kesän aikana myös kovan luokan vahvistuksia joista nimekkäin lienee maajoukkueessakin useasti pelannut Samuel Haanpää (8.5/3.0). Tulopuolella ovat myöskin Markus Molenius (4.9/2.9) ja Mikael Aalto (2.0/1.6). 20-vuotias Aalto on monellakin tapaa mielenkiintoinen pelaaja. 204-senttinen sentteri pelasi alkuun aikuisten kuntosarjaa josta tie vei II-divisioonaa pelaavaan Kerava Kori-80-vahvuuteen ja sieltä aina kaksivuotiseen sopimukseen KTP-Basketin kanssa. Kotimaisista pelaajista Kotkassa jatkavat viime kaudesta tutut Michael Pounds (13.0/1.9/2.5s), Joonas Lehtoranta (4.5/1.4) ja Miki Kuusisto (1.3/1.2). KTP:n kapteeni Pounds on aloittanut kuluvan kauden todella vahvasti. KTP:n ulkomaalaisvahvistuksissa on niin tuttuja kuin uusiakin pelimiehiä. Kotkassa ovat aiemmin pelanneet 203-senttinen sisäpelaaja Devonne Giles (15.6/10.8/2.1s) ja 196-senttinen laituri Sefton Barrett (12.6/4.8). Uusina pelimiehinä ovat puolestaan monipuolinen 190-senttinen takamies Lamb Autrey (9.9/4.9/2.5s/1.3r) ja 206-senttinen sisäpelaaja Aleksander Herrera (10.4/8.4/1.9t). Nelikon lisäksi KTP on hankkinut eilen Suomeen tulleen kokeneen 185-senttisen takamiehen Parrish Brownin. 31-vuotias Parrish on suhteellisen pitkän ammattilaisuransa aikana pelannut Meksikossa, Saksassa, Georgiassa, Liettuassa ja Unkarissa. Viimeisten tietojen mukaan viisikosta huilaa Kouvoja vastaan joko Brown, Barrett tai Autrey.

Ohessa molempien valmentajien kommentit ottelun alla.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov: ”Kouvot pelaa tällä hetkellä huikealla itseluottamuksella. Pitkään yhdessä suomalaisittain pelannut joukkue, jonka tulokset näkyvät nyt erinomaisesti. Meidän on turha lähteä pohtimaan rasitusta Makedonian reissun jälkeen, sillä Kouvotkin pelasi keskiviikkona. He käyttävät erinomaisesti palloskriinejä ja se meidän täytyy saada kuriin. Parrish Brownin pelaaminen ratkeaa vasta aamuharjoitusten jälkeen, kun olen nähnyt hänet ensimmäistä kertaa parketilla.”

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kookas KTP haastaa meidät uudella tavalla. Isot takamiehet/laiturit tulevat kovaa levyreihin ja hyökkäävät koria kohti. Sarjataulukkoa on turha tuijottaa. Kymen derbyssä kotijoukkueet nostavat aina tasoaan. Meillä on toki päällä hyvä flow, joka lähtee puolustuksesta ja johtaa nopeisiin transitionkoreihin. Karhuvuoreen on aina mukava tulla. Katsomossa ovat Pounds, Lehtoranta, Tuomala, Marttila, Mäkelä sekä muut legendat!”

KTP-Basket – Kouvot perjantaina 6.11. klo 18:30 alkaen Steveco Areenalla. Ottelu nähtävissä myös Elisa Viihteen ja Fanseatin kautta.

Kuva: Legendaarinen Sampsa Huttunen

Korisliiga_MV

 

Fanseat banneri 468x400