Kouvot riisui Biisonit aseista

tunnus_vaaka_liiga

Mansikka-ahon 1255-päinen kotiyleisö sai perjantai-iltana nauttia kotijoukkueen ilotulituksesta kun Kouvot juoksi Biisoneilta jalat alta ja voitti ottelun murskaavasti pistein 113-71 (46-36). Kouvot ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla kun kotijoukkueen hyökkäysarsenaali vapautui ja nakutti vakuuttavat 41 pistettä tauluun. Kouvot jatkaa edelleen korisliigan kärjessä puhtaalla pelillä neljän voiton siivittämänä.

Kouvot aloitti ottelun hyvällä sykkeellä hyvin puolustaen ja johti ottelua lopulta alusta aina loppusummeriin. Ensimmäinen (23-16) ja toinen (23-20) jakso olivat jo Kouvojen aika selvää hallintaa, mutta kun kolmen pisteen heitot (3/16) eivät osuneet pysyi ero vielä puoliajalle kohtuullisena (46-36). Kouvoilta avauspuolikkaalla olivat vireessä varsinkin Alexander Madsen (14p) ja Thomas Gipson (9/7). Bisonsin kaikki kaikessa oli kaksikko Martin Zeno (11p) – Ronnie Clark (10p).

Kolmatta jaksoa pelattiin kohtuutasaisesti aina puoliväliin asti (62-48), mutta sen jälkeen alkoi jälleen tapahtua. Melko täsmälleen samassa kohdassa ottelua kuin kaksi päivää aikaisemmin Lapuallakin. Kouvot vei seuraavan viiden minuutin pätkän 25-12 ja ottelu oli käytännössä ratkaistu (87-60). Kouvot nakutti kolmannella jaksolla peräti 41 pistettä ja kahdeksasta kolmosesta osui seitsemän. Vaikka ottelu oli jo ratkennut, tarjosi Kouvot kotiyleisölleen kuitenkin viihdettä koko rahalla ja ero kävi suurimmillaan 48 pisteessä. Kotijoukkue vei vielä kuin vakuudeksi viimeisen jakson 15 pisteellä (26-11) ja loppupisteet 113-71 (46-36) kertovat omaa kieltään kenttätapahtumien kulusta. Kouvot oli kaveria edellä oikeastaan jokaisella pelin osa-alueella.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Harjoittelimme keskiviikon pelin jälkeen tähän peliin 45 minuuttia höntsäillen. Laitoimme kropan liikkeelle emmekä puhuneet tästä ottelusta mitään. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla tuli jonkin verran virheitä, mutta Madsen ja Kaunisto peittivät koollaan heittoja. Lisäksi pärjäsimme suhteellisen hyvin levypalloissa. Puoliajalla sanoin kopissa vain yhden asian eli lopetetaan tyhmien pallonmenetysten tekeminen. Ensimmäisellä puoliajalla meidän pelaamisessa ei ollut juurikaan mitään vikaa. Heitimme kolmoset 3/16 ja toisella puoliajalla 10/13. Kolmannen jakson 41 pistettä on kyllä uskomaton suoritus. En ole varmaan koskaan valmentanut samanlaista ottelua.”

Edellisten ottelujen tapaan Kouvojen tehot jakautuivat jälleen tasaisesti. Vaikka David Gonzalvez oli kuumeen vuoksi sivussa, heitti peräti kuusi pelaajaa kaksinumeroisille pisteille. Kouvot on päässyt heittämään kolmessa ensimmäisessä ottelussaan keskimäärin 29 vapaaheittoa ottelua kohden ja sama tahti jatkui tässä ottelussa: 31 vapaaheittoa joista 26 sisään (83.9%). Myös Bisons peluutti rosteriaan tasaisesti, mutta vain kolme pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pisteille eikä yksikään nakuttanut 15 pistettä enempää. Aiempien ottelujen tapaan Kouvojen puolustus toimi pääosin hyvin ja pakotti vastustajan monesti vaikeisiin hyökkäyspään ratkaisuihin. Esimerkiksi loimaalaisten kahden pisteen heitot osuivat vaatimattomalla 33.3%:n (16/48) tarkkuudella. Myös Bisonsilta puuttui yksi merkittävä pelaaja kokoonpanosta, Tuukka Kotti.

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson: ”Me emme olleet hyviä tänään. Kouvot pelasi erittäin hyvin. Tämä oli hyvä opetus meille. Oli selvää, että jossain vaiheessa meille tulee käymään näin. Meillä on yksinkertaisia sääntöjä pelissämme ja tänään emme noudattaneet niitä. Huomasin pelin alussa, että keskittymisemme ei ollut siellä missä piti. Otan tästä vastuun. Tämä ottelu antoi motivaatiota siihen, että meidän pitää työskennellä kovemmin.”

Hieman erikoisessa ottelussa syntyi myös joitakin tilastoharvinaisuuksia. Kouvojen teholukema 140 on jo itsessään kovaa valuuttaa, mutta DJ Richardsonin henkilökohtainen +/- lukema +51 on jo häikäisevä. Ei ehkä tavatonta, mutta Kouvojen kolmikko Shiloh – Kaunisto – Gipson napsi tupla tuplan mieheen. Kaunistolle se oli jo kauden neljäs yhtä monessa pelissä. Harvinaisuutena voitaneen pitää myös sitä, että Bisons haki enemmän hyökkäyspään (23) levypalloja kuin puolustuspäässä (21).

Yleisömäärästä ja huikeasta tunnelmasta ei uskoisi, että pelattiin vasta kauden neljäs runkosarjaottelu. Yleisöä oli paikalla melkoiset määrät ja tunnelmaa oli kuin pudotuspeleissä konsanaan. Ehkäpä joukkueiden välinen yhteinen historia kahden viime kevään osalta on luonut myös katsomoon positiivisen värinän aina kun kestomenestyjä Bisons saapuu Mansikka-aholle. Niin tai näin, tunnelma ja kannustus oli yhtä hyvällä tasolla kuin kotijoukkueen pelikin. Loimaalta oli myös saapunut pippurinen fanilauma kannustamaan omiaan ja he olivatkin yksi suuri tekijä kotiyleisön ohella mainioon tunnelmaan. Vaikka viimeisellä jaksolla ottelu oli jo selvä, ei se kuitenkaan hiljentänyt hienosti omiaan kannustaneita loimaalaisia.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Ville Kaunisto ja Bisonsin Ronnie Clark.

Kouvot: DJ Richardson 28/4/3r/1t, Kyle Shiloh 21/10/3s/2r, Ville Kaunisto 20/10/1s/1r/1t, Tuomas Hirvonen 17/0/4s/5r, Alexander Madsen 14/3/1s/4t, Thomas Gipson III 13/14/2s/1t, Arttu Saarijärvi 0/4/1s ja Miikka Luosmaa 0/0/1t.

Bisons: Ronnie Clark 15/7/1s/2r, Martin Zeno 15/2/5s/1r/3t, Ike Udanoh 11/6/2r, Ilari Seppälä 7/6/2s, Matias Ojala 6/4/1s, Mikko Koivisto 6/2/2r, Paul Hill Jr 5/1/1s/1r, Justin Jackson 4/13/1s/2r ja Henri Niemistö 2/0.

Yleisömäärä: 1255

Kouvot pelaa seuraavaksi keskiviikkona 28.10. jolloin Mansikka-aholle saapuu sarjanousija BC Nokia.

Korisliiga_MV