Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Kouvot ryösti sarjapisteet Pyynikiltä

Viime otteluissaan kompuroinut ja kolme viimeistä otteluaan hävinnyt Kouvot (15/12) pelasi keskiviikon korisliigakierroksella Tampereen Pyynikillä valtaosin hyvää koripalloa taistelevalla ilmeellä. Kotijoukkue Pyrintö (15/13) tarjosi väkevän vastuksen, mutta joutui lopulta tyytymään häviäjän rooliin pistein 78-89 (39-38). Kouvot-paidassa ensi esiintymisensä tehnyt takamies Drew Brandon (10/4/4) osoittautui erinomaiseksi joukkuepelaajaksi ja puolustajaksi josta saattaa kehittyä Kouvojen kaipaama joukkueen yhteen hitsaava ”liimamies”. Kouvojen edellinen ”glue-guy” oli -16 mestaruusjoukkueen takamies Kyle Shiloh. Myös Arttu Saarijärvi (0/2) teki paluun edustuksen pelaavaan kokoonpanoon pelaten vajaa yhdeksän minuuttia.

Vaihe 1: Pyrinnön vahva alku, Kouvojen vapaaheitot kolisivat raudoissa. Pyrintö tuli hyvin sisään peliin eikä Kouvojenkaan esityksessä sen suurempaa hätää ollut. Kotijoukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 11 pisteellä (20-9), mutta suurin tekijä tässä ei ollut niinkään Pyrinnön ylivoimaisuus vaan Kouvojen huono heittotarkkuus. Kouvojen kolmoset 0/6 ja vapaaheitot 3/10. Siis kymmenestä vapaaheitosta onnistui kolme!

Vaihe 2: Kouvot tulee peliin mukaan, jatketaan kori korista. Toista jaksoa ehdittiin tahkoa vain viisi minuuttia kun Kouvot oli tullut tasoihin (26-26) ja mukaan peliin. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen pisteen johdossa (39-38). Kolmas jakso lähti molemmilta joukkueilta hitaasti liikkeelle.

Vaihe 3: Kouvojen ensimmäinen nykäisy, Bernard ja Hirvonen liekeissä. Kolmatta jaksoa oli pelattu kolme minuuttia (41-43) kun Kouvot laittoi tuulemaan. 12-0 runi vieraille ja Kouvot 14 pisteen johtoon (41-55). Wayne Bernard (18/2) riisti ja ajoi pohjaan. Sama mies riisti uudelleen ja samalla häntä rikottiin EU-virheen arvoisesti. Bernard molemmat vapaaheitot sisään ja seuranneesta sivurajasta Tuomas Hirvonen (14/1/7) layuppi pohjaan. Pyrinnöltä huono hyökkäys ja seuraavasta Hirvonen kolmonen pohjaan (41-52). Pyrinnön aikalisän jälkeen kotijoukkue hyökkää jälleen huonosti ja seuraavasta Hirvonen kolmonen pohjaan (41-55). Pyrinnön hyvän pelin pelannut Brian Asbury (20/14) heittää välillä toisen vapaaheittonsa sisään minkä jälkeen Bernard rokottaa kotijoukkue vielä yhdellä onnistuneella kolmosella ja Kouvot johtaa ottelua 16 pisteellä (42-58). Antero Lehto (13/1/4) ottaa jakson lopulla roolia ja tuo kotijoukkueen viimeiselle tauolle 11 pisteen päähän (55-66).

Vaihe 4: Virhesuma, rikkonainen vaihe ja Pyrintö mukaan peliin. Koripallossa voi minuutin aikana tapahtua paljon kaikenlaista. Tässä esimerkki. Kouvojen Ville Kaunisto (10/8/4) ja Bernard saavat neljännet virheensä. Pyrinnön Devonne Giles (14/5) ja Kenneth Manigault (11/3/4r) saavat neljännet virheensä. Kouvojen tähän asti pitelemätön Thomas Gipson (18/4) saa hyökkääjän virheen ja kaupan päälle aiheestakin tekun. Virhetili täyteen ja täystuho suihkuun. Tämä kaikki tapahtui tasan yhden minuutin aikana. Gipsonin tekua seuranneesta vapaaheitosta ja onnistuneesta hyökkäyksestä Pyrintö kiri jo kolmen pisteen päähän (63-66). Tumpin menetettyä pallon tasoitti Pyrinnön Juan’ya Green (8/2/3) kolmosellaan ottelun ajassa 31:54 (66-66). Seuraavan viiden minuutin aikana Kouvot yritti pientä irtiottoa tuloksetta (76-76).

Vaihe 5: Bernard ja Drew Brandon hoitavat voiton kotiin, Pyrinnölle viimeiset pisteet 2:17 ennen ottelun päättymistä. Kolme minuuttia ennen päätössummeria oltiin kutkuttavasti tasatilanteessa (76-76). Kouvojen Brandonin ja Bernardin peräkkäisillä kolmosilla Kouvot nousee vielä kerran karkumatkalle (76-82) ja Pyrinnön Giles tekee hetkeä myöhemmin kotijoukkueen illan viimeiset pisteet (78-82). Bernardin kolmoseen tarjoili namupassin Brandon. Kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä Kouvojen Bernard alkaa sammutella Pyynikiltä valoja illan neljännellä kolmosellaan (78-85). Bernardin kolmoset 4/6. Hirvonen, Jamie Skeen (11/6) ja Brandon vastaavat illan viimeisistä pisteistä ja Kouvot hoitaa puolustuspään levypallot talteen Brandonin korkeilla pompuilla. Ottelu päättyy Kouvojen voittoon pistein 78-89 (39-38). Kouvoilta kuusi pelaajaa kaksinumeroisille pisteille ja Teemu Knihtinen (8/4) täydentää hyvin taustalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Ensimmäisellä jaksolla hyökkäystämme vaikeutti se, että uuden pelaajan (Drew Brandon) myötä peliin tuomani asiat tapahtuivat liian lähellä sivurajaa ja näin Pyrinnön puolustus vei meiltä kaiken tilan pois pakottaen meidät staattiseen 5vs5 hyökkäykseen. Gipson (Thomas) piti meitä pystyssä toisen ja kolmannen jakson. Hänen kauttaan saatiin kolmosia ja lay uppeja. Viimeisessä tasatilanteessa (76-76) oli vähän sellainen olo, että hyvä taistelu, mutta mitenkähän tässä käy. Aikalisän jälkeen lopetettiin täysin meidän normaali hyökkääminen ja alettiin hyökkäämään pelkästään Pyrinnön puolustusta vastaan. Tuomas Hirvonen loi meille koko ottelussa, mutta varsinkin lopussa hirvittämän määrän etuja hyökkäyksessä. Pallon paine hävisi ja pystyttiin tekemään sen jälkeen joukkueena hyviä valintoja.”

”Olen erittäin tyytyväinen Drew Brandonin esitykseen. Hän toi meidän pukukoppiin hymyn ja kentälle helppoja syöttöjä, vahvaa puolustusta ja levypallovoimaa. Hän on todella epäitsekäs pelaaja. Hän ei ole missään ollut ennenkään juuri yli 10 pisteen pelaaja, mutta hän on ”glue guy” mikä meiltä on tähän asti puuttunut. Jos hän alkaa vielä puhumaan ja olemaan vokaalinen johtaja niin muut pelaajat kyllä seuraavat.” – jatkaa Lehtonen tyytyväisenä uudesta vahvistuksestaan.

Myös Tuomas Hirvonen sai päävalmentajan kehut ottelun jälkeen: ”Jossain haastattelussa sanoin aikoinaan , että Tumppi on parhaimmillaan silloin kun hän on ”me against the world” -tilassa eli pieni mies jota prässätään ja kaikki haluavat haastaa hänet. Olin silloin väärässä. Tumppi on parhaimmillaan silloin kun hän rauhoittuu eikä yritäkään itse tehdä koreja vaan niin, että hän alkaa lukemaan ja reagoimaan vastustajan puolustusta eikä päätä etukäteen mitä tekee. Kiva katsoa pelaajaa joka menee joka kuukausi eteenpäin.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Pyrinnön Devonne Giles ja Kouvojen Wayne Bernard.

Pyrintö: Brian Asbury 20/14/3, Devonne Giles 14/5/1/1t, Antero Lehto 13/1/4, Kenneth Manigault 11/3/1/4r, Juan’ya Green 8/2/3/1r, Osku Heinonen 4/3/1, Topias Palmi 4/3, Petri Heinonen 2/1/1 ja Lassi Kilpinen 2/1.

Kouvot: Thomas Gipson III 18/4/4, Wayne Bernard 18/2/1/2r, Tuomas Hirvonen 14/1/7/1r, Jamie Skeen 11/6/1/1r/1t, Ville Kaunisto 10/8/4/2r, Drew Brandon 10/4/4, Teemu Knihtinen 8/4/1 ja Arttu Saarijärvi 0/2.

Jaksot: 20-9, 19-29, 16-28, 23-23

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Kuvat: Kouvojen Tampereen hovikuvaaja Mikko MJ Pitkänen