Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

Kouvot saalistamaan näätiä perjantaina

Kouvot (1/3) on perjantaina kovan haasteen edessä kun kaikki kauden kolme vierasotteluaan hävinnyt joukkue kohtaa, kuinkas muutenkaan kuin vierasparketilla, BC Nokian (4/2). Kolmantena oleva BC Nokia on aloittanut kauden vahvasti ja on voittanut viimeiset neljä otteluaan. Kouvot puolestaan jahtaa perjantaina kauden avausvoittoaan vieraissa, ainoassa kotiottelussa voittotili on kuitenkin jo avattu.

Haaste on kova, mutta ehjällä pelillä kykenemme pelaamaan voitosta – Jyri Lehtonen

Kouvot on napannut siis toistaiseksi ainoan voittonsa kotiluolassa jossa vuoden 2016 mestari kaatoi sarjanousija Kaarinan Uran selvästi pistein 97-74. Tuossa ottelussa Kouvot pelasi erinomaisesti viimeiset 15 minuuttia ratkaisten voiton. Tappiot ovat tulleet, kuten todettua, kaikki vieraissa. KTP Basketia (82-78) vastaan ottelu oli tasainen oikeastaan alusta loppuun, Karhu Basketia (84-72) vastaan Kouvot johti vielä kolmen jakson jälkeen (62-63) ja Korihaiden (95-88) vieraana ottelu oli ratketa kotijoukkueelle jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan Kouvot pelasi Uudessakaupungissa vahvasti nousten 20 pisteen takaa aina kolmen pisteen päähän.

Kaikkia kauden neljää ottelua kuvaa se, että paikoin Kouvot on pelannut erinomaisesti, mutta synkät vaiheet ovat olleet liian pitkiä. Kouvot kaipaakin ottelujen sisälle tasaisuutta notkahdusten sijaan. Joukkue on ollut kokonaisuudessaan kasassa vasta hyvin vähän aikaa (2 matsia) ja näin jokainen harjoitus ja jokainen ottelu edistävät yhteisen sävelen löytymistä.

Kouvot on esiintynyt alkukaudesta hyvin tasaisesti mitä tulee yksittäisten pelaajien tehoihin. Kokeneet ulkomaalaisvahvistukset David Gonzalvez (10.5/1.5/2.0r) ja Brian Asbury (19.0/5.0/2.5r) ovat kokeneina ja aiemminkin Suomessa pelanneina päässeet nopeasti pakkaan sisään. Gonzalvezin kauden ensimmäinen liigapeli meni vielä tunnustellessa, mutta toisessa mies oli jo elementissään. Nuoremmilla Jeremy Morganilla (11.5/4.3/2.8/3.3r) ja EC Matthewsilla (14.3/2.8/2.0r) sen sijaan sopeutuminen vie hieman enemmän aikaa varsinkin puolustuspäässä. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan ja kaikki neljä ovat osoittautuneet kelpo pelimiehiksi.

Kotimaisista pelaajista nuoriso-osasto on pelannut pirteästi. Severi Kaukiainen (9.0/1.5/2.5/1.5r), Teemu Knihtinen (7.5/6.3), Vili Nyman (3.0/2.5) ja Ilmari Toikkanen (4.0/2.0) ovat pelanneet hyvin. Kokeneempi osasto Ville Kaunisto (13.0/6.0/2.0) ja Tuomas Hirvonen (8.0/1.0/4.5) ovat nakuttaneet yhteensä keskimäärin yli 20 pistettä vaikka Hirvonen on pelannut vasta kaksi ottelua oltuaan koko alkukauden sivussa loukkaantuneena. Kouvojen kymmeniköstä kahdeksan pelaajan peliajat osuvat 20-28 minuutin haitariin ja kahden muunkin peliajat ovat 12 ja 14 minuuttia joten yhtäkään pelaajaa ei ole jouduttu ainakaan ylipeluuttamaan alkukaudesta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Nokia on möyrinyt hienon alkukauden. O’Mara on ollut tehokas ja muu joukkue tukee hienosti. Meillä palaset alkavat loksahtamaan kohdalleen ja uudet miehet ovat saaneet taas tapahtumia alle. Joukkueen roolitus ja aktiivisuustaso alkavat löytymään. Haaste on kova, mutta ehjällä pelillä kykenemme pelaamaan voitosta.”

BC Nokia aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta on sen jälkeen voittanut neljä ottelua putkeen. Tappiot tulivat ennakkoon koviksi tiedetyille Salon Vilppaalle (75-69) vieraissa ja Kataja Basketille (86-88) kotona. Kuten pisteet osoittavat, olivat molemmat ottelut tappioista huolimatta pirun tasaisia. Neljän ottelun voittoputkeen kiitänyt BC Nokia on matkan varrella voittanut Korihait (91-80) ja Kobrat (93-81) kotonaan sekä Karhu Basketin (86-94) ja Ura Basketin (74-85) vieraissa.

BC Nokia palkkasi kaksi tuttua ulkomaalaisvahvistusta kun kokeneet serbialaiset 31-vuotias sisäpelaaja Dragan Labovic (16.3/5.5/3.3) ja 30-vuotias takamies Vuk Malidzan (8.3/5.8/5.0/1.7r) muuttivat kesän jälkeen tuttuun kaupunkiin. Nokialaiset lähtivät kauteen twin tower -taktiikalla kun 207-senttisen Labovicin rinnalle hankittiin 23-vuotias ja 208-senttinen vahvarakenteinen Sean O’Mara (21.5/8.3/2.2). O’Mara on jo neljästi heittänyt yli 20 pistettä ja napannut kaksi tupla tuplaa. Nelikon täydentää 198-senttinen takamies/laituri Malcolm Bernard (16.8/5.2/2.0r) joka on heittänyt alkukaudesta kolmen pisteen heittonsa 40%:lla sisään.

Kotimaisista sankareista Aapeli Alanen (13.3/4.7/2.0) on pelannut vahvaa kautta jota Niko Mattila (6.8/3.7) on säestänyt hyvin. Sitten onkin hieman hiljaisempaa. Tarkkakätisenä tunnettu Teemu Sulonen (3.2/1.3) ei ole vielä tähän mennessä osunut kunnolla kaaren takaa (25%). Kouvoistakin tuttu Daniel Dolenc on ollut ikävä kyllä koko alkukauden loukkaantuneena.

Katsotaan minkälaiseen vauhtipeliin Kouvot perjantaina äityy. Ai miksi juuri vauhtipeliin? Labovic ja O’Mara ovat melkoinen kaksikko korin alla, mutta tuskin Twin Towerin lempipuuhia on juosta aktiivisesti kenttää päästä päähän. Tai mistä sitä varmuudella tietää? Lisäksi nokialaisten tehokuusikko operoi keskimäärin 25-33 minuutin peliajalla joten pieni lisävauhti ei ainakaan olisi pahitteeksi vierailijoiden näkökulmasta. Niin ja toivottavasti Sulosen ketsuppipullo ei räjähdä auki juuri perjantaina.

BC Nokia – Kouvot perjantaina 2.11. kello 18:30 Nokian tiivistunnelmaisella palloiluhallilla.