Kouvot taisteli kotivoiton

Kouvot (4/4) oli pitkään vaikeuksissa kotiluolassaan Kobria (4/6) vastaan keskiviikon korisliigakierroksella. Vaikka Kobrat voitti kolme ensimmäistä jaksoa, runnoi Kouvot viimeisellä jaksolla väkisin ohi ja voittoon pistein 91-88 (37-41). Kouvojen kirivaiheen aloitti vahvasti etenkin päätöskympillä pelannut Jeremy Morgan (21/4). Voitollaan Kouvot nousi tasaisen sarjataulukon sijalle viisi.

Tämä on joukkuepeliä – Jyri Lehtonen

Kouvot aloitti kauden kolmannen kotiottelunsa ihan mukiin menevästi. Hieman ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Kouvot johti neljällä pisteellä (14-10), mutta Kobrien kaksi peräkkäistä kolmosta siivitti vieraat johtoasemaan josta se ei luopunut ennen viimeistä jaksoa. Ensimmäinen kymppi merkattiin Kobrille pisteen marginaalilla (17-18).

Joukkueet pelasivat toisen jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia tasapäin (32-33), mutta tämän jälkeen vaakakuppi alkoi kallistua vierailijoiden eduksi. Kobrat nykäisi vajaassa minuutissa 6-0 runin (32-39) ja samalla piste-erolla oltaisi lähdetty myös puoliajalle ellei kotijoukkueen kapteeni Ville Kaunisto (7/10) olisi heittänyt Kouvojen viimeisestä hyökkäyksestä kolmosta tupaan (37-41). Kouvojen tehomies ensimmäisellä puoliajalla oli yhdeksän pistettä säkittänyt Brian Asbury (22/4). Kobrien tehomiehet olivat Khalil Small (21/7) 14 ja Zane Waterman (22/10) 13 pisteellä.

Kobrat aloitti puoliajan jälkeen vahvasti samalla kun Kouvot heitteli korin alta heloja. Vieraiden Robert Juvosen (6/3) viiden pisteen siivittämänä Kobrat johti kahden minuutin jälkeen ottelua yhdeksällä pisteellä (41-50). Seuraavat neljä minuuttia pelattiin tasapäin piste-eron heilahdellessa vain muutaman pisteen suuntaan tai toiseen (52-59). Kobrat vei nimiinsä jälleen seuraavat minuutit kasvattaen johtonsa parhaimmillaan jo 12 pisteeseen (52-64) kun samalla kotijoukkueen tekeminen vaikutti perin tuskalliselta. Kobrat oli lähdössä viimeiselle tauolle samaisessa 12 pisteen johdossa, mutta Kouvojen Jeremy Morganin kolmonen 16 sekuntia ennen summeria kavensi eron vielä alle kymmeneen pisteeseen (57-66).

Kobrat aloitti viimeisen jakson pisteiden teon vapaaheittoviivalta, mutta Kouvojen Morganin viisi peräkkäistä pistettä kavensi eron kuuteen pisteeseen (62-68) pakottaen samalla Kobrat aikalisälle. Se ei kuitenkaan Kouvojen illan tehomiestä haitannut vaan seuraavalla kolmosellaan Morgan toi joukkueensa jo kolmen pisteen päähän (65-68) ja Kouvot oli syttynyt tosissaan taistelemaan voitosta. Hetki edellisestä ja sama toistui, Morgan heitti viivan takaa, kolmonen pussiin ja peli tasan (70-70). Seuraavaksi kolmosen nakkasivat sisään Kaunisto ja Tuomas Hirvonen (17/3/7) pakottaen Kobrien päävalmentajan Lars Ekströmin kutsumaan pelaajansa jälleen aikalisälle (76-72).

Aikalisän jälkeen Kobrille menetys ja kenenkä muunkaan kuin Morganin hyppysistä kolmonen keskelle korirengasta (79-72). Tässä vaiheessa vaikutti siltä, että Kouvot menee menojaan ottelun voittoon, mutta ei voitto näin helpolla kaavalla irronnut. Vaikka Kouvot johti ottelua yhdeksällä pisteellä (83-74) eikä aikaa ollut jäljellä kuin 3.40 oli illan jännittävin vaihe vielä kokematta. Kobrien kokeneen Larry Andersonin (22/4) viidellä peräkkäisellä pisteellä ero kaventui neljään (83-79) kun tiimalasissa oli hiekkaa vielä kolmeksi minuutiksi.

Kouvot kasvatti eron jälleen kuuteen pisteeseen kunnes Kobrien Waterman kiskaisi viivan takaa kolmosen sisään (85-82). Seuraavaksi oli kotijoukkueen Morganin vuoro kasvattaa and onellaan ero jälleen kuuteen pisteeseen (88-82), mutta tämäkään ei vielä riittänyt. Kobrien Jussi Turja (10/0) otti tärkeään paikkaan neljän pisteen hyökkäyksen kun miestä rikottiin onnistuneessa kolmosessa (88-86).

Ottelun viimeisen minuutin alkaessa Morgan heitti jälleen kakkosen (90-86) jonka Kobrien Anderson kuittasi 43 sekuntia myöhemmin (90-88). Andersonia rikottiin samalla, mutta seurannut vapaaheitto kolisi raudoista ulos ja irtopallo päätyi kotijoukkueelle. Kobrat rikkoi Hirvosta 3.8 sekuntia ennen päätössummeria ja Kouvojen takamies ohjattiin vapaaheittoviivalle. Ensimmäinen ohi, toinen sisään (91-88) ja Kobrien aikalisä. Ekströmin fläppitaululle piirtyi kuvio jossa Turjalle pelataan tasoittavan kolmosen paikka, mutta kotikatsomon onneksi heitto osui eturautaan ja voitto kotijoukkueelle pistein 91-88 (37-41).

Kouvojen sankariksi nousi ensimmäiset pisteensä kolmannen jakson viimeisellä heitolla tehnyt Jeremy Morgan. Kolmannen jakson loppuun kolmonen ja viimeisellä jaksolla neljä kolmosta sekä kolme kakkosta upottanut Morgan vapautti koko joukkueen käsijarrun, sytytti muutkin taistelemaan ja johdatti tiiminsä lopulta voittoon. 21 pistettä hieman reilussa 10 minuutissa on kova suoritus, yhdeltä mieheltä tuskin voi enempää pyytää. Ottelun jälkeen kuului joukkueen pukukopissa päävalmentajan suusta ”Tumppi is back”. Tuomas Hirvonen pelasi pirun hyvän viimeisen jakson ja meno näyttikin samalta kuin viime kauden aikana parhaimmillaan. Kouvojen kolmas tehomies oli eleettömästi 22 pistettä heittänyt Brian Asbury. Kotimainen kolmikko Kaunisto – Teemu Knihtinen (7/7) – Severi Kaukiainen (7/2) heittivät seitsemän pistettä mieheen.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Yleisesti ottaen me pyöritetään ensimmäiset kolme jaksoa sitä meidän 10 pelaajan vaihtorulettia jotta me löydetään se kuuma viisikko ja päästään tuoreilla jaloilla lähtemään neljänteen jaksoon. Se saattaa välillä vähän rikkoa rytmiä, mutta tämä on joukkuepeliä. Kolmannen jakson alussa ero meinasi vähän revetä kun me heitettiin korin alta monta ohi ja kaveri heitti kolmoset sisään. Kaksi minuuttia ennen loppua tuntui, että oltaisko jo voitettu tämä peli , mutta sen jälkeen Waterman heittää kolmosen ja Turjan Jussi heittää and one kolmosen sisään eikä peli ollutkaan ohi. Ei saatu ottelussa tukittua transition ajoja, Kobrat on sarjan paras joukkue siinä kun saavat levypallon ja siirtyvät toiseen päähän. ”

”Jos Morgan pelaisi kaikki jaksot kuten Korihaita vastaan pelin lopun ja tänään viimeisen jakson, niin eihän hän pelaisi Suomessa vaan jossain muualla. Toivotaan, että hän pääsisi pelirytmiin vähän aikaisemmin, mutta toisaalta myös hänen puolustuksensa on ollut todella hyvää.” – kehaisee Lehtonen Jeremy Morgania lopuksi.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Jeremy Morgan ja Kobrien Khalil Small. Nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Kouvojen Tuomas Hirvonen.

Kouvot: Brian Asbury 22/4, Jeremy Morgan 21/4/3/3r/1t, Tuomas Hirvonen 17/3/7/1r, Ville Kaunisto 7/10/2, Teemu Knihtinen 7/7/1, Severi Kaukiainen 7/2/1/1r, David Gonzalvez 5/5/1r/1t, EC Matthews 5/2, Vili Nyman 0/2 ja Ilmari Toikkanen 0/0.

Kobrat: Zane Waterman 22/10/4/1t, Larry Anderson 22/4/2/2r/2t, Khalil Small 21/7/1r, Jussi Turja 10/0/1/1r, Robert Juvonen 6/3/2, Panu Peltokangas 4/3/1r, Peetu Drockila 3/2 ja Ville Turja 0/0.

Jaksot: 17-18, 20-23, 20-25, 34-22

Yleisömäärä: 1078

Tilastot täältä

Kuvat: Tuomo Tulokas