Kouvot tappioitta lyhyelle harjoitustauolle

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot jatkoi hyviä otteitaan myös kauden ensimmäisessä Kymenlaakson derbyssä perjantai-iltana Kotkassa. Vaikka Kouvojen hyökkäys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, takasi vahva puolustus kohtuullisen selvän voiton isäntäjoukkue KTP-Basketista. Kouvot ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla ja lopulta piste-eroksi jäi 22 pistettä (67-89, 35-43).

KTP tuli otteluun hyvin ja johti ensi minuuteilla ottelua viidellä pisteellä. Jakson puoliväliin mennessä Kouvot oli kuitenkin mennyt ohi (9-10) ja 10 minuutin pelaamisen jälkeen eroa oli Kouvojen hyväksi kuusi pistettä (14-20). Toisella jaksolla Kouvot sai muutamaankin otteeseen eron kasvatettua yli 10 pisteen, mutta KTP tuli kuitenkin puoliajalle kahdeksan pisteen päähän (35-43). Kouvot vei puoliajan jälkeen kolmannen jakson alun puhtaasti 0-7 (35-50) ja ottelussa alkoi olla vahvasti ratkaisun makua. Kolmannen jakson jälkeen eroksi oli kasvanut 17 pistettä (51-68). Viimeisellä kympillä Kouvojen johto kävi suurimmillaan 26 pisteessä eikä sarjapisteiden kohtalosta ollut enää epäselvyyttä. Kouvot voitti ottelun lopulta selvällä 22 pisteen (67-89) erolla.

Kouvot tuntui olevan viimeiset 35-minuuttia niskan päällä, mutta KTP pysyi aina kolmannen jakson alkuun hyvin kelkassa mukana. Tällä kertaa Kouvojen hyökkäys ei toiminut alkukaudesta tutulla tavalla vaan esimerkiksi lukuisia kohtuullisen vapaita layuppeja missattiin useamman pelaajan voimin. Myöskään pallo ei liikkunut yhtä iloisesti kun parhaimmillaan eikä hyökkäyskuvioita jaksettu aina jauhaa tarpeeksi vapaan pelaajan löytymiseksi. Lisäksi kun heittotarkkuus ei ollut myöskään aiemmalla tasolla saadaan lopulta kiittää vahvaa puolustuspään tekemistä kohtuullisen selvästä voitosta. On tietysti positiivista, että heikommankin heittopäivän sattuessa saadaan kasaan lähes 90 pistettä ja voidaan taistella ottelun voitosta. Edellisen ottelun tapaan Kouvot piti hyvin huolta pallosta sillä derbyssä niitä kirjattiin Kouvoille vain neljä, keskiarvona siis yksi per jakso. KTP menetti pallon yhteensä 17 kertaa joista 10 tuli Kouvojen riiston seurauksena jolloin kouvolalaiset pääsivät myös hyvin juoksemaan kenttää ja viimeistelemään nopeita hyökkäyksiä melko tehokkaasti.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Tämä oli minun päävalmentajauran ensimmäinen kerta kun tulimme ennakkosuosikkina Karhuvuoreen. Mekin olemme kairanneet itsemme vaikeasta tilanteesta ylös, ja niin tulee Kotkakin tekemään. Tänään oli tosi vaikea peli. Emme päässeet aluksi flow-tilaan ja jouduimme virhevaikeuksiin. Madsen siirtyi sitten vitos-nelospaikalta kolmoseksi ja se teki meidän rotaatiosta yhden pelaajan isomman. Alle kymmenellä menetyksellä saamme 90-95 posessionin pelejä. Jokaiselle tulee silloin se oma määrä heittoja eikä kenenkään tarvitse pakottaa ratkaisujaan.”

KTP:n pisteistä vastasi pääosin kolmikko Parrish Brown (19) – Aleksander Herrera (17) – Devonne Giles (15). Lopuille viidelle pistenikkarille jäi näin 16 pistettä keskenään jaettavaksi. Vaikka kuukauden pelaajaksi valittu  Kouvojen alkukauden pisteykkönen David Gonzalvez (2) jäi ottelussa lähes pisteittä, heitti kuitenkin viisi kouvoa itsensä kaksinumeroisille pisteille. Tuore isä Kyle Shiloh (21) oli Kouvojen pisterohmu ja DJ Richardson (18) purjehti hyvin vanavedessä. Myös Ville Kaunisto (14), Tuomas Hirvonen (13), Thomas Gipson (12) ja Alexander Madsen (9) nakuttivat mukavasti pisteitä.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov: ”​​Sama laulu, eri päivä. Onnittelut Kouvoille hienosta alkukaudesta ja voitosta. Se että Kouvoilla on neljä menetystä, kertoo kuinka passiivisia olimme puolustuksessa. Kaverilla on 18 syöttöä ja meillä yhdeksän. Toinen pelaa joukkueena ja me pelataan ryhmänä yksilöitä. Siitä on puhuttu joka päivä, mutta se vaan jatkuu. Parrish Brownin peliin olen tietysti varovaisen tyytyväinen.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin ensimmäisen ottelunsa korisliigassa pelannut KTP:n Parrish Brown ja Kouvojen Kyle Shiloh.

KTP-Basket: Parrish Brown 19/0, Aleksander Herrera 17/17/1s/2t, Devonne Giles 15/7/1s, Samuel Haanpää 5/4/3s, Mikael Aalto 4/3, Severi Kaukiainen 3/0, Michael Pounds 2/2/1r, Joonas Lehtoranta 2/1, Lamb Autrey 0/5/4s/1r ja Miki Kuusisto 0/1.

Kouvot: Kyle Shiloh 21/8/4s/3r, DJ Richardson 18/5/3s/3r, Ville Kaunisto 14/7/2s/1r, Tuomas Hirvonen 13/2/4s/3r, Thomas Gipson 12/9/2s/1t, Alexander Madsen 9/5/3t, David Gonzalvez 2/0/3s ja Miikka Luosmaa 0/1.

Kouvot pelaa seuraavaksi vajaan kahden viikon kuluttua 18.11. jolloin sarjakärki matkustaa pohjanmaalle Kauhajoen Karhun vieraaksi. Mansikka-aholla pelataan korisliigaa seuraavaksi kuluvan kuun 22.päivä kun hallitseva mestari Joensuun Kataja tulee varmasti revanssi mielessään Kouvolaan.

Kuvat: Jukka Rasimus Photography

Korisliiga_MV