Kouvot tärkeään voittoon trillerissä

Kouvot (14/21) palasi viiden tappion jälkeen voittojen tielle perjantaina kotiluolassaan Jatke Areenalla kun joukkue voitti Tampereen Pyrinnön (19/17) hurjan trillerin päätteeksi vaivaisen pisteen marginaalilla pistein 85-84 (35-41). Kouvot selätti Pyrinnön runkosarjassa näin kolme kertaa, voitot 3-1.

Hyvä korismatsi, molemmilta hyvää taistelua, molemmilla joukkueilla vahvat hetkensä, trillerimäinen loppu, 18 pisteen takaa voittoon ja kotikatsomossa helpottunut tunnelma. Näin kai voi kuvailla Kouvojen ja Pyrinnön välistä kauden viimeistä runkosarjaottelua.

Pyrintö aloitti vahvasti siirtyen heti kättelyssä 8 pisteen johtoon. Kouvot vastasi takaisin ja nykäisi 10 pisteen kaulan (27-17). Puoliajalle lähdettäessä Pyrintö oli taas siirtynyt kuskin paikalle kuuden pisteen erolla (35-41).

Kotijoukkueen hahmo ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Avery Woodson, ranne oli jälleen muutaman hiljaisemman ottelun jälkeen kuumana bonusviivan takaa (7/13). Hyvän ottelun pelasi myös ex-kouvo Osku Heinonen (13/2/3).

Kolmas jakso (25-25) alkoi kääntää ottelua jo vahvasti vieraiden suuntaan ja samalla Kouvojen otteista alkoi huokua edellisotteluissa vaivannut tehottomuus ja liikkeen loppuminen. Hieman ennen jakson puoliväliä tamperelaiset olivat karanneet jo 18 pisteen karkumatkalle (40-58) ja epäilevät tuomaat olivat jo heittämässä pyyhettä kehään.

Yksi mies etunenässä, Kouvojen Avery Woodson (25/3, kolmoset 7/13) oli kuitenkin joukkojensa kärjessä vahvasti eri mieltä. Woodson nakkasi kolme kolkkia sukkaan ja samalla David Gonzalvez (24/4/7) viimeisteli and onen ja toivon kipinä katsomossa syttyi uudelleen (52-60). Pyrintö turvautui aikalisään.

Kolmannen jakson loppuun Woodson viimeisteli vielä kolmosen kakkosella höystettynä ja hyvän ottelun niin ikään pelannut Derrick Barden Jr (18/12) antoi taustatukea yhden kolmosen myötä ja näin viimeiselle tauolle lähdettiin vieraiden johtaessa kuudella pisteellä (60-66).

Kouvot siirtyi Gonzalvezin kolmosella pitkästä aikaa johtoon (72-70) kun viimeistä jaksoa oli tahkottu 3,5 minuuttia. Osku Heinosen (13/2/3) and one kolmosella ja Raymond Nixonin (11/5) kolkilla Pyrintö osoitti kuitenkin ettei peliä ole vielä pelattu (72-77). Kouvot ei kuitenkaan taipunut vaan hetkeä myöhemmin Gonzan ranne heilahti jälleen onnistuneesti bonusviivan takaa (80-81).

Fyysinen ja vauhdikas ottelu vaati myös veronsa, tässä parketin pinnassa kotijoukkueen Teemu Knihtinen (2/2) ja vieraiden Raymond Nixon (11/5).

Lähes kahta minuuttia myöhemmin Barden siirsi vapareillaan Kouvot jälleen johtoon jota täydensi vielä Woodson kolmosellaan (85-81). Hyvältä näytti jälleen. Pyrintö istahti aikalisälle jonka jälkeen vieraiden kohtuullisen vaisun ottelun pelannut Nick Kellogg (7/1) toi and onellaan tamperelaiset jälleen pisteen päähän (85-84). Aikaa tiimalasissa oli vielä 1.15, mutta tämän jälkeen ei enää pisteitä tehty. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei kentällä tapahtumia olisi riittänyt, päinvastoin.

Muutaman ohiheiton jälkeen kaikki kulminoitui ottelun viimeiseen kuuteen sekuntiin. Pallo Kouvoilla, pelikellon ja hyökkäyskellon ero vain muutaman sekunnin epäedullinen kotijoukkueelle. Kouvot ajautui ahtaaseen tilaan ja Pyrinnön kapteeni Antero Lehto (22/4/2/2r) joka muuten pelasi vahvan ottelun, riisti pelivälineen. Kokeneen takamiehen syöttö täydessä vauhdissa olleelle Raymond Nixonille joka lähti buzzer beater lay uppiin ja katseet kotisalissa painuivat lattiaan. Nosto jäi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla eturenkaaseen ja levypallo turvallisesti ex-Pyrintö Kevin Johnsonin (9/13/2) vahvoihin hyppysiin. Summeri soi ja Kouvot kotiyleisöineen pääsi juhlimaan.

Joukkueensa mukaan voittotaisteluun tuonut Avery Woodson: ”Todella tasainen peli jossa jokainen levypallo ja jokainen pallon hallinta merkitsivät paljon. Vastustaja oli todella kurinalainen molemmissa päissä kenttää. He saivat hyvän runin aikaiseksi, mutta tulimme takaisin otteluun. Mekin pelasimme kovaa tänään. Tämä ei ollut paras mahdollinen tapa voittaa peli, mutta otamme pisteet ilolla vastaan. Palataan harjoittelemaan ja korjataan virheitämme. Voitimme tänään, mutta meillä on vielä paljon parannettavaa. Hyvä voitto ja tarvitsimme sitä.”

Vahva iltapuhde myös Kouvojen kapteenilta David Gonzalvezilta (24/4/7). Takamiehen ajoa yrittää estää Pyrinnön BJ Raymond (17/7/6/2r).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Oltiin valmistauduttu Pyrinnön vaihtavaa puolustusta vastaan. Silloin kun toteutettiin meidän hyökkäystä niin saatiin laadukkaita tilanteita aikaiseksi. Välillä tuli taas hetkiä, että varmaan kukaan salissa ei tiennyt mitä yritettiin tehdä hyökkäyspäässä. Alettiin menettämään palloa ja varsin toisella jaksolla Pyrintö teki 14 pistettä meidän menetyksistä mikä on aika karmiva määrä. Jälleen kerran, mikä on ollut meillä teemana, niin kaivettiin hirveä kuoppa itsellemme. Tänään onneksi Avery pystyi meidät kaivamaan ylös. Yksinkertaistettiin myös hyökkäystä ja juostiin oikeastaan vain kolmea hyökkäyspään juttua. Yritettiin saada näin pelaajia samalle sivulle.”

”Lopussa kuten Sami (Toiviainen) sanoi, että jos lay uppi menee ohi niin ei sille mahda mitään, mutta siihen ei olisi pitänyt olla kyllä edes saumaa siihen lay uppiin. Ihan hirveä määrä tehtiin mokia tiukassa pelissä lopussa. Oltiin myös onnekkaita. Me otetaan tämä voitto ja tämä on todella tärkeä voitto meille pudotuspelipaikkaa tavoitellessa.” – Oja jatkaa.

Toimituksen nostot:

1. Avery Woodson. Takamiehestä on paljastunut ajan myötä piirteitä joita on viimeksi Kouvolassa nähty erään, nyt jo ilmeisesti korisuransa päättäneen DJ Richardsonin toimesta. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Woodson ottaa joukkueensa harteilleen, eikä toivottavasti myöskään viimeinen. Myös David Gonzalvez pelasi erittäin vahvan ottelun. Gonza on muuten tehtaillut viimeiseen neljään otteluun tehot 21.3/3.5/4.8.

2. Levypallopeli. Toinen suuri tekijä lopputuloksen kannalta. Kouvot voitti levypallot selvästi (45-27) ja erityisesti hyökkäyspään irtopallot (15-4). Tämä piti joukkueen mukana edes jonkinlaisella iskuetäisyydellä vaikeina hetkinä. Johnsonille 5 ja Bardenille 4 hyökkäyspään levyriä.

Kouvojen penkki ja koko kotikatsomo elivät täysillä kentällä olleen viisikon mukana ottelun ratkaisuhetkillä.

3. Taistelu loppuun asti. Vaikka joukkue oli 18 pistettä tappiolla 15 minuuttia ennen täyttä aikaa, huokui joukkueesta edelleen usko voittoon. Vaikkakin Woodsonin kova henkilökohtainen suoritus toi pisteiden muodossa joukkueen mukaan peliin, oli nousu koko joukkueen yhteinen ponnistus. Edellispäivän kova taistelu Seagullsia vastaan varmasti tuntui edelleen jaloissa, mutta sitä ei huomannut parketilla, sen verran kovaa mentiin taas lähes täydet 40 minuuttia.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Avery Woodson ja Pyrinnön Antero Lehto. Makeimman pelaajan lakut luovutettiin kotijoukkueen Kevin Johnson Jr:lle ja vieraiden Raymond Nixonille.

Kouvot: Avery Woodson 25/3/1/2r, David Gonzalvez 24/4/7/1r, Derrick Barden Jr 18/12/2/1r, Kevin Johnson Jr 9/13/2, Severi Kaukiainen 7/1/3, Teemu Knihtinen 2/2, Vili Nyman 0/2/1, Ilmari Toikkanen 0/2/1 ja Henri Permanto 0/0.

Kuvat: Tuomo Tulokas