Kouvot tiistaina lokkiparven kimppuun

Kouvot (6/5) jatkaa matkaansa korisliigassa suuntaamalla tiistaina sarjakakkosen Helsinki Seagullsin (11/2) vieraaksi. Kouvojen mollivoittoinen marraskuu on tuottanut kolme tappiota putkeen eikä suunnan muuttaminen nimivahvaa lokkiparvea vastaan tule olemaan helppoa. Jossain vaiheessa suunnan on kuitenkin muututtava, miksei hyvällä onnistumisella vaikka sitten jo Helsingissä. Kouvot voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Jatke Areenalla syyskuun lopulla pistein 81-71 (40-38).

30. syyskuuta, Jatke Areena Kouvola, kello noin 20.15. Kouvot on juuri voittanut kauden ensimmäisen ottelunsa. Vastassa nimivahva Seagulls, yksi suurista mestarisuosikeista. Duke Shelton (20/14/2t) ja Derrick Barden (19/11/4) pelasivat ensi kertaa kotiyleisönsä edessä. Severi Kaukiainen (14/4/8) ja Teemu Knihtinen (12/4) pelasivat myös vahvan ottelun. Kouvot voitti Seagullsin 10 pisteellä ollen vahva erityisesti maalatulla alueella. Moni vastustajan avainpelaaja, Antti Kanervo (5p), Shawn Huff (5p) ja Richard Williams (9p), oli puolustettu pienille tehoille. Kouvojen joukkuetekeminen molemmissa kenttäpäädyissä oli vahvaa. Tästä alkoi hieno viiden ottelun voittoputki.

Mutta sitten…jokin muuttui. Oliko se vastustajan tapa puolustaa, jotain omassa tekemisessä vai jotain muuta. Niin tai näin, fakta on kuitenkin se, että viidestä viimeisestä ottelusta on saaliina vain yksi voitto. Tappio sarjakärki Vilppaalle ja kaksi tappiota kovassa kiidossa olevalle Karhulle. Vastuskin on ollut kovaa luokkaa, mutta jokin myös joukkueen peli-ilmeessä ja kehonkielessä on toisin kuin alkukaudesta. Suunnan muuttamiseksi tarvitaan alkuun yksi voitto, siitä se taas alkaa.

Duke Shelton (20/14) oli joukkueensa tavoin vahvalla pelipäällä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kauden alussa.

Seagullsin suunta sitten ensimmäisen kohtaamisen on vahvasti nousujohteinen. Viiden ottelun voittoputki, tappio Vilppaalle (100-88) ja toinen viiden ottelun voittoputki. Meno on ollut vakuuttavaa, juuri niin vakuuttavaa kuin tuolta pelaajamateriaalilta voi ja sopii odottaakin.

Shawn Huff (11.6/4.8/1.1), Tuukka Kotti (9.8/6.0/2.4), Timo Heinonen (9.8/4.0/2.4) ja Antti Kanervo (14.8/2.3/2.2). Kun kotimainen nelikko heittää keskimäärin 46 pistettä ottelua kohden kolmosten osuessa noin 45%:n tarkkuudella, on siinä hyvä pohja joukkueelle.

Ulkomaalaisvahvistukset on hankittu mainiosti täydentämään kotimaisen kärkirotaation tarpeita. Takamieskaksikko Richard Williams (11.2/4.2/6.8/1.5r) ja Trae Bell-Haynes (11.6/4.3/4.8) pyörittävät joukkueen peliä mallikkaasti lähes identtisin tehoin. Laidalla kipittää joukkueen pisteykkönen Elijah Stewart (17.3/3.7/1.1t) ja isoon päähän on kotimaisten lisäksi tarjolla 201-senttinen Kazembe Abif (9.7/4.2/1.1). Kolme ensiksi mainittua heittävät kolmen pisteen heittonsa yli 40%:n tarkkuudella sisään.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Seagulls on pelannut erittäin vakuuttavasti viime aikoina ja asettaa meille erittäin kovan haasteen. Seagullsin laajasta ja laadukkaasta rosterista löytyy paljon tulivoimaa, meidän tulee pysyä konseptissa täydet 40 minuuttia mikäli haluamme poistua Kisahallista voiton kanssa.”

Seagulls – Kouvot tiistaina 19.11. klo 18:30 Töölön Kisahallilla ja Elisa Viihde Sportilta.

Kuva: Matti O Koskinen