Kouvot vahvistuu urheilullisella James Sinclairilla

Kouvot on solminut kuluvan ja ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen takamies James Sinclairin kanssa. 190-senttinen Sinclair pelasi viime kaudella Korisliigaa Helsinki Seagullsin riveissä kirjauttaen 13.4 pistettä, 4.9 levypalloa, 2.0 syöttöä ja 1.6 riistoa ottelua kohden joukkueensa suurimmalla peliajalla (32min). Kuluvan kauden Sinclair aloitti Sveitsissä.

24-vuotias Western Carolinan yliopiston kasvatti James Sinclair paluustaan Suomeen ja hallitsevan mestarin riveihin: ”Tuntuu erittäin hyvältä päästä edustamaan perinteikästä ja erittäin hyvän kannattajapohjan omaavaa Kouvoja. Aion tapojeni mukaisesti työskennellä joka päivä erittäin kovaa tuoden viihdettä kentälle sekä auttamaan tuomaan seuralle sen viidennen mestaruuden.”

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola on tyytyväinen saadessaan riveihinsä toista ammattilaiskauttaan pelaavan urheilullisen ja kimmoisan Sinclairin: ”Olemme koko kauden ajan kärsineet loukkaantumisten myötä hieman vajaasta harjoitusringistä. Jamesin myötä saamme lisää laatua harjoituksiin. Helsingin suunnalta hän sai paljon kehuja työmoraalistaan. Laadukas harjoittelu on elinehto, jotta voimme viedä lahjakkaita pelaajia eteenpäin ja jotta saisimme kurottua rikkonaisen alkukauden aiheuttamaan takamatkaa kärkijoukkueisiin. Lähtökohtaisesti James on meidän viiden amerikkalaisvahvistus, mutta on hyvin oletettavaa, että hänelle tulee myös liigaotteluita tällä kaudella pelaavassa kokoonpanossa. James pystyy pelaamaan molemmissa päissä kaikkia takakentän pelipaikkoja ja siksi pystyy sujuvasti tuuraamaan ketä tahansa vahvistustamme, ehkä Rakeemia (Buckles) lukuun ottamatta. James osoitti viimeistään viime kauden pudotuspeleissä olevansa jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan todellinen pelimies. On arvokasta, että hän tuntee liigamme.”

Myös normaalia pidempi sopimus on molempien osapuolten etu: ”Puhelinkeskusteluissamme James vaikutti olevan erittäin motivoitunut ja innokas tarttumaan tarjottuun tilaisuuteen. Lisämotivaatiota tuo luonnollisesti optio tulevasta kaudesta. Se on loistava tilaisuus myös Kouvoille saada tuttu pelaaja ensi kauden kokoonpanoon.”, Poikola jatkaa.

Tämän hetken tiedon mukaan Sinclair saapuu Suomeen ensi viikon kuluessa.

Kuvat: Francois Perthuis ja Erkki Hautaviita