Kouvot vakuuttava kotiavauksessaan

Korisliiga_MV

Kouvot jatkoi samaa vakuuttavaa pelaamistaan kauden ensimmäisessä kotiottelussa jota joukkueelta nähtiin Joensuussa viimeisen 15 minuutin aikana. Keskiviikkona Kouvojen vieraaksi Mansikka-aholle saapunut Kobrat koki Kouvojen alkukauden hyvän vireen heti ensi minuuteista alkaen ja taistelu sarjapisteistä oli ohi viimeistään kolmannen jakson puolivälissä (69-38). Kouvot voitti ottelun lopulta selvällä 23 pisteen erolla (102-79).

Kouvot tuli kotiyleisönsä edessä peliin kuin hurmoksessa ja ensimmäisen viiden minuutin jälkeen se johti ottelua jo 15 pisteellä (19-4). Kobrat sai hieman kasattua rivejään ja ensimmäisellä tauolla eroa oli 16 pistettä (28-12). Toinen jakso ei tuonut muutosta kenttätasapainoon. Kouvot jatkoi hyviä otteitaan molemmissa kenttäpäädyissä ja ero kasvoi tasaisesti suuremmaksi. Puoliajalle lähdettäessä Kouvojen johto oli jo 25 pistettä (57-32).

Kolmannen jakson alku oli ennalta ajatellen ottelun lopputuloksen kannalta tärkeä. Mikäli Kouvot onnistuisi hoitamaan jakson alun kunnialla, olisi Kobrat liki mahdottoman paikan edessä. Kouvot ei pettänyt runsaslukuista kotiyleisöään vaan palasi pukukopista samalla intensiteetillä ja kovalla puolustuksella mitä nähtiin ensimmäiselläkin puoliajalla. Kolmannen jakson puolivälissä eroa oli jo 31 pistettä (69-38) kotijoukkueen eduksi. Suurimmillaan Kouvojen johto käväisi 34 pisteessä. Lapualaisten ulkomaalaisvahvistukset eivät tällä kertaa häikäisseet, mutta kotimaiset pelaajat jaksoivat taistella loppuun asti. Kun samalla Kouvojen suurin into oli laantunut, supistui ero lopussa hieman pienemmäksi. Ottelun loppupisteet 102-79 (57-32) ovat kuitenkin hyvä osoitus Kouvojen alkukauden mainiosta vireestä.

Kouvojen hyvä 1vs1 puolustaminen, ajankohtaan nähden toimiva joukkuepuolustus ja kova pelin tempo olivat avaimet kohtuullisen selvään voittoon. Kun vielä heitto osui mukavasti kaikilta etäisyyksiltä ja levypallopelikin oli uomissaan, voi kauden kotiavausta pitää kaikin puolin onnistuneena. Peliaika ja samalla tehot jakautuivat mukavasti usean pelaajan kesken ja kaikkiaan kuusi pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pisteet. Kaikki ulkomaalaisvahvistukset hoitivat tonttinsa jälleen mainiosti, Ville Kaunisto (15/10) nakutti kauden toisen tupla tuplansa, Arttu Saarijärvi (13/2) jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan, Alexander Madsen (11/5/2t) siivosi pari kertaa pallon näyttävästi väljemmille vesille ja Tuomas Hirvonen (5/1/5s) jatkoi hyviä otteitaan. Jos maanantain ottelussa kaksikko David Gonzalvez (10/2) – Kyle Shiloh (8/3) olivat ilmiliekeissä, oli keskiviikkona Thomas Gipsonin (21/6) ja pelaavaan kokoonpanoon palanneen DJ Richardsonin vuoro (19/7, kolmoset 4/6).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Puolustuksen kautta saimme hyvän lähdön tähän otteluun niin kuin saimme Joensuussakin. Emme tehneet virheitä ensimmäisen 30 minuutin aikana läheskään niin paljon kuin teimme Joensuussa. Juttu lähtee siitä, että David Gonzalvez aloittaa vastustajan takamiehen puolustamisen koko kentällä. Uskallamme mennä syöttölinjoille, koska tiedämme Davidin pysyvän oman puolustettavansa edessä. Saamme levitettyä välimatkoja ja uskallamme olla myös laidoissa aggressiivisempia.Tämän jälkeen teemme erilaisia taktisia valintoja eri pelaajien kohdalla. Pelaajat, jotka ovat olleet meillä pidempään (Kaunisto, Madsen ja Hirvonen) pystyvät tähän hyvin. Amerikkalaiset ovat ammattilaisia ja hekin pystyvät muuttamaan taktiikkaa tarvittaessa. Isoin juttu tässä pelissä oli se, että David Gonzalvez otti Lapuan Lamont Jonesin koko kentällä ja teki hänen pelaamisestaan hankalaa.”

Ennakkoon oli lupa odottaa, että Kobrien peli lepäisi vahvasti ulkomaalaisnelikon onnistumisten varassa. Kouvot onnistui kuitenkin puolustamaan koko nelikon 44 pisteeseen ja se olikin voiton kannalta merkittävässä roolissa. Vakuuttavaa jälkeä preseasonilla ja ensimmäisessä liigaottelussa tehnyt takamieskaksikko Lamont Jones (13/1) – Darien Brothers (16/3) pysyi hyvin Kouvojen takamiesten pihdeissä. Kouvot onnistui puolustamaan myös Kobrien isot miehet Damen Bell-Holterin (8/8) ja Dom Morrisin (7/4) pienille tehoille. Kobrien kotimainen osasto onnistuikin ihan mukavasti ja lapualaisten päävalmentaja Derrick Crayton palkitsi heidät normaalia runsaammalla peliajalla. Panu Peltokangas (13/6) nakkasi jälleen viime kauden tapaan Kouvoja vastaan mukavan pistesaaliin ja puolustusekspertit Pyry Rainamaa (7/2) sekä Tuomas Viertola (7/0) onnistuivat puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspäässä. Aubrey Conerly (8/3) vastasi lapualaisten lopuista pisteistä.

Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton: ”Emme tehneet tänään niitä asioita, joita meidän piti tehdä. Emme taistelleet emmekä tulleet tähän peliin samanlaisella intensiteetillä ​kuin edellisessä pelissä. Otteluun pitää keskittyä ja olla energinen. Kouvot puolusti kovaa ja heillä oli  kova voitto takana. Olimme valmistautuneet tähän otteluun kuitenkin hyvin. Omalta osaltani oli ”stament” ottaa amerikkalaiset pelaajat pois kentältä toisella puoliajalla, koska he eivät pelanneet tarpeeksi kovaa. Otin mieluummin sisään ne pelaajat, jotka olivat valmiita pelaamaan.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Thomas Gipson ja Kobrien Panu Peltokangas.

Kouvot: Thomas Gipson III 21/6/2s, DJ Richardson 19/7/3s/1r, Ville Kaunisto 15/10/3s/2r, Arttu Saarijärvi 13/2/1r, Alexander Madsen 11/5/2s/2t, David Gonzalvez 10/2/4s/1r, Kyle Shiloh 8/3/5s, Tuomas Hirvonen 5/1/5s ja Miikka Luosmaa 0/1.

Kobrat: Darien Brothers 16/3/3s/1r, Panu Peltokangas 13/6/1s, Lamont Jones 13/1/1s/2r, Damen Bell-Holter 8/8/1r, Aubrey Conerly 8/3/2s/1r, Dom Morris 7/4/1r, Pyry Rainamaa 7/2/3s/3r, Tuomas Viertola 7/0/2s/1r ja Roni Hyvärinen 0/1.

Yleisömäärä: 1018

Kouvot pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona jolloin joukkue matkustaa vastavuoroisesti Lapualle Kobrien vieraaksi. Kouvojen seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina kun Kouvolaan saapuu jälleen kerran nimivahva Bisons Loimaalta.

Kuvat: Matti Koskinen/Koriskuvat

tunnus_vaaka_liiga