Kouvot varasti kotiedun heti kättelyssä

Kouvot nappasi kauden avausvoittonsa Seagullsista juuri silloin kun sitä eniten kaivattiin. Joukkueiden välinen puolivälieräsarja alkoi maanantaina Helsingistä ja vierailija Kouvot onnistui heti varastamaan kotiedun Kymenlaaksoon.  Valtaosan ottelua johtanut Kouvot voitti trilleriksi muodostuneen kamppailun lopulta pistein 88-90 (43-52). Vaikka Kouvoilta puuttui ottelusta kaksi tärkeätä lenkkiä, Tuomas Hirvonen (12.8/2.6/6.4) ja Teemu Knihtinen (4.4/1.9), nousi nuoresta pelaajistosta uusia vastuun kantajia. Varsinkin lähes 33 minuuttia kellottanut Arttu Saarijärvi (9/4/3) pelasi väkevän ottelun.

Seagulls tuli hyvin otteluun sisään kun Jermaine Marshall (29/2) nakutti pikatahtiin kaksi kolmosta pussiin. Pelin alkuminuuteilla Kouvojen hyökkäyksestä huomasi, että koko kauden erinomaisesti pelintekovastuuta kantanut Tuomas Hirvonen oli poissa, mutta pikku hiljaa vieraiden hyökkäyskin alkoi löytää uomiaan. Ensimmäisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla peli tasoittui ja Kouvot siirtyi kuskin paikalle. Severi  Kaukiaisen (3/1) ja Arttu Saarijärven jakson viimeisellä minuutilla heittämien kolmosten siivittämänä Kouvot johti ensimmäisellä tauolla neljällä pisteellä (19-23).

Toisen jakson puolivälissä Kouvot johti edelleen viidellä pisteellä (34-39) vaikka Seagulls oli hetkeä aikaisemmin näyttäytynyt pisteen päässä (32-33). Vajaa kaksi minuuttia ennen toisen jakson päättymistä eroa oli Kouvojen hyväksi kolme pistettä (43-46), mutta Ville Kauniston (14/7) kolmosella ja Drew Brandonin (11/6/5) kakkosella ja yhdellä onnistuneella vaparilla puoliajalle lähdettiin vieraiden yhdeksän pisteen johdossa (43-52). Toisella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat pienissä runeissa, mutta Kouvojen ruuti oli hieman lokkeja kuivempaa.

Kolmas jakso alkoi vahvalla Seagullsin esityksellä. Varsinkin takamies Michael Caffey (17/6/3) oli liekeissä upottaen muutamassa minuutissa seitsemän pistettä. Seagulls väänsi väkisin pelin tasoihin (54-54) kun jaksoa oli pelattu vasta kolme minuuttia. Kouvot ei kuitenkaan sen suuremmin kenttätasapainon hetkellisestä muuttumisesta häkeltynyt vaan alkoi heti tämän jälkeen repiä uudestaan eroa. Reilut neljä minuuttia Seagullsin tasoituksen jälkeen oli Kouvot nykäissyt johdon jo 13 pisteeseen (58-71) ja peli sujui kuin tanssi. Lokkien Antti Kanervo (11/4/3) valoi kuitenkin uskoa kotijoukkueeseen ja -katsomoon upottamalla kahdessa vaiheessa viisi vapaaheittoa putkeen sisään (63-71). Kouvojen Wayne Bernardin (17/4) kakkonen kuitenkin pysäytti kotijoukkueen kirin (63-73). Tällä 10 pisteen erolla lähdettiin myös viimeiselle tauolle.

Kouvojen kori oli kuin noiduttu eikä pallo suostunut menemään sisään millään ilveellä.

Neljättä ja viimeistä jaksoa oli tahkottu pari minuuttia kun Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas komensi joukkonsa aikalisälle (65-77). Seagulls voitti seuraavan minuutin 7-0 ja Kouvojen Jyri Lehtonen nokitti virkaveljeään omalla aikalisällään (72-77). Hurjassa vireessä olleet kotijoukkueen Caffey ja Marshall toivat kuitenkin aikalisän jälkeen joukkueensa jo kahden pisteen päähän (77-79). Koko ottelu oli ollut tähän asti pienten runien peli ja sama jatkui tämänkin jälkeen. Jakson puolivälin krouvissa Kouvojen Bernardin kakkonen ja kolmonen siirsivät Kouvot jälleen hieman etäämmäs ahnaitten lokkien leuoista (77-84).

Kuten odottaa sopi, kaikki tulisi kulminoitumaan viimeiselle viidelle minuutille. Antti Niskanen (2/0) ja Caffey toivat joukkueensa ensin jälleen pisteen päähän (83-84). Kouvojen hyvän ottelun pelannut Jamie Skeen (19/9) onnistui molemmissa vapaaheitoissaan ja Bernard nakutti Seagullsin penkin teknisestä virheestä aiheutuneen vaparin sukkana sisään. Kun seuranneesta sivurajasta ja Marshallin virheestä vapaaheittoviivalle päässyt Drew Brandon upotti molemmat laakinsa keskelle, johti Kouvot jälleen kuudella pisteellä (83-89).

Seagullsin kylmähermoinen Antti Kanervo toi kolmosellaan pelin kuitenkin jälleen kerran yhden korin taistoksi (86-89) kun pelikellossa oli aikaa kaksi minuuttia. Kouvojen Saarijärveä rikottiin seuraavassa hyökkäyksessä ja vahvan pelin pelannut laituri upotti jälkimmäisen heiton sisään (86-90). Välillä sähellettiin puolin ja toisin kunnes ottelun viimeiset pisteet syntyivät vapaaheittoviivalta Seagullsin Marshallin toimesta (88-90). Seagulls rikkoi vielä Kouvojen Bernardia ja kun takamies heitti molemmat heittonsa ohi, jäi kotijoukkueelle vielä 15 sekuntia tasoitukseen tai jopa voittokorin tekemiseen. Seagulls pääsi heittämään vielä peräti kolme heittoa viimeisten sekuntien aikana, mutta Kouvojen kori oli kuin noiduttu eikä pallo suostunut menemään sisään millään ilveellä. Nitro-ottelu päättyi siis lopulta Kouvojen kahden pisteen voittoon (88-90, 43-52) ja samalla kotietu siirtyi kouvon huomaan.

Korinalusvääntö nostettiin etukäteen tapetille tässä puolivälieräparissa ja paljon tuolla alueella itse ottelussa tapahtuikin. Seagulls voitti levypallot (38-36) ja varsinkin hyökkäyspään irtopallot tarttuivat hyvin kotijoukkueen käsiin (15-9). Hyökkäyslevypallojen jälkeiset pisteet merkittiin myös kotijoukkueelle (12-7). Kaikesta huolimatta Kouvot voitti pisteet 3 sekunnin alueelta (26-36) ja varsinkin Thomas Gipson (17/2) oli välillä pitelemätön. Gipsonin kanssa paintin herruudesta painineet Seagullsin Tuukka Kotti (5/10) ja Melsahn Basabe (7/5) saivat virhetilinsä täyteen ennen täyttä aikaa ja saman kohtalon kärsi myös Gipson.

Kouvojen kahdesta muusta isosta jyrästä Ville Kaunisto teki pisteensä kolmosen kaaren takaa kun Jamie Skeen operoi tehokkaasti koko kentän alueella. Kouvojen vahvuutta korin läheisyydessä osoittaa myös kahden pisteen heittojen tarkkuus jossa vieraat olivat selvästi edellä (38%-59%). Seagulls oli tarkempi kolmosen viivan takaa (48%-41%) vaikkakin Kouvot osui varsin mukiin menevästi.

Vaikka Kouvojen ”kärkiseitsikosta” puuttui kaksi pelaajaa operoi vierasjoukkue tästä huolimatta kahdeksalla pelaajalla. Avausviisikkoon paikkansa raivannut Arttu Saarijärvi pelasi erinomaisen ottelun. Arttu uskalsi heittää ja haastaa hyökkäyksessä ja puolustuksessa mies oli myös hyvässä vedossa. Severi Kaukiainen pelasi 18 ja Vili Nyman (0/1/1) seitsemän minuuttia. Molemmat täyttivät hyvin ruutunsa.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi heti ylihuomenna keskiviikkona jolloin puolivälieräsarjan toisen ottelun kohtaloa selvitellään Kouvolassa. Ottelu alkaa Jatke Areenalla klo 18:30.

Seagulls: Jermaine Marshall 29/2/3/1r/1t, Michael Caffey 17/6/3/3r, Timo Heinonen 13/3/2, Antti Kanervo 11/4/3, Melsahn Basabe 7/5/3/1r, Tuukka Kotti 5/10/2/1r, Remy Abell 4/3/2/1r, Antti Niskanen 2/0 ja Alex Vaenerberg 0/1/2.

Kouvot: Jamie Skeen 19/9/2, Wayne Bernard 17/4/2/1r, Thomas Gipson 17/2/4/1t, Ville Kaunisto 14/7/3/1r/1t, Drew Brandon 11/6/5/2r, Arttu Saarijärvi 9/4/3/1r, Severi Kaukiainen 3/1/3 ja Vili Nyman 0/1/1.

Jaksot: 19-23, 24-29, 20-21, 25-17

Ottelun tilastot täältä

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti Koskinen