Kouvot vei kauden kolmannen derbyn

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot jatkoi kotivoittojen putkeaan perjantai-illan ainoassa korisliigaottelussa kun se voitti kauden kolmannessa Kymenlaakson derbyssä KTP-Basketin pistein 92-75 (47-41). Mansikka-ahon lehtereillä ottelua oli todistamassa 1335 katsojaa jotka saivat jännitystä koko rahalla sillä kamppailun voittaja ratkesi vasta viimeisellä jaksolla. Lisäväriä derbyyn toi myös paikallinen pesäpalloylpeys KPL pelaajineen ja Mangusti-maskotteineen.

sarjisOttelu alkoi KTP:n hallinnalla kun se heitti heti kättelyssä 0-9 runin (4-11). Kouvot vastasi pian takaisin ja kotijoukkueen 14-0 runin (21-13) sekä KTP:n Michael Poundsin lähes puolesta kentästä lähteneellä buzzer beater kolmosella lähdettiin ensimmäiselle tauolle viiden pisteen kotijohdossa (21-16). Toisella jaksolla (26-25) Kouvot yritti jo muutamaan otteeseen pientä irtiottoa, mutta siitä huolimatta puoliajalle siirryttäessä kotijohto oli ”vain” kuusi pistettä (47-41). Ottelun kolmas jakso (21-20) oli edelleen tasaistakin tasaisempaa vääntöä ja näin ottelun ratkaisu siirtyi viimeiselle jaksolle (68-61). KTP oli pysynyt Kouvojen kyydissä 25 minuuttia vaikka aina välillä ero käväisi yli kymmenessä pisteessä. Neljännen jakson puoliväliin mennessä (82-67) Kouvot oli kuitenkin onnistunut vihdoin irtiotossaan ja viimeiset viisi minuuttia eivät enää tätä asetelmaa keikauttaneet. Kouvot vei viimeisen jakson 10 pisteellä (24-14) ja näin sarjapisteet jäivät Kouvolaan lopulta 17 pisteen marginaalilla (92-75, 47-41).

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov: ”Yritimme tänään saada intensiteettiä takaisin. Olemme tammikuusta asti parantaneet meidän peliä. Viimeisen kahden pelin aikana olemme menneet vähän takaisin sinne, missä olimme ennen joulua. Tänään puhuimme, että vastaamme huutoon ja haluamme näyttää.  Kun pääsimme hengittämään niskaan, niiin tuntui siltä, että DJ Richardson tai David Gonzalvez vetivät sisään kovat kolmoset. Tämä ei tunnu 17 pisteen tappiolta. Jos pystymme pitämään tämän ilmeen, niin ei meillä ole mitään hätää. Uusi pelaaja Lamarcus Reed on voittajatyyppi, joka selvästi haluaa auttaa meidän tilanteessa olevaa joukkuetta. Hän on monipuolinen pelaaja ja uskon, että hän pystyy auttamaan meitä.”

dj, kotkaKTP-Basketin parhaimmistoa olivat vahvan näytön osaamisestaan antanut Joonas Lehtoranta (15/3) sekä vasta toisen ottelunsa kotkalaisten riveissä pelannut Lamarcus Reed (20/8). Reedistä on varmasti KTP:lle paljon iloa loppukaudella sillä laituri on erittäin hanakka ja hyvä ajamaan korille ja lisäksi kaukoheittokin on hyvällä mallilla. Devonne Giles (14/8) pelasi myös kohtuullisen hyvän ottelun ja samoin puhtaat paperit voidaan antaa hyvin peliä johtaneelle Darren Duncanille (8/2/5s). Michael Pounds (7/0) oli haamukolmosensa jälkeen melko huomaamaton ja Alexander Herrera (6/8) sekä Samuel Haanpää (5/0) jäivät pienille tehoille. Herreran peliä sekoitti virhevaikeudet sillä kolmas ja neljäs virhe tulivat yllättävän varhaisessa vaiheessa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Olemme harjoitelleet uusia asioita, jotka saimme vasta neljännen jakson alussa toimimaan. Neljännellä jaksolla DJ Richardson sai sisään pari kovaa kolkkia ja puolustuksellisetkin asiat näyttivät paremmilta. KTP oli tänään hyvä kolme jaksoa. Meitä auttoi hirveästi se, että Duncan sai neljännen virheen. Meidän peli oli tänään vähän tukkoista ja epävarmaa. Pidin tänään meidän pallon paineesta, joka toimii ehkä paremmin muita joukkueita kuin KTP:tä vastaan. Meille jäi parannettavaa, mutta yleisilme ensimmäisten 4-5 minuutin jälkeen oli aika hyvä. KTP tulee vielä voittamaan pelejä.”

Kouvoista DJ Richardson (24/5) jatkoi viime otteluista tuttuja vahvoja otteitaan. Alaraajavamman parannuttua mies on ollut hyvässä vedossa. Sisäpelaajakaksikko Ville Kaunisto (13/10) – Thomas Gipson (19/8) ottivat ottelun sisäisen minivoiton vastustajan vastaavasta kaksikosta. David Gonzalvez (16/1) on saanut pelaamisensa jälleen pienen suvantovaiheen jälkeen raiteilleen ja Alexander Madsen (11/4) pelasi jälleen hyvän ottelun vaikka joutui välillä painimaan vahvan Gilesin kanssa. Lopuista kotijoukkueen tehoista vastasivat Tuomas Hirvonen (7/2) ja Kyle ”Glue Guy” Shiloh (2/5).

ale, kotkaKouvojen illan esitystä voisi helposti luonnehtia varsin onnistuneeksi. Heitot upposivat kaikilta etäisyyksiltä mukavasti ja erityisesti kolmen pisteen heitoissa (12/28, 43%) ja vapariviivalta (20/23, 87%) sihti oli hyvin kohdillaan. Varsinkin kolmikko Richardson (4/8) – Gonzalvez (4/7) – Madsen (2/3) osui kolmosen viivan takaa tarkasti. Kouvot vei niukasti levypallot (37-34) ja syötöt (17-8) sekä menetyksiä (12-14) kirjattiin vastustajaa vähemmän. Kouvot voitti myös ottelun kaikki neljä jaksoa vaikkakin ottelu ratkaistiin vasta viimeisellä kympillä. Kotijoukkueelta tasapainoinen esitys johon jäi kuitenkin vielä runsaasti parantamisen varaa molemmissa kenttäpäädyissä.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen DJ Richardson ja KTP:n Darren Duncan. Lisäksi palkittiin Kouvojen Ville Kaunisto ja Alexander Madsen.

Kouvot: DJ Richardson 24/5/1s/1r, Thomas Gipson 19/8/4s, David Gonzalvez 16/1/3s/1r, Ville Kaunisto 13/10/1s/3r/1t, Alexander Madsen 11/4/3s/1t, Tuomas Hirvonen 7/2/3s/2r ja Kyle Shiloh 2/5/2s/1r/1t.

KTP: Lamarcus Reed 20/8/3r, Joonas Lehtoranta 15/3/2s/1t, Devonne Giles 14/8/1s/2r, Darren Duncan 8/2/5s/1r, Michael Pounds 7/0, Alexander Herrera 6/8/2r, Samuel Haanpää 5/0, Miki Kuusisto 0/1, Mikael Aalto ja Vili Nyman 0/0.

Yleisömäärä: 1335

Kouvot pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona jolloin Mansikka-aholle saapuu Vilpas Vikings.

Kuvat: Matti Koskinen ja Jukka Rasimus

 

Korisliiga_MV