Kouvot viettää pyhäinpäivää reissaten

Pyhäinpäivänä on monella jos jonkinnäköistä velmua ohjelmaa ja aktiviteettia. Kop kop, karkki vai kepponen. Kouvot (1/3) viettää tänä vuonna pyhäinpäivää Lapualla, pääosa päivästä kuluu kuitenkin Laurilan bussissa ihaillen ikkunoista avautuvaa kotimaan syksyistä maisemaa. Illan ottelussa Kouvot kohtaa kauden pirteästi aloittaneen Kobrat (2/2). Toivottavasti Kouvot onnistuu kepposessaan ja vie karkit mukanaan Kouvolaan.

Kouvot on onnistunut voittamaan yhden kauden neljästä ottelustaan kun se kaatoi kotisalissaan Ura Basketin kuudella pisteellä. Tappiot ovat tulleet sarjan tämän hetken kärkikolmikolle. Kobrat on voittanut kahdesti, kotivoitot Karhu Basketista (84-78) ja Korihaista (113-80). Molemmat tappiot ovat tulleet vieraissa, Vilpas Vikings (95-94) ja BC Nokia (99-86). Salossakin Kobrat oli äärettömän lähellä voittoa.

Suurimmat erot Kouvojen ja Kobrien välille tulee heittotarkkuudessa. Siinä missä Kobrat (43%) on osunut tarkimmin bonusviivan takaa, on Kouvot (28%) puolestaan roiskinut koko sarjan heikoimmalla tarkkuudella. Ei liene siis mikään yllätys mikäli Kobrat sumputtaa korinalustaa. Vapariviivaltakin Kobrat osuu tarkemmin (78% – 64%). Toinen suuri ero joukkueiden välillä saadaan tehdyissä pisteissä, Kobrat on nakuttanut neljässä matsissa keskimäärin 18 pistettä (94-76) Kouvoja enemmän. Toki tähän vaikuttaa oleellisesti jo mainitut heittotarkkuudet.

Oscar Storgård on pelannut mainion alkukauden: 15 minuutissa 6.3 pistettä ja 1.3 levypalloa. Kolmosetkin ovat osuneet kohtuullisella 38%:n tarkkuudella. Kuva: Ville Vuorinen.

Yhtäläisyyksiäkin löytyy. Yleisellä tasolla kumpainenkin joukkue on aloittanut matsinsa huonosti. Korisliigan valmentajaennakoissa molempien joukkueiden päävalmentajat, Kobrien Ville Turja ja Kouvojen Tuomas Oja, nostavatkin tämän seikan tapetille. Se kumpi saa ensin moottorin käyntiin lieneekin vahvoilla pyhäinpäivän illan keppostelussa.

Kobrien tehot ovat lepäilleet alkukaudesta kuuden pelaajan harteilla. Kotimaisista pelaajista kokeneet Antto Nikkarinen (11.3/1.8/10.3) ja Juho Lehtoranta (6.5/2.8) ovat olleet pääosissa. Nikkarinen on koko sarjan syöttötilaston kärjessä. Ulkomaalaislaiturit Justin Pierce (17.3/4.5) – Jordan Loveridge (22.0/5.8/4.8) – Anthony Gaines Jr (18.0/4.0/1.8r) ovat olleet kaikki tehokkaita. 203-senttinen sisäpelaaja Nathanial Grimes (15.8/13.0) on erityisen vahva levypalloissa. Kesällä Kobriin siirtynyt 206-senttinen Remu Raitanen saattaa pelata kauden ensimmäisen ottelunsa juuri Kouvoja vastaan lauantaina.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Lapualla on erittäin iskukykyinen joukkue kasassa, joten puolustuspäässä pitää homman toimia. Se myös auttaisi merkittävästi jos ei anneta 15 pisteen etumatkaa heti ensimmäisellä jaksolla.

Kobrat vs Kouvot lauantaina 31.10. klo 17.00 alkaen Lapuan urheilutalolla ja suorana Ruutu+:lla.