Kouvot viikinkitappion jälkeen lokkiparven kimppuun

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot kävi loppiaisena Vilpas Vikingsin vieraana hulppeassa Salohallissa jossa itse ottelun pääosassa olivat isäntäjoukkue ja sen mainetta niittänyt mainio fanilauma. Vilpas vei ottelun pääosin huikean heittopelinsä ansiosta pistein 81-73 (48-40) eikä siinä kouvolalaisilla lopulta ollut paljon nokan koputtamista.

Kouvot aloitti ottelun hyvin ja vei ensimmäisen kympin nimiinsä neljän pisteen marginaalilla (18-22). Vilpas ratkaisi kuitenkin ottelun toisella (30-18) ja kolmannella (25-16) jaksolla joiden aikana kotijoukkue heitti kolmoset kaaren nupilta huikealla 77%:n (10/13) tarkkuudella keskelle korirengasta. Vilppaan johto kävi toisella puoliajalla suurimmillaan 19 pisteessä ja vaikka Kouvot vei hyvän kirin turvin viimeisen jakson nimiinsä (8-17), ei se päässyt enää kunnolla uhkaamaan kotijoukkueen voittoa. Kouvot sai viimeisellä kympillä muutamaan otteeseen eron karvan alle kymmeneen pisteeseen, mutta kohtuullisen hyvistä saumoista huolimatta ei vierasjoukkue onnistunut ilmaantuneita mahdollisuuksia hyödyntämään. Sarjapisteet jäivät lopulta Saloon kahdeksan pisteen erolla pistein 81-73 (40-40).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Lähdimme samalla taktiikalla kuin viime peliin. Ainoa ero oli, että Johnson oli nyt mukana ja sen piti periaatteessa helpottaa meitä. Pyrimme pelaamaan palloa sisään ja ensi viiden minuutin aikana meillä oli neljä high-low tilannetta, mutta Johnson pääsi sormineen väliin. Toisella jaksolla Vilpas sai hyvän runin, joka lähti Dufaultin kolmosesta. En ole eläissäni nähnyt heittoa, jossa pallo ei käy missään vaiheessa renkaan yläpuolella, mutta menee sisään raudan ja levyn kautta kolmosena! Kolmannen alkuun meille tuli kolme menetystä ja Vilpas karkasi 15 pisteen johtoon. Vilpas on aika hyvä riistojen jälkeen. Wiggins työntää palloa eteenpäin ja löytää hyvät heittäjät Nenosen johdolla. Saimme neljännellä vielä sauman nousta peliin, mutta kolme menetystä neljään posessiooniin ja ammuimme itseämme jalkaan.”

Vahvasti yksinkertaistaen Kouvot kaatui Salohallissa kolmeen tekijään. Ensinnäkin Vilppaan heittäjille, ja hieman heikommillekin heittäjille, annettiin toisella jaksolla tilaa ja aikaa heittää joista salolaiset kiittivät ja kumarsivat. Heittäjät pääsivät kuumaksi ja sen jälkeen sisään menivät sukkana vaikeammat ahdistetutkin heitot. Tämän turvin Vilpas vei kaksi keskimmäistä jaksoa pistein 55-34 ja näillä kahdella jaksolla salolaiset saivat kolmosilla aikaan yhteensä peräti 30 pistettä. Toisekseen Kouvojen 17 menetystä on aivan liikaa varsinkin kun valtaosa niistä tuli oman toheloinnin seurauksena. Lisäksi aina kun Kouvot tuntui saavan juonen päästä kiinni, ja piste-eroa kurottua umpeen, oli luvassa menetys tai vaihtoehtoisesti vapaasta paikasta ohi heitetty kolmonen. Kun tähän lisätään kuorrutukseksi kakkuun paikoitellen vallinnut intensiteetin ja osin jopa taisteluilmeen puute, ei ole varsinainen ihme, että vieraskentällä tulee takkiin.

Kotijoukkue Vilppaan tehokkaimmat olivat erinomaisesti heittänyt Austin Dufault (24/1), hyvin peliä johtanut Doug Wiggins (15/5/11s) sekä huikea fanilauma jonka positiivinen ja rytmikäs kannustaminen oli iloista katsottavaa. Lisäksi Okko Järvi (10/2) ja Ilmari Kallio (10/2) olivat pirteällä pelipäällä. Kouvojen tuotteliaimmat pelaajat olivat Thomas Gipson (16/7) ja Ville Kaunisto (14/8). Kapteeni Kauniston taistelusta saisi välillä ottaa oppia myös muu joukkue. Myös Alexander Madsen (10/6) pelasi vahvan ottelun torjuen heiton peräti viidesti.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Vilppaan Austin Dufault ja Kouvojen Ville Kaunisto.

Vilpas Vikings: Austin Dufault 24/1/1t, Doug Wiggins 15/5/11s/1r/1t, Okko Järvi 10/2/2s, Ilmari Kallio 10/2/1s/1r, Juho Nenonen 9/5/3s/1r, Cavell Johnson 8/5/1s/3r/2t, Monyea Pratt 5/7/2s/1r ja Ville Hänninen 0/0.

Kouvot: Thomas Gipson 16/7/1s/1r, Ville Kaunisto 14/8/1s/1r/1t, David Gonzalvez 13/4, Alexander Madsen 10/6/3s/1r/5t, Austen Rowland 9/6/5s/1r, DJ Richardson 6/3/4s/2r ja Tuomas Hirvonen 5/2.

DSC_8807

Sunnuntaina on jälleen vierasmatsin vuoro kun Kouvot (12/9) matkustaa Helsinkiin Seagullsin (10/9) vieraaksi. Joukkueet taistelevat runkosarjassa samoista sijoista joten keskinäiset ottelut ovat aina hyvin tärkeässä roolissa. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue on poistunut parketilta voittajana. Kouvot voitti Helsingissä marraskuun lopulla (81-85) ja Seagulls Kouvolassa viikko edellisestä (62-68).

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi. Kouvot on voittanut viimeisestä kymmenestä kolme ja Seagulls viisi. Kouvot on pelannut kaudella jo 12 vierasottelua (5/7) ja sunnuntain ottelun jälkeen sillä on runkosarjassa jäljellä enää viisi matsia vieraskentällä. Viittä vierasmatsia tasapainottaa mainiosti yhdeksän jäljellä olevaa kotimatsia. Kun vielä valtaosa kevään otteluista on matsi per viikko-tahtia, jää joukkueelle hyvin aikaa myös harjoitteluun. Seagulls on pelannut hieman paremmin vieraissa (6/4) kuin kotona (4/5). Molemmat joukkueet taistelevat vielä tässä vaiheessa kevään pudotuspelien kotiedusta kun Kouvot on sijalla kolme (4.) ja Seagulls sijalla viisi. Seagulls on kovaa ja kurinalaisesti puolustava joukkue joka pyrkinee pitämään pisteet mahdollisimman alhaisina. Kouvoja suosisi taasen pisterikkaampi ja useampia hyökkäysposessioneita sisältävä pelityyli.

Seagulls pelaa kolmella ulkomaalaisvahvistuksella ja kaiken lisäksi viime kaudella Kouvoissa pelannut Jason ”Coop” Conley (17.6/9.7/2.1s/1.1r, teh 20.2) on ollut käytännössä sivussa viimeiset seitsemän ottelua. Näistä Seagulls on voittanut kuitenkin kolme joten helsinkiläisillä tuntuu sujuvan kohtuullisen mukavasti kahdellakin vahvistuksella. Takamies (SG) James Sinclair (14.6/4.8/2.1r) ja sisäpelaaja Terrence Watson (10.7/7.1/1.6t) istuvat hyvin joukkueeseen. Viimeiset viisi ottelua ovat sujuneet Sinclairin kohdalla henkilökohtaisten keskiarvojen alapuolella, mutta Watson on puolestaan ollut viidessä viime ottelussa selvästi keskiarvojaan tehokkaampi nakuttaen keskimäärin 17 pistettä ja napaten lähes 10 levypalloa. Kotimaisten pelaajien osalta joukkue on täyttä rautaa. Peliä pyörittää jo kokeneeksi pelimieheksi luokiteltava 24-vuotias ex-kouvo Antto Nikkarinen (9.7/2.8/4.1s), maajoukkueen portteja kolkutteleva Carl Lindbom (11.9/4.3) on pelannut melko hyvin vaikka kolmonen on osunut tähän asti huonosti (29%) ja puolustuksen erikoismiehet Timo Heinonen (9.9/5.1) sekä Antti Niskanen (4.6/3.4) ovat olleet vahvoja myös hyökkäyspäässä. Leveyttä pelaavaan miehistöön tuovat vielä erityisesti Jarkko Kyllönen (3.2/1.1, 15min) ja ex-kouvo Lauri Toivonen (1.5/2.1, 10min).

Coach Lehtonen: ”Seagulls pelaa hienoa kautta, jossa suomalaispelaajien rooli on suuri. Hyvä osoitus mitä kokemus merkitsee koripallossa. Heinonen, Nikkarinen, Lindbom ovat melkein maajoukkuetasoa. Niskanen, Kyllönen ja Addae taas ovat profiililtaan juuri sellaisia pelaajia, joita Korisliiga tarvitsee kehittyäkseen. Täytyy muistaa, että Seagulls on pelannut suurimman osan kaudesta kahdella ulkomaalaisella. Me olemme palanneet takaisin sorvin ääreen. Seuraavat kuusi viikkoa ovat kuin uusi pre-season. Viimeiset pari harjoitusta on menty puolustuksen kautta tylsiä, mutta kehittäviä shell-drillejä hyväksi käyttämällä. Samoin hyökkäyksessä käymme läpi perusasioita, spacingia ja liikkumista ilman palloa. Tähän kun lisätään paljon sprinttejä ja painojen nostoa, niin joukkue saadaan parhaaseen iskuun huhtikuulle. Shiloh treenaa jo joukkueen mukana ja Rowland opiskelee pelitapa-asioita. Treenien taso on hyvä ja tulee näkymään otteissamme kevään aikana. Puolustuksen ja hyökkäyksen intensiteetti tarkkailussa sunnuntain ottelussa.”

Seagulls – Kouvot sunnuntaina 10.1. klo 17:00 Helsingissä Töölön Kisahallilla.

 

Korisliiga_MV

Fanseat banneri 468x400