Kouvot voittoon Lahti Basketballin vieraana

Kouvot (5/1) palasi neljän vuoden tauon jälkeen mastokaupunkiin jossa meno tuntui olevan entisellään. Äänekäs kotiyleisö ja kovaa taisteleva kotijoukkue. Lahti Basketball (2/6) taisteli loppuun asti voitosta, mutta sarjapisteet matkustivat siitä huolimatta Kouvolaan tuloksella 95-104 (48-51).

Ottelun alussa huomasi, että Kouvot palasi tositoimiin 10 päivän tauolta. Lahti ryntäsi jo kahdeksan pisteen johtoon ennen kuin Kouvot avasi pistetilinsä. Isokorisen ottelun ensimmäisellä kympillä ladottiin tauluun yhteensä 54 pistettä. Ei varsinaista puolustuksen riemujuhlaa, mutta viihdyttävää ja vauhdikasta pelaamista. Vaikean alun jälkeen Kouvot pääsi rytmiin mukaan ja johti ensimmäisellä tauolla kuudella pisteellä (24-30).

Silas Melson (23/6) oli jälleen hyvässä vedossa aiheuttaen nopeudellaan vastustajalle tukun harmaita hiuksia.

Kouvot jatkoi toisella jaksolla siitä mihin jäi ensimmäisen päätteeksi. 15 minuutin kohdalla vierasjohto oli 10 pistettä (30-40) ja hetkeä myöhemmin 13 pistettä (32-45). Sitten oli kotijoukkueen vuoro iskeä takaisin. Tuulen suunta kääntyi Kouvoille vastaiseksi ja Lahti pisti palloa pussiin. Puoliajalle lähdettiin Kouvojen kolmen pisteen johdossa (48-51).

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasaista paikallisotteluvääntöä ja suuria tunteita. Kouvot oli koko ajan johdossa, mutta ero vaihteli muutaman pisteen ja reilun 10 pisteen välillä. Paikoin oli helpompi hengittää ja hetkeä myöhemmin kaveri oli iholla. Viimeiselle tauolle istahdettiin Kouvojen viiden pisteen etumatkalla (73-78).

Viimeinen jakso oli kolmannen toisinto. Kovaa taistelua, kovia koreja ja hyökkäysorientoitunutta korista. Kouvot johti ja piste-ero heilahteli marginaalisesti. Kouvot piti ohjakset käsissään loppuun asti ja korjasi voiton sarjapisteineen talteen lukemilla 95-104 (48-51).

Donkkien lämmittely kannatti sillä niin Duke Sheltonilta (28/7) kuin Derrick Bardeniltakin (23/5) nähtiin useampia ilmavia viimeistelyjä.

Molemmat joukkueet heittivät jokaisella jaksolla vähintään 21 pistettä eikä siinä mitään, heittotarkkuus oli molemmilla hyvä. Lahti heitti muutaman kolmosen enemmän tupaan (12-9), mutta Kouvot vei donkkikisan selvästi nimiinsä, useampia ja näyttävämpiä. Ottelu oli hyökkäyksen juhlaa ja varmasti upealle yleisölle hienoa viihdettä. Iloista pelaamista kuorrutettuna paikallisottelun tunteella.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Courtney Stockard (27/6/3) ja vieraiden Duke Shelton.

Kouvot: Duke Shelton 28/7/1/3r, Silas Melson 23/6/1, Derrick Barden 23/5/2/3r, David Gonzalvez 12/2/4/2r, Teemu Knihtinen 9/3/3/1r, Mika Nuolivirta 4/2/1t, Tomi Lommi 3/0, Severi Kaukiainen 2/1/4 ja Vili Nyman 0/0.

Kuvat: Niko Toivonen