Kouvottaret aloittaa kautensa lauantaina Kuusankoskella

Viime kaudella naisten korisliigassa kahdeksanneksi sijoittunut Kouvottaret (9/18) aloittaa kauden 2018-2019 lauantaina Kuusankosken urheilutalolla. Vastaansa vahvasti uudistunut kotijoukkue saa viime kauden runkosarjan kakkosen Tapiolan Hongan (21/6). Hyvästä runkosarjasijoituksesta huolimatta jäi Honka keväällä ilman mitalia. Kouvottarien tavoin myös Honka on uudistunut viime kaudesta merkittävästi.

Kouvottaret pelasi preseasonilla viisi ottelua joista se kohtasi peräti neljä kertaa viime kauden finaalijoukkueen. Kouvottaret voitti EBT:n ja PeKa:n, mutta haasteet alkoivat kun sekä Maria Koskinen että Claire Lamunu loukkaantuivat ottelussa EBT:tä vastaan. Koskinen oli sivussa kahdesta ja Lamunu kaikista kolmesta jäljellä olevasta harjoitusottelusta. Kouvottaret hävisi preseasonilla kahdesti Lappeenrannan Catzille ja kertaalleen PeKa:lle.

Lamunu ja Koskinen ovat jo palanneet harjoitusvahvuuteen ja ovat kokoonpanossa kauden avausottelussa. Preseasonilla loukkaantunut Elli Salovaara on ikävä kyllä sivussa pidempään.

Kouvottarien uusi ulkomaalaiskolmikko takamies Taeler Deer – laituri Camille Zimmerman – sisäpelaaja Claire Lamunu on osoittautunut harjoitusotteluissa kelpo vahvistuksiksi. Deer on nopeajalkainen takamies joka pystyy voittamaan oman puolustajansa. Hän ajaa hanakasti korille ja pystyy viimeistelemään myös kauempaa korista. Zimmerman on monipuolinen pelaaja hyökkäyspäässä ja vahva levypalloissa. Lamunun tavoin myös Zimmerman on hyvä joukkuepuolustaja. Lamunu on hyvin liikkuvana sisäpelaajana juuri oikeanlainen palanen tämän kauden Kouvottarien liikkuvaan ja aggressiiviseen pelitapaan.

Viime kaudesta joukkueessa jatkavat Roosa Frimodig, Kaisa Lind, Veera Välimaa ja Hanna Aho pelasivat kaikki hyvän preseasonin ja tuovat joukkueeseen tuttua osaamistaan. Myös nuoret Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Anni Mäkelä ja Alisa Hermonen saivat harjoitusotteluissa mukavasti vastuuta ja onnistuivat hienosti. Nelikko keskittyy kauden aikana pääsääntöisesti A-tyttöjen SM-sarjaan, mutta korisliigassakin lienee minuutteja luvassa. Marttinen on alkukaudesta hetken aikaa sivussa loukkaantumisesta johtuen.

Kouvottarien uudet kotimaiset pelaajat Emma Virtanen (-93), Maria Koskinen (-88) ja Juuli Piiroinen (-85) sopivat joukkueeseen kuin nenä päähän. Kokenut kolmikko tuo asenteellaan ja pelityylillään roppakaupalla joukkueeseen lisää energiaa ja taistelua puolustukseen. Jokainen omaa myös mukavan kavalkadin hyökkäyspään osaamista.

Tapiolan Honka lähtee uuteen kauteen viime kauden tavoin kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Viime kaudella valintoina olivat takamies ja sentteri, mutta tälle kaudelle joukkueen päävalmentaja Kimmo Kujansivu on valinnut kaksi sentteriä: 188-senttinen Sidney Cook (Virgian Tech) ja 185-senttinen Alexyz Vaioletama (Southern California).

Hongan kotimainen avainpelaaja 185-senttinen Heta Korpivaara (17.6/6.9/2.8) lopetti hienon uransa viime kauden jälkeen ja jätti näin isot saappaat ja 34 pelimuuttia täytettäväksi. Joukkueen tämän kauden kokoonpanosta Roosa Lehtoranta (10.1/3.0/1.8), Saara Sandell (5.9/3.2) ja Kaisa Kuisma (5.1/1.3) kellottivat viime kaudella yli 20 minuuttia ottelua kohden.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi Hongassa jatkavat viime kauden tapaan Pipsa Kahlos (2.8/1.5), Jemina Airaksinen (1.7/1.0), Aino Airaksinen ja Lotta Lavonen. 170-senttinen takamies Minna Mali palaa vuoden opiskelutauolta Hongan paitaan. Rosa Orpo ja peräti 190-senttinen Camilla Simola palaavat kasvattajaseuraansa Amerikan pelikentiltä. Lisäksi nuoret pelaajat Alexandra Ailus, Noora Markkanen, Annika Hyttinen ja Carita Arponen kuuluvat Hongan edustusjoukkueen pelaajarinkiin.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sarja-avauksen alla: ”Honka on todella tasokas ja hyvin valmennettu joukkue, jonka viisikko on varmaan sarjan kovimmasta päästä. Varsinkin iso sentteri Sidney Cook ja Roosa Lehtoranta ovat meille todellinen haaste. Honka on tasainen suorittaja, jolla pelin sisällä vaihtelut ovat pieniä ja meidän on löydettävä omaan suorittamiseen tasaisuutta ottelun sisällä. Oman pelin tasoa on pystyttävä nostamaan pelin sisällä.”

”Lisäksi korinalus -kamppailussa ja kaikissa 1-1 tilanteissa on pärjättävä. Pelisuunnitelman noudattaminen on tärkeää ja pitää intensiteetti korkealla koko kentällä” – Hartonen päättää.

Sarjakauden avaus Kouvottaret – Honka lauantaina 6.10. klo 17.00 alkaen Kuusankosken urheilutalolla. Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi katsomoon. Tervetuloa mukaan kokemaan uusi kausi Kouvottarien matkassa.

Kuvat: Niko Toivonen