Kouvottaret aloitti vuoden 2020 kotivoitolla

Kouvottaret (13/2) aloitti uuden vuosikymmenen sunnuntai-iltana Jatke Areenalla maukkaalla kotivoitolla Espoo Basket Teamista (7/7). Molemmilla oli ottelussa hetkensä vaikkakin lähes koko toinen puoliaika pelattiin pienellä piste-erolla. Kouvottaret oli lopussa vahvempi vieden voiton pistein 73-69 (35-34).

Ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. Tasaisen ensimmäisen 5-minuuttisen (10-12) jälkeen Kouvottaret nykäisi ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin kahdeksan pisteen kotijohdossa (25-17). Toinen jakso oli taas vahvaa vierasjoukkueen pelaamista ja näin puoliajalle lähdettiin yhden pisteen kotijohdossa (35-34).

Toinen puoliaika olikin sitten tasaista vääntöä eikä suurempia eroja suuntaan tai toiseen tullut. Kolmas jakso (14-16) ei tarjonnut muutamaa pistettä suurempaa karkumatkaa kummallekaan joukkueelle. Viimeiselle tauolle lähdettäessä ainoa muutos oli siinä kumpi joukkue johtaa yhdellä pisteellä (49-50). Kaikki jäi siis viimeisen jakson varaan.

Ameryst Alston (24/6/7) ja Kaisa Lind (5/4/2) olivat tehokkaita. Brandi Harvey-Carr (8/2) kellotti ensimmäisessä ottelussaan lähes 18 minuuttia ilman, että yhtään kunnon treeniä joukkueen kanssa oli takana. EBT:n Hannah Little nakutti tupla tuplan (13/11).

Viimeisen kympin alkupuolella Kouvottaret onnistui ottamaan otetta pelin kulusta saaden venytettyä eron viiteen pisteeseen (60-55), mutta heti jakson puolenvälin jälkeen oltiin taas tasoissa (60-60). Ennen ottelun lopullista ratkaisua EBT nykäisi vielä neljän pisteen kaulan (63-67). Ottelun tehokuningattaren Camille Zimmermanin (29/19/6r) kahdella kolmosella ja yhdellä onnistuneella vaparilla Kouvottaret siirtyi kuitenkin lopullisesti piikkipaikalle (70-69). Kouvottarien toinen tehopelaaja Ameryst Alston (24/6/7) ja Zimmerman viimeistelivät loppupisteet vapaaheittoviivalta (73-69, 35-34).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Peli oli juuri niin paha mitä etukäteen pelkäsin. EBT on loistava joukkue. Oltiin korostettu etukäteen levypallopelin tärkeyttä koska alun perin meidän piti lähteä tähän otteluun ilman 5-paikan pelaajaa. Siihen satsattiin. Sanoin pukukopissa ennen peliä, että se kumpi voittaa levypallot voittaa myös pelin. Me oltiin sitten just tuon verran parempia. Hyökkäyspeli oli meille tänään vaikeata. Pelattiin osa aikaa ilman vitosta ja osa aikaa vitosella joka ei vielä osaa hyökkäyskuvioita. Se teki hyökkäämisestä tänään vaikeata.”

Joukkueidensa tehokkaimmat pelaajat: Kouvottarien Camille Zimmerman (29/19) ja EBT:n Carly Boag (22/14).

”Puolustuksessakin oli vaikeuksia koska sitäkin oltiin lähdetty muuttamaan pelkästään tätä peliä varten jos meillä ei ole vitosta pelissä. Luulen, että se tuotti EBT:lle vähän yllätyksiä kun me puolustettiin eri tavalla. Camille Zimmerman ja Ameryst Alston nostivat todella hienolla peliesityksellä joukkueen voittoon. Nämä olivat tärkeät kaksi pistettä.” – Hartonen jatkaa.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvottarien Camille Zimmerman ja EBT:n Carly Boag (22/14/5r). Maikeimman pelaajan lakut luovutettiin kotijoukkueen Ameryst Alstonille ja vieraiden Sanni Tuomistolle (9/5/4).

Kouvottaret: Camille Zimmerman 29/19/4/6r, Ameryst Alston 24/6/7/1r, Brandi Harvey-Carr 8/2, Kaisa Lind 5/4/2, Maria Koskinen 5/3/1/1r, Elli Salovaara 2/5/1, Roosa Frimodig 0/2/1 ja Jemina Airaksinen 0/1/1.

Kuvat: Niko Toivonen