Kouvottaret emännöi kauden toista Kymenlaakson Derbyä sunnuntaina

Kouvottaret (7/7) kohtaa sunnuntaina Jatke Areenalla Kymenlaakson Derbyn merkeissä paikallisvastustajansa Peli-Karhut (10/4). Vaikka ottelu pelataankin viidentenä olevan Kouvottarien mainiossa kotiluolassa, lähtee sarjassa toisena oleva hallitseva mestari PeKa 40-minuuttiseen iltapuhteeseen ennakkosuosikkina. PeKa voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Kotkassa selvästi pistein 85-47.

Yritetään parantaa erityisesti joukkuepuolustusta. Siihen tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. – Mika Hartonen

Peli-Karhut aloitti kauden vaisusti sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta napsahti tilille vain yksi voitto. Pienten pelaajavaihdosten ja -hankintojen jälkeen tahti on muuttunut radikaalisti, tuloksena yhdeksän peräkkäistä voittoa. PeKa on hävinnyt viimeksi lokakuun lopulla joten hyvän tekemisen lisäksi myös itseluottamus on varmasti huipussaan joukkueen sisällä juuri tällä hetkellä. Tosin kaikki urheilua seuraavat tietävät, että kaikki putket katkeavat joskus. Onko sen aika vielä sunnuntaina? Se tiedetään vasta ottelun jälkeen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa Kotkassa oli Kouvottarille perin…no, kauniisti sanottuna epämiellyttävä kokemus. Ensimmäinen jakso (12-13) päättyi toki Kouvottarien pisteen johtoon, mutta kun kotijoukkue alkoi toisella kympillä osumaan heitoissaan ja pääsi juoksemaan kenttää, tiesi se vierasjoukkueelle lopun alkua. PeKa voitti toisen jakson peräti 27 pisteellä (31-4) ja käytännössä matsi oli ratkennut puoliaikaan mennessä. PeKa viimeisteli työnsä kolmannella jaksolla (20-10) ja näin viimeiselle jaksolle (22-20) ei jäänyt enää jännitettävää eikä oikein pelaamisen riemuakaan. Loppupisteet 85-47 (43-17) kertovat kaiken olennaisen. Ei tästä via dolorosasta tämän enempää. Uuta matoa koukkuun ja sunnuntaina hakemaan revanssia.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”PeKa on ollut meille kova haaste näiden kolmen kauden aikana. Viime kauden mestari on parantanut pelaamistaan kauden edetessä ja on sarjan kuumin joukkue. Heillä on todella laadukas pelaajamateriaali. PeKa:lla on vahva ja tasapainoinen jenkkikolmikko, joka saa joukkueen vahvuudet hyvin esiin sekä laadukkaita kotimaisia pelaajia. Kovasti yritetään vastata heidän nopeaan pelitapaansa, sisäpeliin sekä kaukoheittovoimaan.”

”Lähdetään me myöskin pelaamaan ennakkoluulotonta ja kauden parasta korista. Sitä todella tarvitaan voitosta pelaamiseen. Yritetään parantaa erityisesti joukkuepuolustusta. Siihen tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. Lisäksi osumatarkkuutta kaukoheittoihin on saatava paremmaksi.” – Hartonen jatkaa.

Aloitetaan PeKa:n kokoonpanon ruotiminen vaikkapa kotimaisesta osastosta. Pelaajalegenda ja nyt myös valmentajana mestaruuden saavuttanut Roope Mäkelä luotsaa erinomaista pelaajanippua. Linda-Lotta Lehtoranta (15.6/4.6/5.5/1.6r) ja Vimpelistä kesällä joukkueeseen siirtynyt Noora Järvikangas (13.6/5.5/2.3) muodostavat ryhmän suurimman kotimaisen iskuvoiman. Taustalta tulee lisätehoja kokeneiden Laura Lehtorannan (3.8/1.6/1.9) ja Minna Stenin (5.5/5.3/1.3t) muodossa. Pelaavaa rotaatiota leventävät lisäksi Ellen Järvinen (4.4/1.9/1.3), Reetta-Sofia Tulkki (1.7/0.7) ja Matilda Mässeli (1.1/0.7).

Jos on PeKa:n kotimainen porukka kovaa valuuttaa niin samaa on myös ulkomaalaisosasto. Kolmatta kauttaan joukkueessa pelaava 178-senttinen takapelaaja Daisha Simmons (13.3/5.6/3.9/1.8r) luo hyvän perustan ja jatkuvuuden. Naisten Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu 183-senttinen vahva sisäpelaaja Brittany Starling (18.5/11.0/2.1/1.7r) tuli kesken kauden joukkueeseen ja on osoittautumassa todelliseksi kultakimpaleeksi. 164-senttinen takapelaaja Brooke McCarty (12.3/4.5/5.2/1.7r) on pelannut joukkueessa kuusi ottelua kolmen pisteen heittoprosentin ollessa peräti 52%. McCartyn tulon myötä Ashli Payne (12.1/8.6/1.6/1.9r) siirtyi Peli-Karhuista Torpan Poikiin.

Kouvottaret – Peli-Karhut sunnuntaina 6.1. klo 17.00 Jatke Areenalla.

Kyseessä on ilmaisottelu jonka tarjoavat useat Kouvottarien yhteistyökumppanit. Tulkaahan sankoin joukoin nauttimaan vauhdikkaasta lajista ja samalla kannustamaan Kouvottaret Derbyn voittoon. Tervetuloa Jatke Areenalle myös PeKa:n kannattajat. Nähdään sunnuntaina.