Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

Kouvottaret ensimmäistä kertaa kotiluolan parketilla

Vaikka uutta kautta on kohta pelattu jo kuukauden päivät esiintyy Kouvottaret (3/2) perjantaina ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kotiyleisölleen kotiluolansa Jatke Areenan parketilla. Onhan Kouvottaret toki pelannut jo kaksi ottelua kotona, mutta tuolloin voitot napattiin mainiossa sijaiskodissa Kuusankoskella. Vieraakseen Kouvottaret saa kotiluola-avaukseensa HBA:n (2/3) Helsingistä.

Omassa pelissämme raamit ja työkalut ovat olemassa – Mika Hartonen

Naisten korisliiga on alkanut tasaisissa merkeissä kun viiden kierroksen jälkeen ainoastaan sarjanousija ToPo on pisteittä ja seitsemän joukkuetta on voittanut vähintään kaksi otteluaan. Kouvottaret on kolmella voitollaan sarjataulukon sijalla neljä. HBA:n sijoitus on seitsemän. Toki tasaisessa sarjataulukossa ei varsinkaan näin kauden alkuvaiheessa kannata sijoituksista vielä vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Kouvottaret avasi vierasvoittosarakkeensa viime kierroksella kun se voitti ToPo:n Munkkiniemessä pistein 73-84. Voiton arvoa lisäsi se, että varsinkin toisella puoliajalla kun ottelua ratkaistiin nousivat kotimaiset pelaajat hyökkäyspäässä suureen rooliin. Vauhdissa olivat erityisesti Veera Välimaa (8p), Maria Koskinen (7p) ja Emma Virtanen (7p). Kolmikko nakutti yhteensä 22 pistettä joista toisella puoliajalla peräti 19.

Kaksi muuta kauden voittoa Kouvottaret on napannut Kuusankoskella jossa kaatui ensin Tapiolan Honka (72-61) ja myöhemmin sarjakärki EBT (87-70). EBT (6/1) on kokenut kauden ainoan tappionsa Kouvottarille. Kouvolalaisten tappiot ovat tulleet molemmat vieraissa, Vimpelin Veto (78-66) ja Forssan Alku (75-62). Kummassakaan tappio-ottelussa Kouvottaret ei saanut omaa parhaimmillaan aggressiivista ja vauhdikasta peliään oikein toimimaan ja jouduttiin olemaan pääosa otteluista takaa-ajajina.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HBA:lla on eniten naisten maajoukkuepelaajia koko sarjassa, joten joukkue on avausviisikon osalta todella vahva. Awak Kuier on sisäpeliuhka ja antaa kokoa joukkueeseen. Sara Bejedi on kuitenkin joukkueen keskeisin pelaaja ja Lotta Vehka-aho sekä Elina Arike todella potentiaalisia nuoria pelaajia. HBA menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaa. Joukkue harjoittelee yhdessä enemmän kuin muut.”

”Omassa pelissämme raamit ja työkalut ovat olemassa, mutta miten toteutus onnistuu käytännössä, niin se ratkaisee. Tarkoitus on saada joukkueesta kaikki irti ja jokaisen pelaajan merkitys on tärkeää.” – Hartonen jatkaa.

Pekka Salmisen luotsaama HBA on voittanut kaksi ottelua joista molemmat kotisalissa. Avauskierroksella se kaatoi Hyvinkään Pontevan (72-71) jota on povattu jälleen sarjan kärkijoukkueiksi. Kyseinen tappio on toistaiseksi HyPo:n (4/1) ainut alkaneella kaudella. Toinen voitto lohkesi Vimpelin Vetoa vastaan (84-61). Tappiot ovat tulleet vieraissa Tapiolan Honkaa (92-76) ja EBT:ia (81-62) sekä kotona Forssan Alkua (62-70) vastaan.

HBA:n tehokolmikko pelintekijä Sara Bejedi (22.4/5.8/3.0) sekä sisäpelaajat Elina Arike (8.6/4.2) ja peräti 194-senttinen Awak Kuier (13.8/8.4/3.4/1.8r/2.2t) ovat olleet avauksessa kaikissa viidessä ottelussa. Rosa Lehti (3.6/7.8), Lotta Vehka-aho (6.6/3.0/3.0) ja Anna Kahelin (6.4/2.0) ovat jakaneet kaksi muuta avausviisikon paikkaa. Silja Viita (2.3/1.5), Nea Kuisma (2.6/3.2), Latifa Amzil (4.3/1.7) ja Ebba Pekonen (2.4/1.4) ovat keränneet viisikon jälkeen eniten peliminuutteja.

Kouvottaret – HBA perjantaina 2.11. klo 18:30 tutulla Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kouvottaret kauden neljänteen voittoon.