Kouvottaret haastaa välierissä hallitsevan mestarin

Kouvottaret teki paikallista koripallohistoriaa kaksi päivää sitten etenemällä naisten korisliigan välieriin, neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin. Puolivälierissä Kouvottaret kaatoi täyden viiden ottelun sarjassa (3-2) Forssan Alun todella fyysisten, tiukkojen ja tunnepitoisten otteluiden jälkeen. Välierissä Kouvottaret saa vastaansa hallitsevan Suomen mestarin Peli-Karhut joten Kymenlaakson derbyä on luvassa tälle keväälle vielä kolmesta viiteen ottelua lisää. PeKa vei joukkueiden runkosarjakohtaamiset nimiinsä voitoin 2-1.

Nyt eletään hienoa aikaa, toivottavasti fanit jatkavat matkaa kanssamme – Mika Hartonen

Alkuun nopea perkaus puolivälieräsarjaan Kouvottaret – Forssan Alku. Lähtökohta oli kimurantti. Kouvottaret lähti sarjaan kotiedun turvin, mutta toisaalta Alku oli voittanut kaikki kolme runkosarjakohtaamista. Kaiken lisäksi FoA varasti kotiedun heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussa (63-72) joten kauden keskinäiset olivat forssalaisille jo 4-0. Mutta annas olla. Hieman jo veitsi kurkulla Forssaan lähtenyt Kouvottaret maksoi potut pottuina ja kairasi ensimmäisen voiton forssalaisista vierasparketilla tärkeään saumaan (72-86).

Kolmas ottelu oli tiukka kuin mikä, mutta FoA onnistui voittamaan jälleen Kouvolassa (64-70) siirtäen sarjan katkaisumahdollisuuden jo seuraavaan kotiotteluunsa. Kouvottaret lähti Forssaan selkä seinää vasten ja vain voitolla runkosarjan kolmosen kausi jatkuisi pidemmälle kevääseen. Kouvottaret oli voittamassa ottelua jo varsinaisella peliajalla, mutta lopulta tarvittava voitto taisteltiin jatkoajan kautta (82-87). Sarja tasan 2-2 ja ratkaiseva ottelu Kouvolassa.

Game 5 ja kotiluola. 754 katsojaa ja huikea tunnelma läpi ottelun. Kouvottaret ei jättänyt kentällä mitään sattuman varaan. Taret vei nimiinsä kaikki jaksot ja johti ottelua alusta loppuun. Puolustus oli rautaa ja paikoitellen hyökkäys toimi kuin tanssi. Koko puolivälieräsarjan ainoa selvä voitto (75-51) oli tosiasia ja Kouvottaret jatkoon.

Mitä muuta kuin tulokset jäi käteen kiivaasta puolivälieräsarjasta? Neljä ensimmäistä kamppailua päättyivät vierasvoittoihin, perin merkillistä. Sarja oli äärettömän fyysinen ja molempien joukkueiden pelaajat joutuivat koville. Välillä lämpö kohosi niin kentällä kuin katsomossakin, mutta se kuuluu pleijareiden henkeen. Otteluissa oli huikea tunnelma, varsinkin Kouvottarien saama kannustus niin kotona kuin vieraissa oli uskomatonta. Kouvottaret pelasi kolme ottelua kotonaan yleisökeskiarvon ollessa mitä mainioin 594. Kouvottarien peliesitys oli sarjan aikana nousujohteinen. Kouvottaret paransi ja kehittyi mitä pidemmälle sarja eteni, samaa ei voine, ainakaan samassa määrin, sanoa Forssan Alusta.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Nyt eletään hienoa aikaa. PeKa on viime kauden mestari ja pelannut sarjan edetessä yhä paremmin joten haaste tulee olemaan meille kova. Heillä on todella laadukas pelaajamateriaali. Me yritämme kovasti vastata heidän fyysisyyteensä, nopeaan pelitapaansa, sisäpeliinsä ja kaukoheittoihin. PeKan pelitilanneheittojen tarkkuus on koko sarjan korkein (2p 50%, 3p 35%). Heidän vahva kolmikkonsa Brittany Starling – Brooke McCarty – Linda-Lotta Lehtoranta saa muiden pelaajien vahvuudet hyvin esiin.”

”Lähdemme pelaamaan ennakkoluulotonta ja kauden parasta korista, sitä todella tarvitaan. Yritetään huolehtia vahvasta levypallopelistä, puolustukseen paluusta ja fyysisestä pelistä. Siihen tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. Myös osumatarkkuutta kauko- ja vapaaheittoihin on saatava paremmaksi. Toivottavasti fanit jatkavat matkaansa kanssamme ja pitävät meteliä mökissä sekä laittavat ämpärit laulamaan.” – Hartonen päättää.

Niin meillä kuin faneillakin tunnelma tiivistyy, joten nautitaan ja taistellaan – Kaisa Lind

Coach Hartosen sanojen siivittämänä siirrytään luontevasti tulevan välieräsarjan Peli-Karhut – Kouvottaret ruodintaan. Jos oli Kouvottarien pelin taso puolivälieräsarjassa Alkua vastaan nousujohteinen niin samaa se oli runkosarjassa PeKa:a vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa vieraissa mestarilta kunnolla käkättimeen (85-47), oikea kunnon vanhan ajan rökitys. Toinen kohtaaminen kotona Jatke Areenalla jo selvästi parempaa suorittamista, mutta edelleen perässä ja 14 pisteen tappio (77-91). Kolmas ja viimeinen runkosarjakohtaaminen jälleen vieraissa, mutta jotain oli tapahtunut kahden kuukauden aikana. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen (45-46), mutta sen jälkeen Kouvottaret otti pelin ohjat. Vahvan kolmannen jakson (9-20) siivittämänä Kouvottaret vei voiton lopulta selvästi 13 pisteellä (73-86).

Kouvottaret tahkosi siis omaa puolivälieräsarjaansa täydet viisi ottelua ja sille jäi vain kaksi päivää lepoaikaa ennen välierien alkua. Peli-Karhut vei oman sarjansa Tapiolan Honkaa vastaan puhtaasti 3-0 vaikka ottelut melkoisen tasaisia olivatkin. PeKa:lle näin kuusi huilipäivää ennen uuden sarjan alkua. Kouvottaret lähtenee välieräsarjaan paremmalla pelituntumalla kun taas PeKa paremmin levänneenä ja valmistautuneena.

Kouvottarien kapteeni Kaisa Lindille kuluva kausi on 11. pääsarjatasolla, mutta vasta ensimmäinen, kun joukkueensa etenee mitalipeleihin: ”Lähdetään super hyvillä fiiliksillä välieriin huikean ja tasaisen puolivälieräsarjan jälkeen. PeKa on monella tavalla hyvin erilainen joukkue kuin FoA, eli kahdessa päivässä pitää taas pystyä omaksumaan uusia juttuja niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin.”

”PeKa:lla on laaja, taitava ja kokenut rosteri. Hallitseva mestari lähtee ehdottomasti sarjaan ennakkosuosikkina, joten me pääsemme pelaamaan ilman paineita. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että asioita tehtäisi yhtään huonommin tai ettei itse uskottaisi joukkueeseemme. Niin meillä kuin faneillekin tunnelma sen kun tiivistyy, joten nautitaan ja taistellaan.” – Lind jatkaa.

Seuraavassa joukkue- ja pelaajavertailussa käytetään pudotuspelien tilastokeskiarvoja.

Peli-Karhut arvioitu avausviisikko: 164-senttinen takamies Brooke McCarty (15.7/2.3/6.7/1.3r), 172-senttinen takamies Laura Lehtoranta (5.7/2.3/1.0), 178-senttinen takamies Linda-Lotta Lehtoranta (12.7/1.3/4.0/1.3r), 181-senttinen laituri Daniela Wallen (14.0/7.3/3.3/4.0r) ja 183-senttinen sentteri Brittany Starling (23.3/15.0/4.0, teh 33.3).

Peli-Karhut penkiltä: Noora Järvikangas (4.3/2.0), Ellen Järvinen (0.7/0.0), Minna Sten (0.0/1.7), Reetta-Sofia Tulkki ja Matilda Mässeli.

Kouvottaret arvioitu avausviisikko: 165-senttinen takamies Taeler Deer (17.2/4.4/7.2/1.8r), 165-senttinen takamies Maria Koskinen (6.4/2.6/1.2r), 184-senttinen laituri Camille Zimmerman (22.2/9.6/3.4/2.2r), 182-senttinen laituri Veera Välimaa (6.4/3.2/1.2) ja 185-senttinen sentteri Claire Lamunu (14.4/13.0/1.6/2.2r/1.4t).

Kouvottaret penkiltä: Kaisa Lind (4.8/2.6/1.0), Roosa Frimodig (3.2/2.0), Henriikka Vähäuski (0.7/0.7), Emma Virtanen, Juuli Piiroinen ja Hanna Aho.

Loppuun Kouvottarien kapteenin terveiset upeasti koko kauden kannustaneelle joukkueen kannattajajoukolle: ”Mahtavat Taret -fanit, nyt on erinomainen tilaisuus todistaa, kenellä on Kymenlaakson äänekkäimmät rummut ja huudot! Nähdään niin koti- kuin vieraspeleissäkin.” – Kaisa

 

Välierien ohjelma:

1.4. maanantai klo 18:30 Karhuvuoren urheilutalo, Kotka

3.4. keskiviikko klo 18:30 Jatke Areena, Kouvola

5.4. perjantai klo 18:30 Karhuvuoren urheilutalo, Kotka

7.4. sunnuntai klo 17:00 Jatke Areena, Kouvola (tarvittaessa)

10.4. keskiviikko klo 18:30 Karhuvuoren urheilutalo, Kotka (tarvittaessa)