Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

Kouvottaret hakee keskiviikkona jo neljättä kotivoittoa

Mainiosti kauden aloittanut Kouvottaret (4/2) jatkaa savottaansa keskiviikkona kun Jatke Areenan parketille saadaan kuluvalta kaudeltakin tuttu vastustaja Forssan Alku (4/2). Joukkueet majailevat sarjataulukossa tasapistein sijoilla kolme ja neljä. Kouvottaret kohtasi forssalaiset vieraissa reilut pari viikkoa sitten ja silloin Alku oli Feeniksillä vahvempi pistein 75-62. Sarjapisteiden poiminnan lisäksi pyritään keskiviikkona maksamaan myös hieman kalavelkoja takaisin, katsotaan kuinka käy.

Huonon ja hyvän hetken vaihtelu ottelun sisällä ei saa olla liian suuri – Mika Hartonen

Kouvottarien kausi on alkanut positiivisissa merkeissä. Jo pre-seasonilla joukkueessa oli aistittavissa hyvä yhdessä tekemisen meininki ja mikä tärkeintä erinomainen joukkuehenki. Nauru ja hymy on harjoituksissa edelleen herkässä vaikka kaikki painavat 100 lasissa ja kilpailevat terveellä tavalla toisiaan vastaan. Sama asenne ja positiivisuus on saatu siirrettyä myös itse otteluihin. Pelaajat nauttivat siitä mitä tekevät ja toivottavasti se välittyy myös katsomoon saakka.

Mutta sitten kylmiin faktoihin. Kouvottaret on kokenut ainoat tappionsa vieraissa kun sarjapisteet ovat jääneet saamatta Vimpelin Vedon (78-66) ja yllä mainitun Forssan Alun vieraana. Kouvottaret on voittanut vieraissa ToPo:n (73-84) sekä kotonaan kaikki kolme otteluaan kun ensin Kuusankoskella kaatuivat Tapiolan Honka (72-61) sekä EBT (87-70) ja kauden ensimmäisessä ottelussa tutulla Jatke Areenalla HBA (74-69). Kahdessa viimeisessä ottelussa on ollut ilahduttavaa huomata kuinka kotimaiset pelaajat ovat nostaneet hyökkäyspäässä tasoaan merkittävästi. On koko joukkueen etu, että tehot jakautuvat useiden pelaajien kesken.

Ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Feeniksillä Kouvottaret oli melkein koko matsin ajan takaa-ajajan roolissa. Välillä päästiin iholle ja haastettiin hyvin, mutta sitten kotijoukkue onnistui jälleen pienessä runissaan. Viimeisen jakson alkuun Forssa nykäisi 10 pisteen runin (59-43) ja ottelu alkoi näyttää kypsältä koriin korjattavaksi. Kouvottaret pyristeli vielä hetken vastaan, mutta lopulta ero kasvoi 19 pisteeseen (69-50) ja siinä vaiheessa ei katiskasta enää ollut ulospääsyä. Kouvottaret onnistui lopussa kirimään hieman siimaa sisään, mutta eroksi jäi lopulta vielä 13 pistettä (75-62, 36-31). Forssalaisten tehokkaimmat olivat Mia Loyd (25/10), Emily Kinneston (16/5/3/5r) ja Hanna Vapamaa (10/6/2). Kouvottarien tehopelaajat olivat Camille Zimmerman (21/12/3/4r), Claire Lamunu (18/8/2r/2t) ja Taeler Deer (16/1).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Forssa on aina ollut kahden vuoden aikana meille haasteellinen vastustaja. Joukkue on pelannut kauden alun hyvin. Forssan amerikkalainen Loyd on joukkueensa moottori. Hän on vahva 1-1 pelaaja ja meille todellinen haaste. Kotimaisista pelaajista Hanna Vapamaa on nostanut tasoaan kauden alussa ja kolmen pisteen heitto on uponnut tarkasti. Lisäksi Emily Kinneston luo tilanteita palloskriineistä ja on haaste nopeudellaan.”

”Oman pelin tasoa on nostettava sekä huonon ja hyvän hetken vaihtelu ei saa olla liian suuri. Korinaluskamppailu ja 1-1 tilanteet nousevat isoon rooliin sekä joukkuepuolustus. Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutamme niitä, niin se ratkaisee” – Hartonen päättää.

Forssan Alku on voittanut kolmesta kotiottelustaan kaksi ja sama on saldo vierasotteluissakin. Alku on voittanut kotonaan Vimpelin Vedon (85-78) ja Kouvottaret, mutta hävinnyt PeKa:lle (63-83). Vieraissa voitot ovat tulleet Torpan Pojista (76-84) ja HBA:sta (62-70), mutta EBT (81-66) oli tällä kertaa vahvempi.

Kuten coach Hartonen puheenvuorossaan edellä totesi, lokakuun pelaajaksi valittu laituri Mia Loyd (23.8/10.7/3.0), pelintekijä Emily Kinneston (14.8/5.3/3.7/4.2r) ja tarkkakätinen laituri Hanna Vapamaa (11.7/7.2/2.8/2.3r) ovat joukkueensa terävimmät syömähampaat. Kovinta tulitukea antavat Meral Bedretdin (5.8/2.8/2.0) ja Ella Salminen (7.0/4.2). Kaikissa kuudessa ottelussa ovat pelanneet myös Julia Heinonen (3.0/1.3) ja Jovana Stojanovski (2.2/0.7). Peräti 191-senttinen sisäpelaaja Elli Koskinen (4.6/4.0) oli sivussa viimeisestä ottelusta.

Kouvottaret – Forssan Alku keskiviikkona 7.11. klo 18:30 Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan!