Kouvottaret hakee voittoputkelle jatkoa lauantaina

Kouvottaret (6/0) hakee kauden neljännessä kotiottelussaan jatkoa kuuden ottelun mittaiselle voittoputkelleen. Vimpelistä vieraaksi saapuva Veto (1/4) on voittanut vasta kertaalleen, mutta on myös pelannut 1-2 ottelua muita vähemmän. Joukkueet ovat kohdanneet pääsarjatasolla 9 kertaa Vimpelin johtaessa 5-4. Viimeiset kaksi kohtaamista ovat kuitenkin päättyneet Kouvottarien voittoon.

Kouvottaret johtaa sarjaa puhtaalla pelillä. Sen käsittelyssä ovat kärkijoukkueista kaatuneet kakkonen Peli-Karhut (84-73), kolmonen Forssan Alku (74-61), viides EBT (61-73) ja seitsemäs Catz (87-63). Näistä vain EBT on kohdattu vieraissa.

Naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Claire Lamunu: ”Kausi on alkanut osaltamme mukavissa merkeissä. Olen siitä tietysti hyvilläni ja joukkueestamme todella ylpeä. Toisaalta kausi on todella pitkä ja töitä on vielä paljon tehtävänä parantaaksemme joukkuepelaamistamme ja pysyäksemme kilpailukykyisenä. Jokainen joukkue parantaa kauden edetessä ja meidän pitää tehdä samoin.”

Naisten Korisliigan lokakuun pelaaja Claire Lamunu pelaa Kouvottarissa toista kauttaan.

”Vimpelillä on hyviä pelaajia ja hyvä joukkue. Meidän on oltava valmiina heti ottelun alussa jotta saamme pelimme heti käyntiin ja pystymme pelaamaan kotiyleisön edessä hyvän ottelun.” – aprikoi Lamunu lauantain ottelua.

”Olen iloinen ja nöyrä valinnastani kuukauden pelaajaksi. Kiitän jumalaa sekä joukkuekavereitani ja valmentajiani jotka ovat olleet tukenani ja auttaneet tämän saavuttamisessa. Valintani oli minulle iso yllätys.” – toteaa Lamunu valinnastaan lokakuun pelaajaksi.

Vimpelin Veto on sarjassa yhdeksäntenä yhdellä voitolla ja neljällä tappiolla. Toistaiseksi ainoan voittonsa joukkue otti juuri viime kierroksella kun se voitti kotonaan sarjajumbo Hyvinkään Pontevan 30 pisteellä (82-52). Ponteva on vielä seitsemän pelin jälkeen ilman voittoa.

Vimpelin ulkomaalaistrio 183-senttinen laituri Amy Griffin (19.6/7.6/2.4/1.6r) – 185-senttinen laituri Abria Trice (23.2/9.6/1.4/2.4r/2.0t, teh 26.4) – 188-senttinen sentteri Jamee Swan (10.4/11.0/2.2/2.4r/1.6t) ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä. Griffin pelaa Vimpelissä jo toista peräkkäistä kauttaan.

Kapteeni Kaisa Lind on ollut alkukaudesta joukkueensa kotimaisten pelaajien tehokkain, 7.0 pistettä ja 4.2 levypalloa ottelua kohden.

Vimpelin Vedon kotimaisista pelaajista suurimmat peliminuutit keräävät Riikka Kujala (2.8/1.4/2.6), Taru Timo (6.6/2.0), Anni Kujala (5.7/2.3) ja Miina Lapila (2.8/1.0/1.4). Kukin pelaa 20 minuuttia tai yli. Lopuista tehoista ja minuuteista vastaavat Minttu Isoranta (3.4/3.0) ja Pihla Jaatinen (0.6/0.0).

Kouvojen päävalmentaja Mika Hartonen: ”Vimpeli pyrkii hyökkäämään voimakkaasti 1-1 kohti koria. He varmasti laittavat kaiken likoon. Perinteisesti heillä on laadukkaat ja hyvin skoraavat jenkit, joita kotimaiset tukevat. Vimpeli on hyvin kenttää juokseva joukkue.”

”Meidän on pystyttävä vastaamaan näihin Vimpelin vahvuuksiin. On pelattava hyvää levypallopeliä, sillä Veto tulee kovaa hyökkäyslevypalloihin. Meidän on pelattava joukkueena ja pystyttävä toteuttamaan omia vahvuuksia paremmin. Hyvien ja huonojen hetkien pituuksilla pelin sisällä on suuri merkitys ja meidän pitää päästä määräämään pelin tempo. Toivottavasti halli täyttyy Taret faneista ja tunnelma on korkealla.” – Hartonen jatkaa.

Kouvottaret – Vimpelin Veto lauantaina 2.11. klo 17:00 Jatke Areenalla Kouvolassa. Tervetuloa mukaan tunnelmaan.