Kouvottaret ja Alku kärkikamppailussa keskiviikkona

Kouvottaret (17/4) palaa viikon treenitauon jälkeen tositoimiin keskiviikkona jolloin sarjakakkosen vieraaksi kotiluolaan saapuu kolmantena oleva Forssan Alku (14/7). Molemmilla joukkueilla on runkosarjassa jäljellä enää kuusi ottelua joten pisteiden merkitys, varsinkin keskinäisissä otteluissa on todella suuri. Kouvottaret johtaa kauden keskinäisiä otteluita voitoin 2-0.

Kouvottaret pelaa neljättä kautta pääsarjatasolla. Tuloksellisesti, tässä vaiheessa kautta ainakin runkosarjan osalta, tämä taival on ollut nousujohteinen. Kouvottaret on tukevasti runkosarjan kakkospaikalla, mutta sarjakärki PeKa:n (18/3) ohittaminen on jo vaikeata vaikkakaan ei ainakaan teoriassa mahdotonta. PeKa on kaksi sarjapistettä edellä, mutta keskinäisten voittojen (2-1) johdosta Kouvottarien pitäisi voittaa kaksi matsia piikkipaikalla olevia kotkalaisia enemmän.

Kouvottarien takana Forssan Alku ja Tapiolan Honka (14/7) ovat tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä. Lappeenrannan Catz (13/8) taistelee niin ikään vielä kotiedusta pudotuspeleihin. Kuudentena oleva EBT (9/12) on jo tästä taistelusta ulkona. Kouvottaret kohtaa kuluvan viikon lauantaina kotonaan Catzin ja runkosarjan päätöskierroksella Hongan niin ikään Jatke Areenalla. Nämä kolme kotiottelua (Alku, Catz ja Honka) ovat avainasemassa kun mietitään lopullisia runkosarjan sijoituksia ja lähtökohtia pudotuspeleihin. Kolmikon lisäksi Kouvottaret kohtaa vielä EBT:n ja Torpan Pojat (6/15) vieraissa sekä Vimpelin Vedon (5/16) kotona.

Kouvottarien Claire Lamunu (15.3/11.4/2.9) loukkaantui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa joulukuun puolivälissä. Lamunu palasi kentälle vajaa kaksi kuukautta myöhemmin ja on paluunsa jälkeen pelannut kaksi ottelua.

Kouvottaret johtaa keskinäisissä otteluissa Alkua (2-0) ja on pelannut Catzia (1-1) sekä Honkaa (1-1) vastaan tasan. Catz ja Honka tappiot ovat tulleet vieraissa. Kouvottarien etu onkin kohdata kaksikko vielä kotiluolassaan. Esimerkiksi Honka on voittanut kaikki kauden kotiottelunsa (11/0), mutta vieraissa joukkue on voittanut vain kolmesti (3/7). Catz on voittanut vieraissa lähes puolet otteluistaan (5/6) ja keskiviikon vastustaja FoA on kerännyt kauden aikana kuusi vierasvoittoa (6/4). Kouvottaret on hävinnyt kotonaan vain kerran (9/1) kun PeKa haki sarjapisteet tiukan taistelun päätteeksi kuuden pisteen marginaalilla (74-80).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Forssan Alku on meille kova haaste. Joukkue on hyvin fyysinen ja pelaa kovaa puolustaen. Uusi amerikkalainen Calloway on tuonut lisää kaukoheittovoimaa joukkueeseen. Kotimaisista Taru Tuukkasen johdolla on joukkue täynnä laadukkaita pelaajia. Meral Bedretdin ja Anni Mäkitalo johtavat takakenttää. Ella Salminen ja Laura Saarinen tuovat kokoa ja fyysisyyttä korin alle.”

”Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutamme niitä kentällä, niin se ratkaisee. Oman pelin taso on pidettävä edelleen korkeana ja mahdollisimman ehjänä. Korinaluskamppailu ja 1-1 -tilanteet sekä joukkuepuolustus nousevat isoon rooliin. Toivottavasti Jatke Areena täyttyy Taret kannattajista ja saadaan kunnolla meteliä mökkiin. Varmasti iso peli kyseessä.” – Hartonen jatkaa.

Ameryst Alston (21.3/5.1/4.8) on ollut Kouvottarien tehopelaaja kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa: 26.5 pistettä, 4 levypalloa, 4 syöttöä ja 2.5 riistoa teholukemalla 24.5.

Toimitukset nostot:

1. Fyysinen peli. Kouvottaret on ollut paikoin vaikeuksissa juuri silloin kun pelataan fyysisiä joukkueita vastaan. Tämän osoitti myös viimeisin PeKa -ottelun kuten myös Cupin finaali samaa joukkuetta vastaan. Alku on erittäin fyysinen joukkue joka puolustaa erittäin kovaa. Monesti puolustus toimii juuri virheen rajamailla. Kouvottarien on pystyttävä vastaamaan forssalaisten fyysisyyteen ja esimerkiksi irtopalloista pitää taistella, ne eivät tulee hyppysiin itsestään.

2. Calloway ja Tuukkanen. Forssalaisten kokenut 42-vuotias Taru Tuukkanen (15.3/12.3/3.9) ja uusi 170-senttinen takapelaaja Keondria Calloway (17.2/3.2/2.2/1.7r) ovat ne pelaajat joiden kautta joukkueen hyökkäys rullaa. Vaikka aina puhutaan joukkuepuolustuksesta, on tämän kaksikon puolustukseen keskityttävä huolella. Tuukkanen on kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa tehnyt vahvat tehot: 24.5 pistettä, 12 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Kuusi ottelua pinkeissä pelannut Calloway on pelannut jo kaksi vahvaa ottelua, EBT:a vastaan 24 ja ToPo:a vastaan jopa 37 pistettä. Kolmoset takapelaaja on upottanut huikealla 45%:n tarkkuudella (3.7/8.2). Alku on kuitenkin joukkue josta tämän kaksikon ulkopuolelta lähes jokainen pelaaja voi hyvänä iltana iskeä tiskiin kovat tehot.

3. Arvoituksellinen vastustaja. Alku on pelannut vahvan, mutta ailahtelevan kauden. Joukkueelta voi odottaa mitä vain. Se tulee varmasti olemaan parhaimmillaan juuri pudotuspeleissä, mutta runkosarjassa taso on ailahdellut suuresti. Tammikuun lopulla Alku voitti kotonaan sarjakärki PeKa:n jopa murskaavasti 25 pisteellä (81-56), mutta hävisi reilua viikkoa myöhemmin kotonaan Vimpelin Vedolle 9 pisteellä (65-74). Suurinumeroinen voitto kotkalaisista kuitenkin osoitti forssalaisten huikean potentiaalin kun peli loksahtaa kohdilleen.

Kouvottaret – Forssan Alku keskiviikkona 19.2. klo 18:30 alkaen Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan.

Kuvat: Matti O Koskinen