Kouvottaret ja Catz Cupin välierässä keskiviikkona

Kouvottaret (13/2) ja Lappeenrannan Catz (10/5) ratkaisevat välierässään toisen naisten Cup -finalistin keskiviikkona Jatke Areenalla. Toisessa välieräparissa kohtaavat Peli-Karhut (13/1) ja Forssan Alku (9/6). Samat joukkueet pitävät myös hallussaan naisten korisliigan neljää kärkisijaa.

Kouvottaret eteni Cupin välieriin voittamalla kotonaan HBA:n pistein 94-66. Catz puolestaan voitti ensimmäisellä kierroksella vieraissa 71-80. Naisten korisliigassa joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti voittojen ollessa tasan, molemmat voittivat kotonaan. Kouvottaret voitti Jatke Areenalla selvin pistein 87-64, Catz oli puolestaan vahvempi Lappeenrannassa yhdeksän pisteen marginaalilla (77-68).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Suomen Cup on meille tärkeä. Seuraava peli on iso peli meille. Catz on parantanut peliään peli peliltä ja on meille todella kova haaste. Heillä on yksi sarjan eniten pelaavista viisikoista. Vahva ja tasapainoinen jenkkikaksikko Day ja Coville tuovat johtajuutta. Coville on lisäksi yksi sarjan parhaista hyökkäyslevypallopelaajista. Jordan pitää yllä joukkueen hyökkäystä. Unohtaa ei voi myöskään kaksikkoa Timo ja Kosonen, joiden osumatarkkuus kaarella on ollut kova. Catz on taktisesti yksi sarjan vahvimmista jengeistä.”

”Me lähdemme pelaamaan ennakkoluulotonta korista, jossa on pystyttävä noudattamaan omaa pelitapaamme. Heittopeli, joukkuepuolustus sekä levypallopelaaminen nousevat isoon rooliin. Niihin tarvitaan jokaisen pelaajan halua laittaa kaikki joukkueen eteen. Toivottavasti Jatke Areena täyttyy Taret -faneista. Jokaista tarvitaan joukkueen tukena.” – Hartonen jatkaa.

Kuten Hartonen totesi, Catzin viisikko pelaa melko kovia minuutteja: 28-36 minuutin haitariin. Edellisessä ottelussa Kouvottaria vastaan haitari oli jopa 37-38 minuuttia. Catzin tehokkaan viisikon muodostavat kotimaiset Roosa Kosonen (10.0/6.1) ja Tuulia Timo (9.3/2.0) sekä ulkomaalaisvahvistukset Jordan Jones (13.7/4.1/5.9/2.7r), Natalie Day (16.2/7.3) ja Erica Covile (18.1/13.9/2.7/2.6r).

Covile tehtaili viimeksi Kouvottaria vastaan Lamunun poissaollessa hurjat tehot: 23/19/5/3r. Tänään selviää minkälaisen otteen Kouvottarien uusin jäsen Brandi Harvey-Carr (8/2) saa Catzin tehosentteristä. Catzin penkiltä tulevat Reetta-Sofia Tulkki (3.6/1.1) ja Mari Kihlström (1.0/1.2).

Naisten Suomen Cupin välierä Kouvottaret – Catz keskiviikkona 9.1. klo 18:30 Jatke Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kouvottaret voittoon ja Cupin finaaliin. Lappeenrannasta on tulossa oma kannustusjoukko Kouvolaan, tervetuloa.