Kouvottaret ja Catz kohtaavat Jatkeella keskiviikkona

Tasapisteissä sarjassa neljäntenä olevat Kouvottaret (13/9) ja Catz (13/9) pelaavat keskiviikkona Jatke Areenan parketilla tärkeistä sarjapisteistä. Molemmat ovat jo varmistaneet pääsynsä kevään pudotuspeleihin viisi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä, mutta makoisa kotietu on tarjolla bonuksena hyvin runkosarjan päättävälle joukkueelle. Kumpainenkin joukkue tullee päätymään runkosarjan päätteeksi johonkin sijoille 2-6. Kouvottaret on voittanut joukkueiden kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista.

On pystyttävä toteuttamaan omaa pelitapaamme ja pidetään intensiteetti korkealla – Mika Hartonen

Kuuden ottelun voittoputkessa seilannut Kouvottaret kompastui edellisellä sarjakierroksella Forssassa kun koko kauden kouvolalaisia askeleen edellä keskinäisissä otteluissa ollut kotijoukkue vei voiton kahdeksan pisteen turvin (85-78, 45-45). Vahvan tammi-/ helmikuun ansiosta Kouvottaret on kuitenkin varmistanut hyvät asetelmat kauden tärkeimpiin peleihin. Hyvällä runkosarjan päättämisellä joukkue saattaa lähteä pudotuspeleihin historiallisesti jopa kotiedun turvin. Runkosarjassa Kouvottaret kohtaa vielä kotonaan Catzin (5), HBA:n (9) ja maaliskuun puolivälissä viimeisellä kierroksella Hyvinkään Pontevan (1). Vieraissa vastassa ovat Torpan Pojat (10) ja Peli-Karhut (2).

Lappeenrannan Catz on Kouvottarien kanssa hyvin identtisessä tilanteessa, mutta sen loppuohjelma runkosarjassa on ainakin ennakkoon ajateltuna hieman kouvolalaisia helpompi. Catz kohtaa Kouvottarien lisäksi vieraissa EBT:n (3) sekä kotonaan Vimpelin Vedon (10), Forssan Alun (6) ja HBA:n (9). Catz menetti joulukuun puolivälissä koko sarjan pisteykkösen Sydney Wallacen (29.3/4.2) loppukaudeksi sairastuvalle, mutta 184-senttisen laiturin Elena Reshetkon (17.5/9.5) paluu äitiyslomalta helmikuun alussa toi joukkueeseen kaivattua leveyttä ja tehoja.

Kouvottarien ja Catzin lisäksi tässä vaiheessa tiukimmin kotiedusta taistelee kolmantena oleva Espoo Basket Team (14/8) joka on kaksikkoa edellä yhden voiton verran. EBT kohtaa vielä kotonaan Catzin (5) ja Tapiolan Hongan (7) sekä vieraissa Peli-Karhut (2), Hyvinkään Pontevan (1) sekä Vimpelin Vedon (10). Myöskään Forssan Alku (11/11) ei ole vielä ulkona taistelussa kotiedusta. Toki kotietu edellyttää forssalaisilta nappiin mennyttä runkosarjan päätöstä. Peli-Karhut (15/7) ja varsinkin Hyvinkään Ponteva (17/5) ovat jo lähes varmoja kotietujoukkueita.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Lähdetään pelaamaan ennakkoluulotonta korista, jossa on pystyttävä toteuttamaan omaa pelitapaamme ja pidetään intensiteetti korkealla. Yritetään parantaa edellisestä pelistä varsinkin heittopelin ja joukkuepuolustuksen osalta. Siihen tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. Lisäksi tarvitaan sopiva ripaus onnea.”

Kouvottaret on siis voittanut Catzin kuluvalla kaudella kahdesti. Marraskuun lopulla Jatke Areenalla käydyssä ottelussa Kouvottaret marssi isonumeroiseen voittoon (88-55, 46-32) lähinnä erinomaisen pelisuunnitelman ja puolustuspelaamisen siivittämänä. Jälkimmäinen kohtaaminen tammikuun puolivälissä Lappeenrannassa oli huomattavasti tasaisempi kamppailu. Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasoihin (32-31), mutta toisella puoliajalla Kouvottaret alkoi pääsemään niskan päälle. Suurimmillaan vieraiden johto kävi 13 pisteessä (73-60) hieman ennen ottelun päättymistä. Lopulliseksi eroksi muodostui 10 pistettä (63-73).

”Catzilla on yksi sarjan eniten pelaavista viisikoista ja uusista lisäyksistä johtuen todella laadukas pelaajamateriaali. Erityisesti heillä on vahva ja tasapainoinen jenkkikaksikko Welch ja McFarland, kaksikko joka tuo johtajuutta ja saa joukkueen vahvuudet hyvin esiin. Uusimmasta kolmannesta jenkistä on vielä vaikea sanoa mitään. Reshetko on tuonut joukkueeseen kokemusta ja todella laadukkaan pelaajan. Catz on taktisesti yksi sarjan vahvimmista jengeistä” – ruotii Hartonen keskiviikon vastustajaa.

Catzilla on hyvin vahva avausviisikko, mutta sen ulkopuolelta tehoja tulee harvakseltaan. 183-senttinen sentteri Aleighsa Welch (20.5/10.9/4.2/1.8r/1.4t, teh 25.7) ja 163-senttinen takapelaaja Valencia McFarland (15.2/4.8/3.6/2.3r) ovat olleet joukkueensa tukipilarit koko kauden ajan. 174-senttinen laituri Petra Noponen (7.4/3.7) ja 183-senttinen sentteri Roosa Kosonen (8.2/5.6) täydentävät yhdessä Reshetkon kanssa lappeenrantalaisten viisikon.

Vajaa viikko sitten Catz solmi pelaajasopimuksen 170-senttisen takapelaajan Curtyce Knoxin kanssa. Knox on pelannut vuoden ammattilaisena, Israelin liigassa. Knox pelannee ensimmäisen ottelunsa Suomessa juuri Kouvottaria vastaan keskiviikkona.

Penkiltä lisää tehoja tuovat pääasiallisesti Tinna Rantalainen (4.7/2.1), Karoliina Rytkönen (5.3/2.3), Johanna Timperi (2.4/1.6) ja Jemina Vidgren (1.0/1.2).

Kouvottaret – Catz keskiviikkona 20.2. klo 18:30 Jatke Areenalla.

Kuvat: Mikko Tahvanainen ja Niko Toivonen