Kouvottaret jatkaa kotiedun metsästystä kotisalissa

Sarjanelonen Kouvottaret (14/10) ja seitsemäntenä majaileva Helmi Basket (8/15) kohtaavat naisten korisliigassa perjantai-iltana Kouvolan Jatke Areenalla. Molemmille joukkueille kyseessä on tärkeä ottelu runkosarjan lähestyessä vääjäämättä loppuaan. Kouvottaret taistelee pudotuspelien kotiedusta ja HBA puolestaan pääsystä pudotuspeleihin. Kouvottaret on voittanut molemmat kauden kaksi kohtaamista.

HBA:lla on Kouvottarien tavoin vielä runsaasti panosta runkosarjan neljässä viimeisessä ottelussaan. Vieraissa vain kaksi voittoa napannut joukkue joutuu pelaamaan neljästä ottelustaan peräti kolme vieraissa, Kouvottaret, PeKa ja Catz. Sarjataulukon puolivälin alapuolella kolme tasapistein olevaa joukkuetta taistelevat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. HBA:n lisäksi kolmikkoon kuuluvat Vimpelin Veto ja Tapiolan Honka. Yksi näistä jää siis pudotuspelien ulkopuolelle.

HBA on pelannut kotonaan (6/6) mainiosti, mutta kuten todettua, vieraissa (2/9) on ollut rutkasti hankalampaa. Helsinkiläiset ovat olleet viime otteluissaan hyvässä vedossa sillä viimeisestä 10 ottelustaan joukkue on voittanut neljä ja samalla suhteella ovat menneet myös viimeiset viisi ottelua (2/3). Kuudesta tiukasta ottelustaan joukkue on voittanut kaksi.

Kouvottaret taistelee kolmessa viimeisessä runkosarjaottelussaan ihan tosissaan pudotuspelien kotiedusta. Taret käy kamppailua kahdesta jäljellä olevasta kotietupaikasta lähinnä Catzin (15/9) ja varsinkin EBT:n (14/9) kanssa. Kuntopuntarissa EBT on hieman muuta kaksikkoa heikompi sillä se on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan vain neljä kun Kouvottaret ja Catz ovat voittaneet seitsemän. Hyvällä loppukirillä myös Forssan Alku (11/12) voi ilmoittautua vielä taistoon mukaan. Todennäköisintä kuitenkin on, että Alku sijoittuu kuudenneksi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HBAlla on eniten naisten maajoukkuepelaajia koko sarjassa, joten joukkue on viisikon osalta todella vahva. Joukkueella on pelissä paljon panosta taistelussa playoff -paikassa. Awak Kuier on sisäpeliuhka ja antaa kokoa joukkueeseen.  HBA menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaan. Joukkue harjoittelee yhdessä enemmän kuin muut. Sara Bejedi on joukkueen keskeisin pelaaja ja Lotta Vehka-aholla on ollut hyvä kausi.”

”Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutus onnistuu käytännössä, niin se ratkaisee. Tarkoitus on saada joukkueesta kaikki irti ja jokaisen pelaajan merkitys on tärkeää. Puolustuspelin merkitys korostuu huomenna.” – Hartonen päättää.

HBA:n avausviisikossa kaikissa kauden otteluissa ovat olleet takapelaaja Sara Bejedi (20.8/6.6/4.9/1.5r) sekä ison pään Elina Arike (9.4/5.6/1.5/1.2r) ja peräti 194-senttinen Awak Kuier (18.4/11.0/2.8/1.3r/2.2t, teh 23.9). Myös laiturit Anna Kahelin (4.9/2.8/1.4) ja Lotta Vehka-aho (10.4/2.3/2.5/1.5r) ovat olleet ahkerasti avauksessa. Saga Ukkonen (3.2/1.0), Rosa Lehti (3.1/5.3/1.4), Ebba Pekonen (2.9/1.3/1.5), Silja Viita (4.7/2.7/1.1) ja

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen: ”Sarjan paras palloscreenhyökkäys vastassa.  Kotiottelussamme kouvolalaiset laittoivat puolustuksemme aivan palasiksi ja onkin mielenkiintoista nähdä, olemmeko oppineet tässä välissä jotain puolustamisen jalosta taidosta.”

Kouvottaret – HBA perjantaina 1.3. klo 18:30 Jatke Areenalla Kouvolassa. Tervetuloa mukaan lehtereille kannustamaan Kouvottaret voittoon.

Kuva: Mikko Tahvanainen