Kouvottaret jatkaa kuskin paikalla Naisten Korisliigassa

Pyhäinpäivän Naisten Korisliigan kamppailuun Mansikka-ahon legendaarisessa koripallopyhätössälähdettiin epätasaisista asetelmista. Kotijoukkue Kouvottaret (6/0) oli vienyt kaikki kauden kuusi runkosarjapeliään voitokkaiden harjoituspelien jatkoksi. Sen sijaan vierailijajoukkue Vimpelin Vedon (1/4) voittosarakkeessa loisti yksi ainokainen merkintä kaikkiaan viidestä pelatusta pelistä. Mutta kuten niin usein ennenkin, ennakkoasetelmat heitettiin romukoppaan ottelun alkajaisiksi. 

Avauskorin jälkeen kotijoukkue joutui takaa-ajajan rooliin. Vieraat Pohjanmaalta tulivat peliin nälkäisempinä, ja kotijoukkueella oli vaikeuksia oman pelinsä käynnistämisessä aina toiselle kymmenminuuttiselle saakka. Kotijoukkueen oma rytmi oli hakusessa ja heitotkin kolisivat rautoihin, kun taas vastustajan heitot löysivät tiensä renkaan läpi ajoittain helponkin oloisesti. Kaikkiaan avauspuolikkaalla Kouvottaret peluutti kahdeksaa pelaajaa Ameryst Alstonin ja Camille Zimmermanin urakoidessa kovimmat minuutit.

Lokakuun pelaajaksi valittu Claire Lamunu valittiin myös tämän ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Ensimmäisen kerran vahvaa alkukautta pelaava kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon, kun puoliaikaan oli enää vajaat kaksi minuuttia aikaa. Kotiyleisön avatessa äänijänteitään, nimenomaan yhtenäisenä ja vahvana joukkueena tunnettu Kouvottaret alkoi löytää sykettä ja rentoutta omaan peliinsä. Tauolle poistuttiin Kouvottarien johtaessa niukasti 41-38, kun Vimpelin Amy Griffin pussitti Jatke Areenan yleisön harmiksi puhtaan kahden pisteen kaukoheiton summerin soidessa. 

Tauon jälkeen Kouvottaret tuli parketille selvästi energisempänä ja päättäväisempänä. Yleisö nautti samaan aikaan kotijoukkueen tehokkaista hyökkäyskuvioista ja vastustajan raudanmakuisista heittoyrityksistä. Vimpelin valmennuksen taivaalle alkoi kerääntyä tummia pilviä toisen puolikaan alkuminuuteilla, kun East Carolinasta Pohjanmaalle rekrytoitu Abria Trice kuittasi itselleen jo neljännen henkilökohtaisen virheensä. Samaan aikaan joukkuetoveri Coloradosta, Jamee Swan, oli antanut kaikkensa ja kovat minuutit alkoivat painaa silminnähden. Tässä vaiheessa Kouvottaret haistoi tilaisuutensa tulleen.

Kouvojen edellinen toiminnanjohtaja Eero Lehtinen teki viikonlopun kestävän comebackin Kouvolaan ja tutuille lehtereille. Lehtisessä on myös tähtireportterin ainesta kuten tämä hänen tuottamansa otteluraportti hyvin osoittaa.

Viimeiselle kympille kotijoukkue pääsi jo yhdentoista pisteen johdossa (63-52). Kouvottarien johto venähti ensimmäisen kerran kahteenkymmeneen pisteeseen Kaisa Lindin onnistuneen kolmosen jälkeen, kun pelikellossa oli jäljellä vielä reilut kolme minuuttia. Sarjaa johtavan kotijoukkueen amerikkalaiskolmikko otettiin huilaamaan ottelun viimeisiksi kahdeksi minuutiksi ja samalla joukkueen nuoret lupaukset saivat mahdollisuuden arvokkaisiin Korisliiga-minuutteihin.

Loppunumeroiksi Kouvolan pitkään ja ansiokkaaseen koripallohistoriaan kirjattiin selkeät luvut 82-64, ja hyväilmeinen kotijoukkue jatkaa kauttaan puhtaalla saldolla Naisten Korisliigan kärjessä. 

Manskarille ja Kouvolaan on aina hienoa palata, kiitos jälleen lämpimästä vastaanotosta ja kahdesta voitokkaasta kotipelistä viikonlopun kruunuksi!

Eero Lehtinen