Kouvottaret jatkaa runkosarjan voiton metsästystä lauantaina

Sarjakakkonen Kouvottaret (19/4) jatkaa lauantaina vahvaa runkosarjaansa Espoossa kun joukkue matkustaa kuudentena majailevan EBT:n (11/12) vieraaksi. Kun runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta, jatkaa Kouvottaret edelleen runkosarjan voiton tavoittelua tasapisteissä kärjessä olevan PeKa:n (19/4) kanssa. Kouvottaret on voittanut EBT:n tällä kaudella kahdesti (2-0) tehden kummassakin ottelussa 73 pistettä (61-73 ja 73-69).

Kouvottaret lähtee ottelun kolmen ja EBT kahden ottelun voittoputkessa. EBT on voittanut kotonaan hieman yli puolet otteluistaan (6/5) ja Kouvottaret taasen vieraissa kahdeksan ottelua (8/3). Kouvottaret on voittanut viimeiset kaksi vierasotteluaan.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Omassa tekemisessä on tärkeää keskittyä omaan tekemiseen molemmissa kenttäpäädyissä. Pitää pärjätä 1-1 tilanteissa, pelata joukkueena sekä juosta hyvin kenttää molempiin suuntiin. Varsinkin puolustuslevypallopelin tärkeys tulee korostumaan EBT:tä vastaan eli oman korin suojelu.”

”EBT on hyvä joukkue, laadukas materiaali ja nopeaan peliin pyrkivä joukkue, joka on kauden aikana pelannut todella intensiivistä korista. Joukkueessa on kaksi todella hyökkäysvoimaista vahvistusta Boag ja Little, jotka ovat myös todella hyviä levypallopelaajia ja syöttäjiä. Lisäksi Sanni Tuomisto on pelannut kauden todella hyvin ja on yksi sarjan parhaista nuorista pelaajista. Ulriikka Nuolikoski on palannut EBT:hen ja joukkueeseen lisää tulivoimaa. Toivottavasti Taret -fanit löytävät itsensä Espoonlahteen ja tuovat meteliä mökkiin.” – perkaa Hartonen vastustajaa.

Toimituksen nostot:

1. Levypallopeli. Vastakkain on sarjan kaksi levypallojoukkuetta. Sama pätee hyökkäyslevypalloihin. EBT (17.7) on sarjan ykkönen hyökkäyslevyissä ja Kouvottaret kolmas (14.7). Kumpi hallitsee levypalloja ja lisäksi saa hyödynnettyä ne pisteiden muodossa paremmin, on vahvoilla.

2. Heittopeli. Kouvottaret on paperilla huomattavasti parempi heittojoukkue kaikilta etäisyyksiltä, tämä pitää myös konkretisoida itse pelissä. EBT on ykkönen hyökkäyslevypallojen lisäksi riistoissa (9.7) ja näiden kahden turvin se saa ottelua kohden runsaasti heittopaikkoja. Kouvottarien pitää pärjätä puolustuslevyissä ja pitää pallosta huolta jolloin vastustajan heittomäärä alenee.

3. Inga Orekhova. Neljä vuotta pelikentiltä sivussa ollut Orekhova on pelannut urallaan kovissa sarjoissa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka ison avun EBT tulee konkarista vielä saamaan. Ensimmäisessä ottelussaan 30-vuotias Orekhova jäi vielä pisteittä kun kolmoset (0/7) kolisivat raudoissa, mutta parempaa lienee luvassa tulevissa otteluissa.

EBT – Kouvottaret lauantaina 29.2. klo 17:00 Espoonlahden urheiluhallilla.

Kuvat: Tuula Aronen