Kouvottaret keskiviikkona pistejahtiin Hyvinkäälle

Tukevasti naisten korisliigan kakkospaikalla majaileva Kouvottaret (16/4) on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta luonnollisesti viime kaudella neljänneksi sijoittunut ryhmä janoaa mahdollisimman hyvää sijoitusta runkosarjasta. Keskiviikkona Taret matkustaa toistamiseen tällä kaudella Hyvinkäälle Pontevan (2/18) vieraaksi.

Kouvottaret on voittanut muut joukkueet naisten korisliigassa vähintään kertaalleen, mutta väkivahva Peli-Karhut (17/3) on osoittautunut ”ikäväksi” vastustajaksi. Toki Kouvottaret voitti runkosarjan alussa PeKa:n kotonaan, mutta kolme viimeistä kohtaamista ovat päättyneet kotkalaisten voittoon kun mukaan lasketaan Cupin finaali. Hyvinkään Pontevan, keskiviikon vastustajan, Kouvottaret on voittanut kauden aikana molemmilla kerroilla. Martinhallilla marginaali oli 21 (57-78) ja Jatke Areenalla 20 (90-70) pistettä.

Pontevan kausi on ollut alusta lähtien haastava. Kausi alkoi 14 peräkkäisellä tappiolla kunnes vihdoin tammikuun viidentenä päivänä oli avausvoiton vuoro. Ponteva voitti kotonaan Vimpelin Vedon pisteellä (61-60). Jatkoa seurasi heti seuraavassa ottelussa Torpan Pojat kaatui vieraskentällä viiden pisteen marginaalilla (70-75). Tämän jälkeen Pontevan saldona on jälleen vain tappioita, yhteensä neljä kappaletta.

Kouvottarien Claire Lamunu (16.0/11.9) teki viime ottelussa väkevän paluun pelikentille lähes kahden kuukauden sivussa olon jälkeen. Sentteri kirjautti paluuottelussaan 28 pistettä ja 13 levypalloa mainiolla 34 teholukemalla. Kuva: Matti O Koskinen

Ponteva on sarjassa viimeisenä (10) eikä sijoituksen nostaminen ole helppoa kun yhdeksäntenä oleva ViVe (5/15) on kolme voittoa hyvinkääläisten edellä. Hyvinkääläiset ovat tehneet koko sarjassa vähiten pisteitä (62p) ja toisaalta päästäneet eniten (83p). Joukkue pelaa yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, tosin Kristina Baltic (18.6/11.2/4.3/1.2r, teh 24.0) on pelannut vahvasti. Tästä huolimatta joukkueen tilanne on hyvin haastava, jopa vaikea.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HyPo on mennyt kauden aikana edetessä todella paljon eteenpäin.Fyysisesti pelaava ryhmä on meille todella kova haaste. Kahdeksan pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää hyvin ja pyrkii nostamaan pelin intensiteettiä. Heti alussa on oltava valmis, jotta HyPo:n kaataminen onnistuu. Pelaajista Titta Lepistön ja Kika Balticin merkitys joukkueelle on suuri. Nea Kuisma on myös parantanut peliään vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi nuoret takapelaajat ovat joukkueen keskeisiä pelaajia.”

”Lähdemme oman pelaamisen kautta ja pyritään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa molemmissa kenttäpäädyissä. Varsinkin puolustus- ja kamppailupelin merkitys on suuri. Kaikki likoon ja on uskottava itseemme sekä yhdessä tekemiseen. Toteuttamisen taso ratkaisee.” – Hartonen jatkaa.

Camille Zimmerman pelasi väkivahvan tammikuun. Viidessä ottelussa laiturin tehot olivat 24.2 pistettä, 13.2 levypalloa, 4.8 syöttöä ja 3.0 riistoa ottelua kohden. Teholukema osoitti huikeata 32.6 lukemaa. Kuva: Niko Toivonen

Toimituksen nostot:

1. Pontevan aggressiivinen ja palloon painetta laittava puolustus. Kouvottarilla on ollut molemmissa keskinäisissä otteluissa hetkiä jolloin Pontevan puolustus on tuottanut ongelmia. Vierasottelussa hyvinkääläiset veivät ensimmäisen puoliajan nimiinsä vahvalla tekemisellään. Kouvottaret ei ollut riittävän fyysinen edellisissä PeKa -otteluissaan, Pontevaa vastaan fyysinen pelaaminen on jälleen avainasemassa.

2. Materiaalin laaja peluuttaminen. Pontevan valmius ja pyrkimys kovan intensiteetin peliin ei mahdollista Kouvottarien pelaamista pienellä rotaatiolla. Kaikkia kymmentä pelaajaa tarvitaan ja jokaisen pitää olla valmis pelamaan fyysisesti sekä tuomaan kortensa kekoon.

3. Oman pelisuunnitelman noudattaminen. Sovituista asioista on pidettävä kiinni jotta hyökkääys onnistuu Pontevan luoman paineen alla. 1vs1 -hyökkääminen ei ole tehokasta, toiminta ja heittopaikat pitää luoda joukkueena. Myös puolustuspelaaminen helpottuu, mikäli hyvällä hyökkäämisellä pystytään estämään tai osin kesyttämään HyPo:n nopeat hyökkäykset.

Hyvinkään Ponteva – Kouvottaret keskiviikkona 12.2. klo 18:30 Hyvinkään Martinhallilla.