Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

Kouvottaret keskiviikkona sarjakärjen vieraaksi

Sarjataulukossa kolmanneksi noussut Kouvottaret (5/4) on keskiviikon naisten korisliigakierroksella kovan haasteen edessä kun joukkue matkustaa Hyvinkään Pontevan (7/1) vieraaksi. Ponteva on hävinnyt vain kauden avausottelunsa ja porskuttanut sen jälkeen voitosta voittoon. Kouvottaret palasi viime kierroksella voittokantaan kukistamalla selvästi kotonaan 2010-luvun kestomenestyjä Catzin.

Kaikki likoon – Mika Hartonen, Kouvottarien päävalmentaja

Hyvinkään Ponteva on ollut ensimmäisen kahden kuukauden ajan naisten korisliigan vahvin joukkue. Hieman yllättävä tappio kauden avausottelussa HBA:n (72-71) vieraana käynnisti hyvinkääläisten kauden, mutta sen jälkeen joukkue on napsinut pelkästään voittoja ja tärkeitä sarjapisteitä. HyPo on keskiviikon otteluun lähdettäessä seitsemän ottelun voittoputkessa, kotonaan joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan. Tilastoja pläräilemällä joukkueesta on vaikea löytää mitään varsinaisia heikkouksia.

HyPo:n vankan perustan muodostaa kaksi pelaajaa. Monipuolinen ja tehokas 192-senttinen sisäpelaaja Taru Tuukkanen (16.5/11.1/4.9, teh 25.1) ja joukkueen kovin pistelinko takapelaaja Randi Brown (23.4/6.5/2.3). Brown on koko sarjan toiseksi kovin pisteiden tekijä. Ponteva on lähtenyt sarjaan kahdella ulkomaalaisvahvistuksella ja toisen paikan täyttää 178-senttinen laituri Alexis Montgomery (8.9/7.6/2.9).

Ponteva pelaa pääosin kahdeksan pelaajan aktiivisella rotaatiolla. Edellä mainitun kolmikon lisäksi tuohon rinkiin kuuluvat Titta-Riina Lepistö (11.1/3.9/2.3), Henna Salomaa (8.1/2.9/2.1), Saara Wahlgren (8.3/3.3/2.1/1.5r), Iina Keski-Saari (3.3/2.3/1.6r) ja Anni Jämsä (6.3/1.6/3.0). Vastuuta on saanut myös Silja Kiiskinen (2.1/1.9) yhdeksäntenä pelaajana.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HyPo on yksi sarjan eittämättä vahvimmista joukkueista ja tällä hetkellä se kuumin joukkue. Kahdeksan pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää todella hyvin ja pyrkii kovaan intensiteettiin koko kentän puolustuksella. Tähän asiaan on pystyttävä vastaamaan, jotta HyPo:n kaataminen on mahdollista. Lisäksi HyPo on fyysinen joukkue ja siinä on myös kova mittari. Yksittäisistä pelaajista Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat todella tärkeitä pelaajia joukkueelle ja kova skoraaja Randy Brown samoin.”

”Me lähdetään taas oman pelaamisen kautta ja lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa molemmissa kenttäpäädyissä. Kaikki likoon ja on uskottava omaan tekemiseen sekä yhdessä tekemiseen.” – Hartonen päättää.

Kouvottaret päätti kahden viikon ottelutauon sunnuntaina kun se voitti kotonaan Jatke Areenalla Lappeenrannan Catzin selvin pistein (88-55). Joukkueen esitys ei jättänyt ketään kylmäksi, Kouvottaret oli parempi joukkue lähes täydet 40 minuuttia. Tuolla voitolla joukkue viimeistään pyyhki mielestään ennen taukoa koetut kaksi tappiota, joista toinen tuli vieläpä murskalukemin. Jos Kouvottaret jatkaa sunnuntain kaltaisella energisellä pelillä voidaan Pontevaa vastaan odottaa kunnon taistelua sarjapisteistä.

Ponteva – Kouvottaret keskiviikkona 28.11. klo 18:30 Martinhallilla Hyvinkäällä.

Kuva: Matti O. Koskinen