Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Kouvottaret kiinnitti ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen

21-vuotias Taeler Deer vahvistaa Kouvottarien rivejä tulevalla naisten korisliigakaudella. Takamiehen tontilla vipeltävä 165-senttinen Deer on rookie -pelaaja eli hän aloittaa ammattilaisuransa Suomesta ja Kouvolasta. Texas Staten kasvatti pelasi yliopistonsa koripallojoukkueessa (Bobcats) täydet neljä vuotta (2014-2018) ollen viimeisellä kaudellaan joukkueensa ehdottomia kantavia voimia.

Houstonissa syntynyt Taeler Deer pelasi neljän Bobcats -vuotensa aikana yhteensä 120 ottelua joista hän oli avausviisikossa 65 kertaa. Viimeisenä kautenaan Taeler iski tauluun varsin vakuuttavat tehot: 17.3 pistettä, 4.5 levypalloa sekä peräti 6.5 syöttöä ja 2.2 riistoa ottelua kohden. Syöttömäärällään Taeler oli koko Sun Belt -konferenssin ykkönen ja hänet valittiinkin kauden päätteeksi konferenssinsa vuoden pelaajaksi. Viimeisen kauden syöttömäärä (213) oikeuttaa samalla Texas Staten yliopiston kautta aikain syöttötilaston kärkipaikalle yhden kauden aikana annetuissa syötöissä. Kolmen pisteen heittonsa Taeler upotti yliopistovuosinaan mainiolla 37%:n tarkkuudella.

Ensimmäiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Taeler Deer: ”Tuntuu aivan upealta tulla uuteen maanosaan ja maahan pelaamaan peliä jota rakastan ja jonka kautta voin elää unelmaani. Toivon että sitoutumiseni ja rakkauteni lajiin näkyy myös katsomoon ollessani kentällä. Haluan olla rakentamassa positiivista henkilökemiaa itseni sekä valmentajien ja muiden pelaajien välille joka toimii niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kouvottarien kannattajille haluan sanoa, että The Deer (peura) on tulossa Suomeen, eikä sitä kannata jättää väliin. Tulkaa katsomoon kannustamaan meitä matkallamme naisten korisliigassa.”

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kesän ensimmäisestä ulkomaalaisvärväyksestään: ”Taeler on urheilullinen heittävä takamies, jolta löytyy myös syöttötaitoa. Räjähtävät suoritukset ovat tyypillisiä hänen hyökätessä kohti koria. Taeler on ollut yliopistonsa johtavia pelaajia ja toivon, että hän pystyy auttamaan myös meitä eteenpäin.”

Kuluvan viikon aikana lienee luvassa lisää pelaajauutisia.

Kouvottaret kaudella 2018-2019: Roosa Frimodig, Veera Välimaa, Emma Virtanen, Elli Salovaara, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen, Anni Mäkelä ja Taeler Deer.

Kuva: Kirby Crumpler, staff photographer (Texas State University)