Kouvottaret kiinnitti kaksi kotimaista pelaajaa

Maria Koskinen ja Hanna Aho ovat Kouvottarien uusimmat kiinnitykset syksyllä alkavalle korisliigakaudelle. 165-senttinen Koskinen siirtyy Kouvolaan hallitsevan mestarin PeKa:n riveistä. 179-senttinen Aho puolestaan pelasi Kouvottarissa jo viime kaudella. Molemmat sopimukset ovat 1-vuotisia.

Maria Koskinen, 29, on takamiehen tontilla viihtyvä kokenut sisupussi. Espoon Akilleksen kasvatti on pelannut kuusi kautta naisten I divisioonaa tehoin 12.1/4.6/2.3/3.7r. Divarissa hän on edustanut EBT:a ja Katajaa, kumpaistakin kolmen kauden ajan. Viimeisellä kaudellaan Katajan riveissä (2016-2017) Koskinen kirjautti tehot 15.0/5.6/4.8/3.7r. Viime kausi oli Koskisen ensimmäinen pääsarjatasolla ja saman tien palkintokaappi sai täydennystä kultamitalin muodossa. PeKa:ssa Koskinen pelasi yhteensä 37 ottelua keskimäärin 14 minuutin peliajalla tehoin 3.5/1.3/1.0. Runkosarjassa tehot olivat 17 minuutin peliajalla 4.2/1.7/1.4/1.0r.

Maria Koskinen siirrostaan Kymijoen yläjuoksulle Kouvottariin: ”Tulen Kouvottariin nälkäisenä ja avoimin mielin. Odotan jo kovasti tulevaa kautta. Haluan auttaa joukkuettamme saavuttamaan yhteiset tavoitteemme ja pelaamaan positiivisen kauden. Haluan tehdä lopullisen läpimurron korisliigassa ja päästä näyttämään osaamistani.”

Alku on ollut positiivinen ja loppuun kajahtaa myös terveiset joukkueen kannattajille: ”Kouvottariin oli mukava tulla ja minut on otettu hyvin vastaan. Uudesta kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen ja luvassa on paljon kovia pelejä. Munkit pussii! Nähdään Manskarilla.” -Koskinen jatkaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Maria tuo meille nopeutta hyökkäykseen, intensiteettiä puolustukseen ja leventää meidän pelipaikkojen 1-2 mahdollisuuksia. Maria on treenannut hyvin ja uskon, että hän auttaa meitä omassa pelitavassamme.”

Laituri Hanna Aho, 20, on kouvolalaisen koripallon kasvatti joka pelasi kaudet 2015-2017 korisliigaa PeKa:ssa. Viime kaudella Kouvottarien paidassa laituri pelasi 12 ottelua tehoin 1.6/0.3 vajaan kuuden minuutin keskiarvolla. Aho pelasi kaudet 2014-2017 PeKa:n riveissä myös 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa tehoin 7.4/5.0/1.2/1.5r.

Hanna Aho jatkostaan Kouvottarissa: ”Hyvillä mielin kohti uutta kautta. Kiva jatkaa tutussa ympäristössä ja auttaa omalla panoksella Kouvottaria myös ensi kaudella. Henkilökohtaiset tavoitteet on kehittyä pelaajana sekä kehittää omia heikkouksia vahvemmiksi. Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja meillä alkaa kohta olemaan joukkue kasassa. Uskon joukkueemme lähtevän nälkäisenä metsästämään pudotuspelipaikkaa.”

”Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan peleihin. Onneksi kauden alkua ei tarvitse odottaa enää kauaa. Nähdään hallilla.” – Aho päättää.

Mika Hartonen: ”Hannan jatko on myös iloinen asia. Hän on oma kasvatti, joka tuo nelospaikalle kolmen pisteen uhkaa. Hanna on päässyt myös treenaamaan paremmin tänä kesänä kuin vuosi sitten.”

Kouvottaret kaudella 2018-2019: ”Veera Välimaa, Roosa Frimodig, Emma Virtanen, Taeler Deer (USA), Claire Lamunu (UG), Camille Zimmerman (USA), Elli Salovaara, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen, Anni Mäkelä, Maria Koskinen ja Hanna Aho.

Maria Koskisen kuva: Antti Kaarto