Kouvottaret kissalauman vieraaksi sunnuntaina

Kouvottaret (7/8) jatkaa urakkaansa naisten Korisliigassa sunnuntaina kun joukkue matkustaa Lappeenrantaan Catzin (8/7) vieraaksi. Tämän vuosikymmenen kestomenestyjä Catz, vaikkei alkukausi olekaan ollut kaikkein vahvin, on jälleen keväällä yksi sarjan suurista mitalisuosikeista. Sunnuntain parivaljakko on sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi. Joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti, tosin kaksi kertaa pre-seasonilla. Kouvottaret voitti ainoan runkosarjakohtaamisen kotonaan marraskuun lopulla selvästi 33 pisteellä (88-55). Catz johtaa keskinäisiä otteluja pääsarjatasolla 4-3.

Yritetään parantaa edeltävistä peleistä varsinkin heittopelin ja joukkuepuolustuksen osalta – Mika Hartonen

Catz on pelannut kauden ensimmäisen puoliskon kohtuullisen tasaisesti. Mukaan mahtuu kolmen ottelun tappioputki ja saman mittainen voittoputki. Voittoputkessa kaatuivat Hyvinkään Ponteva (70-77) ja Vimpelin Veto (88-98) vieraissa sekä EBT (83-78) kotona. Putki katkesi kuitenkin edellisessä ottelussa kun FoA oli kotonaan lappeenrantalaisia vahvempi (64-60). Catz on pelannut koko sarjassa eniten tiukkoja ottelua (+-5p), peräti seitsemän. Näistä se on onnistunut voittamaan viisi joten joukkueesta löytyy loppuhetkien ratkaisijoita. Kotonaan Catz on voittanut neljä ottelua seitsemästä.

Kouvottarien ja Catzin kauden ensimmäinen kohtaaminen Jatke Areenalla Kouvolassa oli kotijoukkueen juhlaa. Kouvottaret vei nimiinsä kaikki jaksot ja erityisesti kotijoukkueen puolustus oli täyttä rautaa. Ottelu ei ollut vielä lähelläkään ratkennutta puoliajalla (46-32), vaikkakin Kouvottaret oli vahvasti kuskin paikalla. Kolmen jakson jälkeen eroa oli 17 pistettä (63-46) ja lopullinen niitti edelleen antamatta. Kouvottaret hallitsi kuitenkin viimeisellä kympillä (25-9) suvereenisti kenttätapahtumia voittaen ottelun lopulta pistein 88-55 (46-32). Voiton avain oli Catzin ulkomaalaiskolmikon puolustaminen 41 pisteeseen. Kouvottaret onnistui hyvin joukkueena ja peräti 10 pelaajaa pääsi pisteille.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Catzilla on yksi sarjan eniten pelaavista viisikoista. Nuoret pelaajat laittavat kaikkensa joukkueen eteen. Erityisesti heillä on vahva ja tasapainoinen jenkkikaksikko, joka tuo johtajuutta ja saa joukkueen vahvuudet hyvin esiin. Catz on taktisesti yksi sarjan vahvimmista jengeistä.”

”Lähdetään pelaamaan me myöskin ennakkoluulotonta korista, jossa on pystyttävä toteuttamaan omaa pelitapaamme. Yritetään parantaa edeltävistä peleistä varsinkin heittopelin ja joukkuepuolustuksen osalta. Siihen tarvitaan jokaisen pelaajan halu laittaa kaikki joukkueen eteen. Lisäksi tarvitaan ripaus onnea.” – Hartonen jatkaa.

Catz on ollut kuluvalla kaudella melko vahvasti avausviisikkonsa varassa. Hommaa mutkistaa entisestään koko naisten korisliigan pisteykkösen, Sydney Wallacen (29.3/4.2/2.8r, 3p 40%, teh 22.9), loukkaantuminen harjoituksissa joulukuun puolivälin jälkeen. Wallacen kausi on ohi ja Catzilla ammottava aukko tulpattavana. Kouvottaria vastaan Wallace sai tiukassa puristuksessa aikaiseksi vain 12 pistettä, mutta sen jälkeen laituri takoi viimeiseen viiteen otteluunsa keskimäärin 39 pistettä matsia kohden yhden matsin ennätyksen ollessa huikea 54 pistettä.

Catzin kaksi muuta ulkomaalaisvahvistusta ovat tuttuja jo viime kaudelta. 163-senttinen takapelaaja Valencia McFarland (14.2/4.5/3.2/2.2r) ja 183-senttinen sisäpelaaja Aleighsa Welch (20.8/9.8/3.8/2.1r/1.4t, teh 26) ovat pelipaikkojensa aatelia naisten Korisliigassa. Kotimaisista pelaajista Petra Noponen (7.7/3.7/1.3) ja Roosa Kosonen (6.7/5.9) ovat olleet viisikossa kaikissa kauden otteluissa. Lopuista kotimaisten tehoista ovat pääosin vastanneet Tinna Rantalainen (4.8/1.9), Johanna Timperi (2.7/1.3) ja Iina Mäkelä (1.3/2.3). Viime kaudella kissapaidassa pelannut Karoliina Rytkönen tekee paluun Catziin kevään aikana, mutta paluutottelu lienee edessä vasta helmikuussa.

Catz – Kouvottaret sunnuntaina 13.1. klo 14:00 alkaen Lappeenrannan urheilutalolla.

Kuvat: Mikko Tahvanainen ja Tuomo Tulokas