Kouvottaret korkkaa kauden torstaina Helsingissä

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Kouvottaret aloittaa uuden kauden torstaina vierasparketilla kun se kohtaa illan ainoassa, ja samalla kauden käynnistävässä naisten korisliigaottelussa kahdeksanneksi sijoittuneen Helsinki Basketball Academyn. Viime kauden avauksessaan HBA yllätti kotonaan Hyvinkään Pontevan (72-71) joten vieraiden on syytä olla torstai-iltana hereillä heti ottelun alusta.

Awak Kuier ja Claire Lamunu ovat tuttu pari jo viime kaudelta.

Vaikka kyseessä on kauden ensimmäinen virallinen ottelu, voidaan kamppailusta odottaa ehkäpä yllättävänkin hyvätasoista. Molempien joukkueiden runko on nimittäin vaihtunut viime kaudesta varsin maltillisesti, mikä voi tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että peli voi olla varsin hyvällä tasolla jo heti kauden alkaessa. Molemmat joukkueet, varsinkin HBA, ovat olleet myös kasassa jo hyvän aikaa.

Kouvottaret pelasi vahvan pre-seasonin voittamalla kaikki neljä pelaamaansa harjoitusottelua. Taret kohtasi viime kauden finalistit PeKa:n ja Catzin molemmat kahdesti, kerran kotona ja kerran vieraissa. Hienoista voitoista huolimatta liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä näistä otteluista ei kuitenkaan kannata vetää. Kaikki joukkueet peluuttivat laajaa rotaatiota ja varsinkin viime kauden mestarilta PeKa:lta puuttui kokoonpanostaan muutamia tärkeitä pelaajia. Yhtä kaikki, hyvä pre-season kouvolalaisittain.

Kouvottarien kapteenina jatkava Kaisa Lind on innoissaan uuden kauden alkaessa: ”Kivaa, että vihdoin alkaa tosipelit, joissa on sarjapisteitä jaossa. Hyvän pre-seasonin jälkeen päästään testaamaan joukkueen todellinen taso.”

”HBA on varmasti kaikista joukkueista parhaiten valmistautunut ja yleensä ollut aina vaarallinen varsinkin näin alkukaudesta. Ryhmä täynnä nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Odotan vauhdikasta torstai-illan koitosta.” – neljännen kautensa Kouvottarissa aloittava Lind jatkaa.

Kouvottaret lähtee kauden avaukseen 10 pelaajan voimin. Kuusi pelaajaa ovat tuttuja viime kaudelta: Kaisa Lind, Maria Koskinen, Roosa Frimodig, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu ja Camille Zimmerman. Uutena tuttavuutena parkettia laittaa rullalle kolmikko Ameryst Alston, Jemina Airaksinen ja Yasmine Blomfelt. Elli Salovaara oli Kouvottarien kokoonpanossa jo viime kaudella, mutta joutui passaamaan kauden kaikki ottelut ikävän loukkaantumisen vuoksi. Koko edellä mainittu lauma esiintyi pre-seasonin neljässä harjoitusottelussa pirteästi ja tältä pohjalta uuteen kauteen voidaan lähteä positiivisissa tunnelmissa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HBA on varmasti harjoitellut hyvin ja on todella valmis sarjan alkuun. Awak Kuier on sisäpeliuhka ja tuo kokoa joukkueeseen. HBA menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaa. Joukkue harjoittelee yhdessä enemmän kuin muut liigan joukkueet. Janette Aarnio on mielenkiintoinen nuori takapelaaja.”

”Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutus onnistuu käytännössä, niin se ratkaisee. Tarkoitus on saada joukkueesta kaikki irti, jokaisen pelaajan merkitys on tässä tärkeä. Puolustuspelin merkitys korostuu sarjan avauksessa torstaina.” – Hartonen päättää.

Awak Kuierin (194 cm) ja Janette Aarnion lisäksi HBA:n kokoonpanosta kannattaa nostaa esille seniorikauttaan aloittava 182-senttinen laituri Elina Arike. Joukkueen päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan myös Ebba Pekonen ja Saga Ukkonen ovat kesän aikana ottaneet suuria harppauksia eteenpäin. Viime kauden tehopelaaja Sara Bejedi ja Lotta Vehka-aho siirtyivät kesän aikana Yhdysvaltojen yliopistosarjaan.

HBA – Kouvottaret torstaina 26.9. klo 20.00 Mäkelänrinteen Uintikeskuksella.

Pelikuva: Matti O Koskinen