Seuraava otteluKataja Basket — Kouvot/27.3.2019/LähiTapiola Areena

Kouvottaret kotiluolaan voitto mielessä

Sarjan kuudentena, viimeisellä pudotuspelipaikalla, oleva Kouvottaret (8/14) pelaa runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelunsa keskiviikkona kun vieraaksi saapuu Äänekosken Huima (1/21). Pudotuspeleihin pääsyn kannalta erittäin tärkeässä ottelussa kotijoukkueella on vain ja ainoastaan yksi tavoite, voitto. Kouvottarien lisäksi viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat tasapisteissä oleva EBT (8/14) ja yhden voiton päässä takana oleva Forssan Alku (7/15). Kouvottaret kohtaa vielä runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan EBT:n.

Kouvottaret ja Huima ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmilla kerroilla kymenlaaksolaiset ovat korjanneet sarjapisteet talteen. Kouvottaret voitti Huiman kotonaan lokakuun lopulla 38 pisteellä (92-54) ja vieraissa Äänekoskella tammikuun alussa 31 pisteellä (63-94). Kouvottaret on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan neljä ja kotonaan se on voittanut 11 ottelustaan viisi. Huima on hävinnyt putkeen viimeiset 18 otteluaan kun sen viimeisin, ja toistaiseksi ainoa, voitto on lokakuun puolivälistä kauden neljännestä ottelusta. Tuolloin Huima voitti vieraissa HBA:n kolmen pisteen marginaalilla (77-80).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Peliin valmistaudutaan mahdollisimman hyvin.  Harjoituksissa olemme viikon aikana päässeet eteenpäin. Olemme pyrkineet teroittamaan omia hyökkäyksen ja puolustuksen avainkohtia. Huimahan tulee olemaan taas aivan eri joukkue kuin edellisellä kerralla. Poissa Perkins, Gilbert ja valmentaja vaihtunut. Nyt uuden valmentajan alaisuudessa peli on vielä arvoituksellista. Kenya Robinson tuo peliin fyysisyyden ja kokemuksen sekä syöttötaidon. Riina Kärkkäinen ennakkoluulottomuuden sekä ratkaisuvalmiuden. Joukkue  pyrkii varmasti  ennakkoluulottomuuteen ja jokainen pelaaja on ratkaisuvalmis. Omia tärkeitä asioitamme on pystyttävä toteuttamaan ja jokaisella on oltava tietoisuus niistä pelin aikana, jotta onnistumisia tulee.”

Kuten coach Hartonen edellä totesi, on Huimassa tapahtunut lähiaikoina suuria muutoksia. Ensinnäkin Huiman pitkäaikainen päävalmentaja Mervi Nurmi lähti joukkueensa peräsimestä kuluvan kuun alussa. Tilalle tuli nuori ja lupaava salolaislähtöinen valmentaja Juuso Sainio. Toisekseen joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista kaksi kolmesta ei enää edusta Huimaa loppukauden aikana. Jazmine Perkins (17.1/7.4/4.2/3.6r) siirtyi Hyvinkään Pontevaan ja Tyler Gilbert (13.0/9.5/1.4t) sai taloudellisista syistä potkut. Huiman ainoana ulkomaalaisvahvistuksena jatkaa tammikuun puolivälissä joukkueeseen palannut 47-vuotias seuralegenda Kenya Robinson (11.0/12.3/2.4). Vaikeata on ollut Robinsonillakin sillä kokenut laituri on viimeistellyt neljässä viimeisessä ottelussaan keskimäärin kahdeksan pistettä ottelua kohden huonohkolla tarkkuudella.

Huiman kotimaisen osaston kärjen muodostavat takamies Riina Kärkkäinen (6.8/3.2/2.1/1.6r) ja sisäpelaaja Heta Äijänen (8.9/3.6). Kaksikko onkin ollut hyvässä vedossa kahdessa viimeisessä ottelussa vastuun lisääntyessä. Duolle taustatukea antavat Emma Virtanen (4.4/1.7), Henna-Riikka Paajanen (2.6/3.0), Venla Liimatainen (2.2/0.9), Vilma Suomi (1.8/1.4), Inka Åkerlund (1.6/0.9) ja Lotta Kymäläinen (1.4/2.1).

Kouvottaret – Huima keskiviikkona 28.2. klo 18:30 alkaen kotiluolassa Jatke Areenalla.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti Koskinen