Kouvottaret lauantaina Hongan vieraaksi

Kouvottaret (9/14) jatkaa elintärkeiden sarjapisteiden metsästystä jälleen lauantaina jolloin joukkue matkustaa runkosarjan neljänneksi viimeiseen otteluunsa Espooseen. Illan, tai pikemminkin päivän, vastustaja Tapiolan Honka (18/5) taistelee kynsin ja hampain runkosarjan kakkospaikasta mikä toisi sille suoran pääsyn pudotuspelien toiselle kierrokselle. Kun Kouvottaret taistelee samaan aikaan pääsystä pudotuspeleihin, on molemmilla joukkueilla siis paljon pelissä tässä ottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja voitot tasataan molempien voitettua kotonaan.

Kouvottaret voitti keskiviikkona kotiluolassaan lähes leikitellen tukalassa tilanteessa sarjan hännillä olevan Äänekosken Huiman (119-45). Voitto toi tärkeät sarjapisteet takataskuun ja ottelu antoi mahdollisuuden peluuttaa runsaasti ja laajasti myös vaihtopenkkiä. Siinä ne positiiviset asiat sitten olivatkin. Lauantaina on vastassa täysin eri kaliiberin joukkue ja siihen Kouvottarien pitää olla valmiina heti starttipistoolin paukusta lähtien. Yhtään ei ole varaa antaa siimaa vastustajalle.

Kouvottaret on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan neljä ja vieraskentältä se on onnistunut hakemaan sarjapisteet kolmesti (3/8). Kouvottaret lähtee kauden kaikkiin jäljellä oleviin runkosarjan vierasotteluihin altavastaajana kun Hongan lisäksi vastustajina toimivat Lappeenrannan Catz (21/2) ja entisestään vahvistunut Hyvinkään Ponteva (15/8). Voitto yhdestäkin, tai miksei mielellään useammastakin, jäljellä olevasta vierasmatsista olisi kovaa valuuttaa pudotuspeleihin pääsyn kannalta. Toisaalta kaikki on vielä Kouvottarien omissa käsissä ja runkosarjan viimeinen kotiottelu EBT:tä (8/15) vastaan viikon kuluttua Jatke Areenalla tulee olemaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä se kaiken ratkaiseva ottelu, koko kauden tärkein ottelu.

Kouvottaret on kohdannut Hongan kuluvalla kaudella siis kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Honka voitti kotonaan jatkoajan jälkeen pistein 75-67 (65-65, 27-43). Kouvottaret oli pitkään kiinni voitossa, mutta Hongan suoritusvarmuus ja pelikovuus oli liikaa neljännellä jaksolla (17-10) sekä jatkoajalla (10-2). Erinomainen taistelu Kouvottarilta, mutta sarjapisteet jäivät Espooseen. Toisin kävi kuitenkin kotiluolassa kuukausi edellisestä kohtaamisesta. Vähäkorinen ottelu oli tasainen alusta aina loppuun asti ja marginaalit olivat pienet. Kouvottaret väänsi kuitenkin lopulta voiton pistein 56-53 (25-23) peräti 301 katsojan riemuksi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Honka on todella tasokas joukkue, jonka viisikko on varmaan sarjan kovimmasta päästä. Varsinkin amerikkalaiset Hardy (Wilesia) ja Johnson (Kiana) sekä Korpivaara (Heta) ovat meille todellinen haaste. Honka on pelannut tasaisesti todella organisoitua korista, jossa joukkueen vahvuudet on todella pyritty käyttämään hyväksi. Meidän on löydettävä suorittamiseen tasaisuutta ottelun sisällä. Oman pelin tasoa on pystyttävä myös nostamaan pelin sisällä. Lisäksi korinaluskamppailussa on pärjättävä sekä kaikissa 1 -1 tilanteissa.”

Tartutaan seuraavaksi coach Hartosen analyysiin kolmesta Hongan avainpelaajasta. 182-senttinen sisäpelaaja Wilesia Hardy (15.6/12.4/3.3/2.6r, teh 22.7) on ollut Kouvottarille aikaisemmissa otteluissa se vaikein pysäytettävä. Hardy on tehnyt kouvolalaisia vastaan keskimäärin tehot 19.0/19.5/6.0r (teh 32) kahdessa edellisessä ottelussa. 171-senttinen takamies Kiana Johnson (17.5/6.7/5.9/3.3r, teh 22.7) on hyvin pallovarma ja monipuolinen pelin rakentaja. Keskimäärin 32 minuuttia ottelua kohden kellottava Jonhson menettää palloa vaivaisen 2.1 keskiarvolla.

Hongan kotimaisista pelaajista varsinkin Heta Korpivaara (18.1/6.7/3.1, teh 19.0) ja PeKa:sta täksi kaudeksi Espooseen siirtynyt Roosa Lehtoranta (11.1/3.0/2.1) ovat olleet koko kauden hyvässä iskussa. Tämä nelikko myös pelaa joukkueestaan selvästi eniten sillä peliajat osuvat 30-33 minuutin haitariin. Reilut parikymmentä minuuttia ottelua kohden kellottavat Saara Sandell (5.7/3.5), Kaisa Kuisma (4.8/1.3) ja Kia Vaalavirta (5.1/3.6). Pipsa Kahlos (3.3/1.7) pääsee vielä yli kymmenen minuutin peliajan (12:18). Kahdessa viimeisessä ottelussa Hongan paidassa on esiintynyt jokerikorttina myös pelaajalegenda Reetta Piipari.

Honka – Kouvottaret lauantaina 3.3. klo 14:00 Tapiolan Urheiluhallilla.

Kuvat: Tuula Aronen