Kouvottaret lauantaina Munkkiniemeen

Joukkueen historian kovimmalla boostilla kautensa aloittanut Kouvottaret (7/0) matkustaa lauantaina Helsinkiin Munkkiniemen kaupunginosaan. Paikallisen Yhteiskoulun parketilla kouvolalaisia vastaan asettuu sarjassa neljäntenä oleva Torpan Pojat (4/3). Joukkueet ovat kohdanneet pääsarjatasolla kolmasti, voitot Kouvottarille 2-1.

ToPo aloitti kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen viimeiset viisi ottelua on tuonut enää kaksi voittoa lisää. Tappio-otteluissa toki vastuskin on ollut sarjataulukon kärkipäätä (FoA ja PeKa). Toisaalta ToPo:n kauden kolmas tappio tuli ehkä hieman yllättäen HBA:lle (84-62). Toistaiseksi joukkueen kovin voitto lienee sarjan avauskierrokselta jolloin munkkiniemiset kaatoivat EBT:n (98-79).

ToPo:n ehdoton ykköspelaaja on 183-senttinen laituri Alex Louin (32.1/10.1/2.1/1.9r, 3p 41% ja teh 31.1). Louin on koko sarjan piste- ja tehokkuustilaston ykkönen. Viimeisessä neljässä ottelussa 23-vuotias laituri on heittänyt keskimäärin 36 pistettä ottelua kohden. Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus 180-senttinen laituri Yasmine Robinson-Bacote (15.2/7.0/1.7r) on aloittanut niin sanotusti maltillisemmin, mutta ihan kelpo tehoin.

Lauantaina Joonas Frimodig piirtää fläppitaululle hyökkäyskuvioita Munkkiniemen parketin laidalla.

ToPo:n kotimainen kärkikuusikko pelaa melko identtisin peliminuutein ja tehoin. Takamiehen tontilla pelaavat kokeneet Laura Juhola (6.3/3.0/3.0/1.3r) ja Henna Valkeinen (6.1/2.4/1.6) sekä Maija Kuisma (3.0/1.9/3.0) ja Emilia Hulst (6.3/2.0). Laiturit Magdalene Agyei (6.7/5.4/1.3r) ja Kouvottaristakin tuttu Ida Myllyoja (5.9/4.7) täydentävät kuusikon ja Jessi Johansson (1.1/1.4) sekä Meri Kanerva (1.3/0.7) ToPo:n rosterin.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”ToPo on ollut todella valmis sarjan alussa ja pelannut todella intensiivistä korista. Alex Louin on sarjan johtava skoraaja, joka pelaa tasaisesti huikeilla tehoilla. ToPo menee kovaa ja on nuori ennakkoluuloton joukkue, joka pyrkii nopeaan peliin ja pelaa fyysisesti kovaa. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Magdalene Agyei on mielenkiintoinen nuori pelaaja joka todella hyökkää kohti koria.”

”Omassa pelissämme ovat jälleen raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutus onnistuu käytännössä, niin se ratkaisee. ToPo:a vastaan on oltava valmis heti alusta. Tarkoitus on saada joukkueesta kaikki irti ja jokaisen pelaajan merkitys on tärkeää. Puolustuspelin merkitys korostuu joka sektorilla. Toivottavasti Taret fanit suuntaavat taas Munkkaan kannustamaan meitä.” – Hartonen päättää.

Torpan Pojat – Kouvottaret 9.11. klo 18:00 Munkkiniemen Yhteiskoululla.

Kuva: Niko Toivonen