Kouvottaret lauantaina Pontevan vieraaksi Hyvinkäälle

Kouvottaret (2/0) jatkaa lauantaina hyvin alkanutta kauttaan Hyvinkäällä kun joukkue kohtaa yhä kauden ensimmäistä voittoaan jahtaavan Pontevan (0/3). Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi keväällä, jolloin Ponteva voitti pronssimatsin Hyvinkäällä selkein numeroin (104-59). Viime kauden neljäs sija oli kaikesta huolimatta Kouvottarien paras sijoitus pääsarjatasolla.

Hyvinkään Ponteva on muuttunut viime kaudesta kovalla kädellä. Ilmeisesti talouspuolen haasteet ovat saaneet yhden viime vuosien menestyneimmistä joukkueista (1/1/2) uuden tilanteen eteen. Viime kauden pronssijoukkueesta pelaava legenda Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa siirtyivät täksi kaudeksi Forssaan. Saara Wahlgren siirtyi Belgiaan ja Anni Jämsä muutti Jyväskylään. Tämän myötä joukkueesta hävisi 40 pistettä ja 20 levypalloa. Toiset 49 pistettä ja 20 levypalloa hävisivät ainakin osittain kun kolme ulkomaalaisvahvistusta vaihtuivat täksi kaudeksi yhteen. Joukkueeseen täksi kaudeksi jääneiden, vahvistettuna yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, tulisi siis tällä kaudella petrata 89 pistettä ja 40 levypalloa. Iso urakka niin pelaajille kuin päävalmentaja Miikka Sopasellekin.

Kouvottarien kovaa takakentän kalustoa: Maria Koskinen (6.5/1.0/1.5) – Ameryst Alston (31.0/3.5/1.5/2.0r) – Roosa Frimodig (4.0/1.5/1.0).

Ponteva on hävinnyt kaikki kolme kauden otteluaan. Joukkue on onnistunut tekemään pelaamissaan otteluissa keskimäärin 53 pistettä, kun samaan aikaan vastustajat ovat pommittaneet 87 pistettä. 34 pistettä on suuri ero ottaa kiinni. Teholukemassa ilmenevä ero on vielä karumpi (48-117). Ponteva on hävinnyt kotonaan mestarisuosikki Forssan Alulle (48-82) sekä vieraissa Peli-Karhuille (91-54) ja Tapiolan Hongalle (89-56). On todettava, että vastus on ollut myös kova sillä joukkue on kohdannut kolmessa ottelussaan jo kaksi suurinta mestarisuosikkia.

Uudistuneesta Pontevan joukkueesta vain yksi pelaaja on aloittanut kauden tehtailemalla kaksinumeroiset pistekeskiarvot, serbialainen 188-senttinen sentteri Kristina Baltic (12.7/10.0/3.0/2.0r). Titta-Riina Lepistö (9.0/4.3/1.7) ja Iina Keskisaari (9.7/3.7/1.3r) ovat olleet kotimaisten tehokkaimmat. Vera Mäenpää (19v, 5.0/3.3/2.7), Meri Damoiseaux (18v, 5.7/6.0/3.7/1.7r) ja Nea Kuisma (20v, 5.0/3.0) ovat pelanneet pirteästi. Lepistö on aloittanut viime kauden tehoillaan ja muu kotimainen nelikko on pelannut osin huomattavastikin kovemmin tehoin, mutta kesän aikana tapahtunut pelaajapoistuma on iso paikattavaksi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen ei tuijota sarjataulukkoa vaan tietää, että varsinkin kotonaan Ponteva saattaa olla hyvinkin hankala vastustaja: ”HyPo on muuttunut joukkue, nuorentunut ryhmä on kova haaste kotona. Kahdeksan pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää hyvin ja pyrkii nostamaan pelin intensiteettiä. Meidän on oltava heti pelin alusta valmiita, jotta HyPo:n kaataminen onnistuu. Yksittäisistä pelaajista Titta-Riina Lepistön merkitys on suuri. Lisäksi nuoret takapelaajat ovat joukkueen keskeisiä pelaajia.”

Kuva kertoo usein enemmän kuin 1 000 sanaa, niin tässäkin tapauksessa. Yhteishenki joukkueessa on erinomainen.

”Me lähdemme oman pelaamisen kautta ja lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa molemmissa kenttäpäädyissä. Toteuttaminen ratkaisee, on uskottava itseemme sekä yhdessä tekemiseen. Helsingissä kauden ensimmäisessä vieraspelissämme oli hyvin kannattajia paikalla, toivottavasti myöskin Hyvinkäälle tulee Kouvottaret faneja mahdollisimman paljon.” – Hartonen jatkaa.

Kouvottaret on voittanut molemmat kauden ottelunsa. Ensin kaatui vieraissa HBA (52-88) ja sen jälkeen kotiluolassa Jatke Areenalla PeKa (84-73). Uusi jenkkitakamies Ameryst Alston on nakuttanut kahteen peliin keskimäärin 31 pistettä ja viime kaudelta tuttu vahvistuskaksikko on jatkanut totutun vahvasti. Kotimainen seitsikko on aloittanut hyvin ja kokonaisuus toimii. Joukkueena pelataan ja yhteishenki on mitä mainioin.

Ponteva – Kouvottaret lauantaina 12.10. klo 17:00 Martinhallilla Hyvinkäällä.

Kuvat: Niko Toivonen