Kouvottaret matkustaa lauantaina Feeniksiin

Sarjakakkonen Kouvottaret (11/1) jatkaa yhden Cup -ottelun jälkeen urakkaansa naisten korisliigassa kun se matkustaa lauantaina Forssaan. Kotijoukkue Alku (9/3) on pelannut odotetun vahvan kauden aloituksen ja joukkue onkin sarjassa heti Kouvottarien takana kolmantena. Kouvottaret voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen pistein 74-61 (29-36).

Forssan Alku kokosi tälle kaudella vahvan nipun kotimaisia pelaajia ja palkkasi, ainakin toistaiseksi, ainoastaan yhden ulkomaalaisvahvistuksen. Alku on voittanut kauden aikana yhdeksän ottelua ja kokenut vain kolme tappiota. Kaikki tappiot ovat tulleet vieraskentällä. Forssalaiset ovat Kouvottarien lisäksi hävinneet EBT:lle (73-70) ja PeKa:lle (79-73). Alku on voittanut kaikki kauden viisi kotiotteluaan.

Kouvolan Jatke Areena 19.10. Kouvottaret ja Forssan Alku vastakkain. Vierasjoukkue pelaa kovaa ja aggressiivisesti, kotijoukkueella on vaikeuksia vastata kovuuteen. Puoliajalle lähdetään forssalaisten seitsemän pisteen johdossa (29-36). Kouvottaret tulee puoliajalta oikealla asenteella ja vaakakuppi alkaa kääntyä. Viimeiselle tauolle lähdettäessä Kouvottaret on siirtynyt johtoon seitsemän pisteen marginaalilla (53-46) jättäen vastustajan kympillä 10 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla johtoasema ei enää vaihtunut vaan voitto Kouvottarille 13 pisteen erolla (74-61, 29-36). Vieraiden tehokkaimmat olivat Taru Tuukkanen (18/13/4), Delaney Bruce (15/5/4r) ja Meral Bedretdin 13/3/7). Kouvottarilta puolestaan Ameryst Alston (26/5/4), Claire Lamunu (15/20/3) ja Maria Koskinen (11/3/3r).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”FoA on ollut aina haasteellinen vastustaja meille. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta, kokenut ja fyysinen. Joukkue pelaa fyysisesti ja kovaa puolustaen. Forssan amerikkalainen Delaney Bruce on sarjan parhaita korintekijöitä ja monipuolinen pelaaja. Kotimaisista Taru Tuukkasen johdosta on joukkue täynnä laadukkaita pelaajia. Meral Bedretdin ja Anni Mäkitalo johtavat takakenttää. Ella Salminen on myös vahva korin alla ja vaikea pideltävä.”

”Oman pelin taso on pidettävä edelleen korkealla sekä hyvän ja huonon hetken vaihtelu on pidettävä pienenä. Korinaluskamppailu ja 1-1 -tilanteet nousevat isoon rooliin sekä joukkuepuolustus. Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutamme niitä, se ratkaisee. Jokaisen pelaajan on laitettava kaikki joukkueen eteen. Toivottavasti Forssaan tulee myös Taret -kannattajia ja tuovat meteliä mökkiin. Varmasti iso peli kyseessä.” – Hartonen päättää.

Forssan Alku – Kouvottaret lauantaina 14.12. klo 17:00 Forssan Feeniksillä.

Kuvat: Matti O Koskinen