Kouvottaret neljänteen peräkkäiseen voittoon

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta Kouvottaret onnistui toisella puoliajalla kesyttämään Lappeenrannan hyvin taistelleen kissalauman. Lopulta voitto Kouvottarille pistein 87-64 (35-32). Kouvottaret on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan. Catz on voittanut neljästä ottelustaan yhden. Ottelua seurasi Jatke Areenalla yli 500 -päinen yleisö.

Kouvottaret ja Catz tarjosivat keskiviikkona yleisölle vuoristoratamaisen 40 -minuuttisen. Ensimmäinen viisi minuuttia pelattiin tasapäin (6-7) kunnes kotijoukkue kiihdytti tahtia vieden jakson lopun 15-4 (21-11). Kouvottaret jatkoi väkevää tekemistä vielä hetken (34-20), mutta sen jälkeen virhevaikeudet ja huolimaton pallonkäsittely alkoivat viedä parasta terää pelaamisesta. Catz käytti tilanteen hienosti hyväkseen ja onnistui kaventamaan eron puoliaikaan mennessä kolmeen pisteeseen (35-32).

Ameryst Alston oli lähellä tripla tuplaa: 16 pistettä, 9 levypalloa ja 9 syöttöä.

Toinen puoliaika olikin sitten Kouvottarien selvää hallintaa. Joukkue onnistui kolmannella jaksolla (23-14) kasvattamaan johtoaan tasaisesti ja viimeiselle tauolle lähdettiin 12 pisteen kotijohdossa (58-46). Kotijoukkue iski värisuoran pöytään heti viimeisen jakson alkupuolella ja karkasi lopullisesti vierailtaan. Suurimmillaan ero kävi 30 pisteessä (85-55) kun ottelua oli pelaamatta kolmisen minuuttia. Lopussa ero hieman kaventui, mutta iholle ei Catzilla ollut enää asiaa. Lopulta eroksi muodostui 23 pistettä (87-64, 35-32).

Neljä kolmosta (4/7) upottanut Kouvottarien kapteeni Kaisa Lind: ” Tehtiin tänään hyvää työtä puolustuksessa. Vain 64 pistettä vaikka meillä oli tänään paljon ongelmia palloscreenin puolustamisessa. Toisella puoliajalla päästiin enemmän juoksemaan nopeita ja päästiin määrittämään ottelun tempoa. Lauantaina omat kolmoset oli 2/10 joten ihan kiva että tänään osui. Heitot olivat hyvän tuntuisia ja tänään ne meni sisään. Vaikka on aloitettu kausi hyvin niin kyllä meidän on tässä vaiheessa kautta parannettava peliä vielä jokaisella osa-alueella. Meillä on ollut nyt viimeisessä kahdessa pelissä vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla ja pallosta täytyy pitää paremmin huolta. Pitäisi olla valmiina täydet 40 minuuttia eikä tappaa niitä vasta toisella puoliajalla.”

”Joukkueen korkea pysyvyys viime kaudesta on hyvä asia ja on antanut meille hieman etumatkaa ettei ole kaikkea tarvinnut käydä uudelleen. Ja kyllä meillä on hyvä henki, tehdään kovasti töitä ja mennään koko ajan eteenpäin joukkueena.” – Lind jatkaa alkukauden hyvästä vireestä.

Jemina Airaksinen on kotiutunut upeasti Kouvottariin, tänään saaliina 5 pistettä ja 4 levypalloa.

Kouvottarien ulkomaalaistrion lisäksi hyvässä vedossa oli tarkasti heittänyt Kaisa Lind. Claire Lamunu (16/13) on tehtaillut tupla tuplan kaikissa kauden otteluissa. Henriikka Vähäuski (7/2), Roosa Frimodig (6/0) ja Jemina Airaksinen (5/4) antoivat vahvaa taustatukea. Kotijoukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa pelasi kaksinumeroiset minuutit ja pisteille heistä pääsi kahdeksan.

Catzin tehokkain oli erinomaisen ottelun pelannut Roosa Kosonen (17/8/2/1t). Kosonen oli vahva molemmissa päissä kenttää. Etukäteen pelätyn kaksikon Natalie Day (10/4/2) – Erica Covile (16/5/3r/1t) Kouvottaret onnistui puolustamaan melkoisen mukavasti. Jordan Jones (9/4/7) rakensi peliä mallikkaasti. Iiris Muhonen (5/0) käytti minuuttinsa tehokkaasti.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Catzia vastaan pelaaminen on joka kerran haastavaa. Hyvin valmennettu ja taktisesti vahva. Juostaan aika paljon samoja settejä niin se tekee pelistä vähän omanlaisensa. Yritetään ottaa mahdollisuuksien mukaan toisen pelistä juttuja pois. Meillä oli tänään samat ongelmat kuin aikaisemmissakin peleissä, paljon menetyksiä ja virhevaikeudet. Varsinkin virhevaikeudet rikkoo peluutusrytmin kokonaan. Ensimmäisellä puoliajalla oli vapaita heittoja, mutta ei saatu niitä sisään. Toisella puolikkaalla alettiin sitten osua kolmosviivan takaa. Tehtiin palloscreenin puolustamiseen muutos, mutta ei saatu sitä sitten vielä tässä alkuviikon aikana toimimaan. Jones ja Catzin isot pelaajat onnistuivat siinä hyvin. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä esitys meiltä varsinkin toisella puoliajalla.”

Camille Zimmerman teki tapojensa mukaisesti kentällä vähän kaikkea: 21 pistettä, 8 levyriä, 5 syöttöä, 5 riistoa ja torjunta. Teholukema 34 oli kentän korkein.

”Tosi hienoa, että yleisö on löytänyt hyvin hallille. Lauantaina sarjan kärkiottelu joten toivottavasti tulee vielä enemmän yleisöä. Lauantain peli on meille kova haaste.” – Hartonen päättää ja suuntaa katseet jo tulevaan viikonloppuun.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin takapelaajat Kouvottarien Ameryst Alston ja Catzin Jordan Jones.

Kouvottaret: Camille Zimmerman 21/8/5/5r/1t, Claire Lamunu 16/13/2/1r/1t, Ameryst Alston 16/9/9//3r/1t, Kaisa Lind 14/4/1, Henriikka Vähäuski 7/2/2r, Roosa Frimodig 6/0/1r, Jemina Airaksinen 5/4, Maria Koskinen 2/1/4, Elli Salovaara 0/2/1r, Tuulia Marttinen 0/1, Roberta Björnman 0/0/1 ja Yasmine Blomfelt 0/0.

Kuvat: Matti O Koskinen