Kouvottaret palaa kotiluolan parketille lauantaina

Kouvottaret (7/6) palaa lauantaina kolmen viikon vierasrupeaman ja joulutauon jälkeen kotiluolaansa Jatke Areenalle. Vastaansa sarjataulukossa neljäntenä oleva Taret saa sarjanousija Torpan Pojat (3/11). ToPo on sarjataulukossa viimeisenä kolmella voitollaan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja tuolloin vierasjoukkueen roolissa pelannut Kouvottaret oli vahvempi 11 pisteen erolla.

Torpan Poikien alku pääsarjassa oli ohdakkeinen sillä ensimmäinen voitto kirjattiin tilille vasta kauden kahdeksannessa ottelussa. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut kolme. Seitsemästä vierasottelustaan joukkue on voittanut vain yhden kun se kaatoi Vimpelin Vedon kahdella pisteellä (81-83). Tuo voitto oli samalla ToPo:n kauden ensimmäinen voitto. Sen jälkeen helsinkiläiset ovat voittaneet kotonaan myös Tapiolan Hongan (78-62) ja Lappeenrannan Catzin (85-79).

Kouvottaret on surffaillut alkukauden hieman vaihtelevissa aallokoissa. Välillä peli kulkee kuin unelma ja jossain kohtaa päät painuvat taas helpohkostikin rintaan. Taret on voittanut hyviäkin joukkueita suurella piste-erolla varsinkin kotonaan, mutta vieraissa on tullut tutuksi myös isot tappiot. Kouvottaret on saanut aikaiseksi kauden aikana vain kahden ottelun mittaisen voittoputken, mutta toisaalta pisin tappioputkikin on saman suuruinen, kaksi ottelua. Suuresta ailahtelusta huolimatta Taret on tiiviisti mukana taistelemassa pudotuspelien kotiedusta. Kotonaan Kouvottaret on hävinnyt kuudesta ottelustaan vain yhden kun Forssan Alku haki sarjapisteet Jatke Areenalta pistein 71-78.

Kouvottarien ja Torpan Poikien ensimmäinen kohtaaminen lokakuun lopulla Munkkiniemen Yhteiskoulun parketilla oli tasainen taistelu sarjapisteistä. Ensimmäinen puoliaika väännettiin lähes tasan (35-38), mutta toisella puoliajalla Kouvottaret sai aikaiseksi kaksi isompaa runia joista jälkimmäinen kantoi aina voittoon asti. Ensimmäisen 12 pisteen (43-55) nykäisyn ToPo vielä selvitti tullen myöhemmin tasoihin, mutta jälkimmäinen oli sitten liikaa. Kovan taistelun jälkeen Kouvottaret nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa pistein 73-84. Topolaisista ottelun ehdoton tähti oli Ladondra Johnson (31/6) joka välillä piti joukkueen lähes yksinään mukana pelissä. Laura Saarinen (9/4) ja Briana Gray (8/8/4) tukivat tehokkaimmin. Kouvottarien terävimmät syömähampaat olivat Camille Zimmerman (25/8), Claire Lamunu (20/15) sekä kovasti uurastaneet Veera Välimaa (8/3/3) ja Maria Koskinen (7/0/2/3r).

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”ToPo on mielenkiintoinen  vastustaja omalla pelitavallaan. Joukkueella on kokeneita liigapelaajia. ToPon amerikkalainen Ladondra Johnson on joukkueensa moottori, jolla on urallaan useita  hyviä kausia Portugalissa. Hän on vahva 1 -1 -pelaaja ja oli todellinen haaste meille edellisessä keskinäisessä pelissä. Uutena amerikkalaisena on PeKassa kauden aloittanut Ashli Payne, joka on tuonut korintekovoimaa ja monipuolisuutta ToPoon. Kotimaisista pelaajista Laura Saarinen on vahva iso pelaaja, joka osaa myös syöttää hyvin ja Laura Juhola johtaa joukkueensa peliä yhdessä Hanna Valkeisen kanssa. Lisäksi Ida Myllyoja on meille tuttu pelaaja, joka on aloittanut kauden todella hyvin.”

”Oman pelin toteutusta on  nostettava molemmissa kenttäpäädyissä sekä huonon ja hyvän hetken vaihtelu ei saa olla niin suuri. Lisäksi pelin alussa on oltava heti mukana ja annettava kaikki joukkueen eteen. Korinaluskamppailu ja  1 -1 -tilanteet nousevat isoon rooliin sekä joukkuepuolustus” – Hartonen täydentää.

Pelaajalegenda Kari-Pekka Klingan valmentama Torpan Pojat operoi tällä kaudella kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Tehokas 178-senttinen laituri Ladondra Johnson (20.5/5.9/1.6r) on pelannut joukkueessa kauden alusta lähtien. 180-senttinen laituri Briana Gray (8.7/5.0) aloitti kauden joukkueessa seitsemällä ottelulla, mutta vaihdettiin marraskuussa PeKa:sta vapautuneeseen 183-senttiseen laituriin Ashli Payneen (16.6/11.4/5.0).

ToPo:n kotimainen kaarti sisältää kokemusta ja nuoruutta. Laura Saarinen (8.0/7.5/2.1) ja ex-kouvottaret Ida Myllyoja (7.8/3.5) operoivat enemmän korin läheisyydessä kun taas Laura Juhola (8.3/4.1/2.8) ja Hanna Valkeinen (8.3/3.4/2.6/1.7r) enemmänkin kolmosen kaarella. Myös Mirka Kilpijärvi (3.3/1.3), Meriem Eerikinharju (5.6/2.0) ja Siiri Ukkonen (1.1/1.6) operoivat yli 10 minuutin keskiarvolla.

Kouvottaret – Torpan Pojat lauantaina 29.12 klo 17:00 alkaen Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kouvottaret voittoon.

Kuvat: Mikko Tahvanainen ja Matti O. Koskinen