Kouvottaret palaa tauon jälkeen kotiluolaan

Alkukauden voitosta voittoon porskuttanut Kouvottaret (8/0) palaa sorvin ääreen keskiviikkona jolloin sen vieraaksi Jatke Areenalle saapuu sarjassa seitsemäntenä oleva Tapiolan Honka (3/4). Kyseessä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Honka johtaa keskinäisiä pääsarjakohtaamisia voitoin 8-4.

Tapiolan Honka on voittanut kauden seitsemästä ottelustaan kolme. Joukkue on voittanut Catzin (75-72), Hyvinkään Pontevan (89-56) ja HBA:n (94-79). Kaikki voitot ovat tulleet kotiparketilla, vieraissa voittotili on toistaiseksi avaamatta. Viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on voittanut yhden.

Keskiviikon kohtaamiseen Honka on tulossa tämän hetken tiedon mukaan kahdeksan pelaajan voimin kun joukkueen pisteykkönen Donnaizha Fountain (18.9/9.0/1.4/1.9r) ei ilmeisesti ole enää joukkueen vahvuudessa. 173-senttinen takamies Haiden Palmer (15.7/7.7/6.9/2.9r) ja 186-senttinen laituri Chelsea Waters (16.7/10.21.7/2.5r) sen sijaan ovat mukana. Kaksikko on pelannut hyvillä tehoilla.

Kotimaisista pelaajista 168-senttinen takamies Alexandra Ailus (9.0/1.4/3.6) ja 183-senttinen laituri Henna Sandvik (8.7/3.9/1.4t) ovat olleet tehokkaimmat. Myös Noora Markkanen (5.0/3.7), Annika Hyttinen (2.4/3.1), Lotta-Kaisa Paltemaa (2.0/1.3) ja Camilla Simola (2.1/1.3) pelaavat kelpo minuutteja.

Henriikka Vähäuski on tehtaillut 3.9 pistettä ja napannut 2.6 levypalloa keskimäärin 12 minuutin peliajalla.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Honka on tasokas ja hyvin valmennettu joukkue. Joukkueessa on tapahtunut pientä vaihtuvuutta tauon aikana, joten on vaikea sanoa millä kokoonpanolla he tulevat Kouvolaan. Jenkeistä Donainzha Fountain on jäänyt tauon aikana pois. Varsinkin monipuolinen sentteri Waters ja pointti Palmer johtavat joukkuetta joista jälkimmäinen luo joukkueen pelin. Nuorten maajoukkuetähdet Ailus ja Sandvik ovat myös esiintyneet todella hyvin ja ennakkoluulottomasti alkukauden aikana. Honka on tasainen suorittaja, jolla pelin sisällä vaihtelut ovat pieniä ja meidän on puolestaan löydettävä omaan suorittamiseen tasaisuutta ottelun sisällä.”

”Oman pelin tasoa on pystyttävä nostamaan pelin sisällä ja pysyttävä omassa pelisuunnitelmassa. Lisäksi korinaluskamppailussa on pärjättävä sekä kaikissa 1-1 -tilanteissa, joihin Honka omaa hyökkäystään rakentaa. Kaukoheittopeli on myös isossa roolissa.” – Hartonen jatkaa.

”Toivottavasti Jatke Areena täyttyy Taret -faneista. Jokaista tarvitaan ja yhdessä saadaa hyvä tunnelma halliin.” – vinkkaa Hartonen lopuksi joukkueen aktiivisten kannattajien suuntaan.

Kouvottaret – Honka keskiviikkona 20.11. klo 18:30 Jatke Areenalla. Tervetuloa kannustamaan Kouvottaret kauden yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon!